Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Zeeta

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Zeeta

  1. Om jag inte minns helt fel, så väger min Merc 50 -81 4cyl 85 kg.
  2. Tänkte på en annan sak, det är inte så att du har en kortriggad motor till en båt som har lång rigg ?
  3. Det är inte fel på bränslepumpen ? testat att låta någon pumpa på slangen samtidigt du kör ?
  4. Hade en liknande fråga för ett tag sedan på min Mercury 50hp 4cyl -81. Fick till svar att maxvarv skall vara 5500. Antar att din bör ligga där någonstans oxå.
  5. Hej. Låter nästan som ett kavitationsproblem för mig (när propellern får luft istället för vatten). Är du säker på att det verkligen är friläget som går in ?
  6. Tänk på att din motor är 20 år gammal. Har själv en Vator 15DL (4.35 * 1.75) med en Merc 50 81:a, den gör mellan 24-26 knop enligt gps. Jag vet inte om det är onormalt långsamt eller om det är normalt, min murkla är ju ändå 25 bast. Hastighetsskillnaden mellan fullgas och c:a 3/4 gas är typ 2 knop på min skuta. Tyvärr kan jag inget om propulse men det finns rätt mycket trådar på forumet att läsa om detta. Lycka till.
  7. Har du ingen knapp på reglaget för att behålla friläge fast du för växelreglaget framåt ?
  8. Idag åkte skutan i blöt, var riktigt behagligt på provturen... Dryga 20 grader i luften, nu börjar vi snacka sommarkänsla Nästa milstolpe = semestern
  9. På min gamla Mercury (81) måste jag lägga i växeln för framåtdrift innan jag kan hissa upp motorn, kanske likadant på din ?
  10. Offeranod eller zinkanod. Tror namnet heter offeranod. Dock är dessa till 90% av zink, iallafall i saltvatten. Bytte precis min egen på utombordaren, då den ej var vacker. På min Mercury utombordare agerar även anoden som balanspinne dock vet jag ej vad det kallas på finspråk
  11. Köpte mig precis en enkel kombiprodukt http://www.navpoint.se/product_sites/eagle/ekolod/cuda250.htm Har dock ej sjösatt än, men det verkar enkel och duger för mina ändamål, den har en standardkarta, dock är inte mindre öar å liknande med, men den har GPS och ett hyffsat ekolod en leverantören. Kostar c:a 4000 enl leveratör. Jag hade dock bonus, känner leverantören. Eagle 250 S/GPS heter den.
  12. Bra tal, hoppas folk tar hänsyn i fortsättningen, har inte ens tänkt på hur illa sånt här kan drabba grannarna... Skall själv tänka på sådant här i fortsättningen
  13. Läste precis ett inlägg som likar ditt : http://www.maringuiden.se/forum/;thread=94505 låter nästan som samma sak, dock är jag inte speciellt kunnig på innombordare
  14. Zeeta

    GSM-larm

    Tja, eller detta som vi själva säljer på jobbet: http://www.easygard.se/
  15. Hade inte en aning, men ärligt, läcker det inte ut ur det undre om man försöker spruta in genom det ? Glöm inte att jag e nybörjare, köpte ju båten i höstas
  16. Tack för ditt tips, är det bara att fylla olja till det börjar sippra ut genom påfyllnadshålet eller ?
  17. Tack alla för svaren. Jag skickade ett mail till Mercurymarine och fick bekräftat från dom att motorn är en -81 och att det är en 50 Hk. Dom sa oxå att manuler finns att beställa från Marinshopen i Älvsjö. En annan enkel fråga för er som har en likadan motor, hur mycket växelolja går åt ungefär för en sådan här motor ?
  18. Ny klubb för er Vator ägare, där vi kan dela erfarenheter och tips om dessa båtar
  19. Där jag sitter så vet jag inte mer än att det står thunderbolt på den. Vad jag kan minnas så har jag inte sett någon fördelare.
  20. Själva dekalerna sitter på en plåtbit som sitter fastspänd runt själva motorn Jag kan inte gå i god för att det verkligen är en 50 hk. Jag vet ingenting, då detta är den första båt jag äger. Jag har egenligen bara ordet för säljaren vad det är. Men serienummer å allt finns kvar på själva fastsättningen. Om nån säger att detta inte stämmer med den info jag givit, hojta till om ni har nån annan info om motor / båt. mycket tacksam för all info som sagt.
  21. enligt serienumret så skall den vara därifrån: 92727** men det kan vara felaktigt, som sagt har jag inga papper alls på motorn Motorn har elstart på själva blocket, och snörstart uppe på, dock ingen nyckel eller liknande. Bara ett sk död mans grepp på reglaget
  22. Tack för all info Om någon sitter å klämmer på en instruktionsbok eller liknande, helst på pdf så får ni gärna hojta till. Vill få all info jag kan suga till mig om både motor och båt (Vator 15 DL)
  23. När jag konserverade min Mercury 50 -80/81 i höstas så körde jag den i en tunna med vatten... efter c:a 15 min på tomgång hade jag ungefär 40 graders vatten från skvallerstrålen. Vet dock inte om detta är normalt.
  24. Något som vet vad denna motor har för optimalt varvtal ? Köpte båt med denna motor i höstas, tyvärr hade inte den förra ägaren några intruktionsböcker alls. Motorn är gammal, men går mycket fint.
×
×
  • Skapa nytt...