Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

kirigoe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om kirigoe

  • Placering
    Fänrik
  1. ok så deplacementsfarten är maxfarten för en icke-planande båt? för min invändning mot denna regel var förstår att bärplansbåtar inte rimligen kunde begränsas i hastighet av längden eftersom skrovet mer eller mindre inte står i kontakt med vattenytan.
  2. Hej! Min arbetskamrat påstår att längden på en båt (segelbåt främst) avgör dess maxfart men kan inte riktigt förklara varför och jag kan inte riktigt motbevisa honom. Finns det något belägg för detta? mvh. Daniel
  3. jag har just införskaffat en HP iPAQ HX2190 och en Globalsat BT-338 blåtands-GPS-puck som jag ska använda för sjökort. jag ville ha en liten händig lösning med mer flexibilitet än en riktig plotter (kan köra vilka program och kartor som helst, surfa på den, kan användas i bil eller skog) utan att behöva ha en stor klumpig laptop i sittbrunnen. tänk på att en laptop troligtvis inte överlever så många säsonger i den fuktiga luften och att den behöver betydligt mycket mer el.
  4. klart vi kan, vi smälter bara ner motorbåtarna
  5. en sån här menar du? jo de är väldigt fina men blir lite meckigt när man bara har en horisontell pulpitstång och inte två. jag har sett lösningar på det också med om jag minns rätt en extra mantågsstötta på däcket.
  6. ett alternativ är förstås att punga ut dyra pengar för NOA-fästen som det på bilden nedan, då sitter de stadigt även när man seglar, även om man bara kan vrida dem i en led.
  7. det låter ju ganska smidigt, och skuggning är förstås nåt man vill undvika. vilken effekt har din panel och hur monterar du den på häckstag och mantåg?
  8. luckan är 50x54 och de böjbara solpaneler jag tittat på är större än så, jag hade behövt nöja mig med ~25W för att kunna montera den på luckan. det kan hända att det skulle räcka för mitt behov men jag vill gärna ta i lite i överkant för att vara säker. jag ska främst driva en kylbox som drar ca. 9,6 A/dygn belysning, radio och diverse laddningsbara prylar som telefon och handdator. batterierna är på 2x75A.
  9. om jag får låna din tråd lite, roger, jag har upptäckt en lite läcka vid ett fönster på min båt, som tur är vet jag precis vart det läcker. räcker det med att lägga lite sikaflex i skarven på insidan och utsidan av rutan eller bör man göra på nåt annat sätt?
  10. hallå, jag har tänkt skaffa solpanel till min Rock 20 och har svårt att bestämma mig för den bästa placeringen. jag har planerat att köpa nånstans runt 35W effekt och den bör vara möjlig att montera ner enkelt. jag vill helst inte ha den på akterpulpit så det bästa alternativet jag kan tänka mig är antingen precis före masten över ruffluckan eller framför luckan direkt på däcket. däcksgenomföringen blir enklare om den ligger över luckan men ytan är inte direkt plan. ligger den direkt på däcket riskerar den att få sig lite smällar av fockskoten. alla idéer mottages varmt!
  11. Hej Jag har en DT65 -91 som jag just fått ordning på. Det var CDI-boxen. Problemet var att den stannade när den kom upp i normal arbetstemperatur. Fungerade alltså 10-15 min efter kallstart ( svårstartad ) Därefter lättstartad men slog ifrån efter 10-15 sek.CDI-boxen kostar ca. 6000kr så det är ju inte det första man byter men problem med den kan nog arta sig på flera sätt. Ett gott råd är nog att inte mecka för mycket själv med en så pass komplicerad motor. /peter
  12. kirigoe

    Lohi

    vad vill du veta? maringuidens egna båtguiden har en del info om båten.
  13. eftersom du kan reva en rullgenua bara genom att rulla in lite av den är det nog ett bättre köp med en genua istället för fock. genuan blir ju en fock när du revar en bit.
  14. nån som varit och tittat på Larry Ellisons fläskiga lyxjakt som lagt till vid nybrokajen? http://idg.se/ArticlePages/200508/10/20050810140930_CS/20050810140930_CS.dbp.asp
  15. precis, farbror staten behöver ju inte ta ifrån oss alla nöjen här i livet men med t ex 9hk kan man ju fortfarande ha kul tills man har åldern inne.
×
×
  • Skapa nytt...