Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Grodyngel

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Grodyngel

  • Placering
    Fänrik
  1. Hejsan, jag har inte hittat någon direktöversättning från Ral till Jotun, men dessa översättnignar har jag snokat rätt på. RAL 9016 = NCS S1002-G50Y kritvit eller klarvit Hexadecimal #FCFFFF ORACAL 751-010 = RAL 9016 Hoppas att det kan hjälpa.
  2. Det vet jag inte om jag kan hålla med om.. Jag har en Chrysler 6hk som har gått igång på första rycket så gott som hela tiden. Nu har ett lager kärvat ihop så den (lagret) nyper fast axeln efter några minuters drift men byter jag det så lär den nog gå många år till. (Den hade stått i ett förråd i 11 år innan jag köpte den. Startade på andra rycket när jag skulle prova och sedan dess i första rycket). En billig motor som går jämnt och tyst. (2 cyllar).
  3. Ja, det stämmer att jag petade in samma länk under Miljösnack också. Det har ju debatterats en hel del om olika bottenfärgers vara eller icke vara i det här forumet under en lång tid och det kan vara nyttig läsning för en del.
  4. DN har publicerat en artikel med anledning av de höga gifthalterna i Svenska vaten http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=748530
  5. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=748530
  6. Jag har en saxsprint kvar att byta i proppen sedan är allt klart :-) Båten är tvättad och vaxad och motorn är rengjord och har fått ny olja i växelhuset. Till påsk så ligger jag i.
  7. Jag tror att det är för varmt i vattnet helt enkelt. Fast jag fick en rapport från Bråviken att ett ett par bekanta till min bror fick havsöring i vart annat kast för drygt två veckor sedan. De flesta under minimigränsen men den största vägde över 6kg. Inte så illa för ett vatten där det annars är tvärdött.
  8. .. när ni vårrustar båten. Det kan gå illa. http://www.na.se/artikel.asp?intId=1294244
  9. Hallojs, nej inte ett skit! Det blåste halv storm och vi såg inte ens en spigg. Vi var vid Granvik igen men nästa gång så satsar vi på hästholmen istället. Det är betydligt längre för oss att åka dit ner och eftersom vi redan var ganska sena så chansade vi på granvik. Det var för all del väldigt skönt att vara ute en hel dag, men det skulle uppskattas att det röck lite i linan då och då...
  10. Clas Ohlsson har rostfri plåt i mindre storlekar i lager.
  11. Hallojs! Jag kör min EU-moppe på 60% E85 sedan jag bytt till ett lite större munstycke i förgasaren. En bekant på ett annat förum (för mopedägare) kör på 100% E85 sedan 1½ år tillbaka, men han har ett ännu större munstycke. Vinsten för mig blir både ekonomisk och bättre vrid i motorn. (och så luktar det bara lite ättika när man susar förbi).
  12. Hoppsan, nu hittade jag en tråd i ämnet.. Sorry! http://www.maringuiden.se/forum/;thread=205625&highlight=e85
  13. Hallojs! Jag vet inte om jag är på rätt spår men så vitt jag vet så är det lätt att konvertera en 4-taktare med förgasare att gå på E85. Min utombordare är en gammal 2-takt så den kan jag inte laborera med, men EU-moppen kör jag med 60% E85 i tanken efter att jag bytt förgasarmunstycket till en något större dimension. Kommer jag upp emot 70% så börjar den gå knackigt men en bekant som har ännu större munstycke kör på 100% E85 och har gjort så i 1½ år nu utan problems. Motorn drar en del mer bränsle men E85 är ju betydligt billigare än så länge. Hur är det? Tänkbart eller förkastligt?
  14. Tackar! Vi var vid Granvik första gången vi var där i december förra året, men fick ingenting..
  15. Hallojs alla! Jag har precis blivit med Archimedes igen och det känns som att komma hem ;-) Vad jag undrar är vad (förutom 2hk, lustigkurrar) som skiljer Archimedes (Volvo) Penta 12 hk från 14hk. Den jag har är ifrån 1974 med blåa kåpan. (Nästan lika gammal som jag själv, hahaha). Är det bara förgasaren eller munstycket som är olika? 12hk ligger i alla fall på 200cc.
×
×
  • Skapa nytt...