Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Rikard76

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rikard76

  • Placering
    Fänrik
  1. Har en AP 360 Off Shore 35hp moddad till 45hp (grå modellen, -74 tror jag). Är helnöjd med den! Har både elstart och snörstart. Behöver bara nudda startknappen så sparkar den igång. Kan ligga och köra trolling i flera timmar på tomgång utan att den surar ner stiften! Dessutom är jag förvånad över att den är så pass bränslesnål som den är... Bara glada erfarenheter av den. En annan fördel är ju...vem snor en Penta?
  2. Eller ett gamalt spännhjul till en PBV302... Sjunker ner fint i mälardyn.
  3. Hörru, varför tar du inte och registrerar dig i forumet? Jag har läst några av dina inlägg och jag är INTE imponerad av din inställning till fiske! Håll dig i land om du inte kan respektera naturen (fast där ställer väll en som du till ännu mera fanstyg).
  4. Signalpistol! Jag skulle nog hellre satsa på sk lysstavar. Dom finns i olika färger och lyser olika länge. Man knäcker bara till den så att kemikalierna blandas, så tänds dem. Utan att sätta eld på båten... En första hjälpen kudde är bra att ha i båten också. Extra tändstift, torrt förvarade är bra. En vertygssats är en bra investering att ha i båten. Köp dock inga proffs grejor, dyra verktyg rostar lika fort som billiga...Och sjunker lika fort när man tappar dem i drickat. :-/
  5. Hmm jag skulle tro att du kan få tag på en för under 10000kr... (begagnad) Dom satt bla i Volvo 160 serien. Används än idag i försvarsmaktens terrängbil 11,13 och 20, dock i en 114hk version... :-/ En riktig slitvarg, synd bara att den inte har det rätta 6:a ljudet.
  6. Förrutom det faktum att nya motorer är otroligt dyra, så är väll det tyngsta skälet till varför jag inte skulle kunna tänka mig att köpa en ny motor att den förmodligen blir stulen omgående... En gammal motor kan man ha olåst. En ny sågar dom sönder hela båten för att plocka, det spelar ingen roll hur mycket du lägger på lås och larm. Och snacka om segregation...Vid ett förbud av gamla motorer så kommer det bara vara bratsen med pappas båt eller annat knösus folk på sjön:shock: Ta det lugnt bara. Dom gamla tvåtaktarna kommer att försvinna med tiden, som allt annat.
  7. Nja...Det är väll så att tvåtakt förgasarmotor inte kommer att få säljas nästa år. Men dom nya tvåtaktarna med direktinsprutning som klara miljökraven kommer att få säljas och brukas. Naturligtvis kommer alla som åker gamla tvåtaktare få fortsätta göra det. Det är bara nyförsäljningen som kommer att upphöra (i Sverige), så jag ser inget problem med att köpa en förgasartvåtaktare natten mot nyår...Dom är ju billigare än direktinsprutarna. Rätta mig gärna om jag tänkt fel.
  8. Det finns ett ställe ute på Tyresö som hete Bengt Ahls Marin. Han kan det mesta om dessa gamla godingar och har en hel del reservdelar. Han är väldigt lätt att prata med och är väldigt hjälpsam. Hjälpte mig med att få fram en ny propp samt en motorkudde till min Archimedes Penta 360 Off Shore. Ps. Dom där PDF:erna är jag också väldigt sugen på. Det vorre jättesnällt om du ville maila dem till mig med. Mvh Rikard
  9. Själv försäkrade jag i IF. Klart lägst med 434kr/år...
  10. Rikard76

    skit oxå

    Har du tömt vattenavskiljaren någon gång då? :-) Har du mycket eller inget vatten i den? Den kan ju ha pajjat. Har du motorolja (eller annat slemm) i kylvattnet? (vet ej om du har slutet eller öppet system på den motorn)
  11. Testa du med en annan propp. Du kommer få lite mindre topphastighet, men å andra sidan får mer kraft vid acceleration... Sen kan du lätt byta mellan dessa proppar beroende på vad du skall göra. Vilken diameter och stigning du skall ha får du fråga nån mer kunnig om :-)
  12. Du, det låter lite som om proppelern slirar i gummibussningen. Om du tar loss proppen så ser du en vulkning runt bussningen. Om vulkningen släppt så kan proppen slira på bussningen vid högt effektuttag. Mvh Rikard
  13. Rikard76

    skit oxå

    Låter som vatten i förbränningsrummet...(cylindrarna) Har du tur så är det bara en läckande topplockspackning. Kan även vara vatten i bensinen!
  14. Hej. Ja tack, maila gärna lite bilder. Hehe, båten är märkt med Ryds 475GT. Ryds vägrar tydligen kännas vid den. Killen jag snacka med på Ryds visade mina bilder för nån gammal stöt där och han sa att den bergsäkert inte var en Ryds... Du säger att det är en 425:a. Jag har även bett kompisen jag köpte den av att kolla med marinan som han köpte den av... Mvh Rikard.
×
×
  • Skapa nytt...