Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

prahna

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om prahna

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Många bra råd, den där dehlern såg fin ut. Jag har den senaste utgåvan av Kurt Gelins bok med tester. Ska nog kika lite mer i den. Och som ni säger är nog en modernare båt bättre än en gammal o trång 70-80-talare
  2. Inför sommaren 2023 kommer jag att köpa en segelbåt till mig och min familj på två vuxna och två barn 6 och 10 år. Eftersom vi bor på Falsterbonäset så kommer båten ligga här nere med och mitt mål är resor till Danmark, ven, Bornholm och kanske även Tyskland. Så min fråga är, om man vill köpa en segelbåt för ca 250-400kkr vad köper man då? Jag har kikat och som gammal bohuslänning klappar mot hjärta extra mycket för bohusbyggen såsom najad, HR, Vindö osv...eller är det bara att köpa problem när man har familj att köpa en gammal båt? Och hur stor behöver man ha, räcker en HR29 tex?
  3. Hade jag pengarna skulle jag köpa denna: http://www.blocket.se/helsingborg/Elan_340_47417161.htm?ca=15&w=3
  4. Om det rasar och ni hävdar garanti är det inte omöjligt att styrsystemet lagrar onormala värden typ högt railtryck, för det är ju vad ett trim gör. Har hört om trim som gett railtryck långt utanför vad railen är dimensionerad för.
  5. Det där med att räkna på kostnader är lurigt, det förtar snabbt all glädje i att ha en sak. Jag tror precis som ni alla säger att man inte ska förköpa sig. Lån är lätt att ta men tråkiga att bli av med.
  6. Jag kommer att hyra, men med tanke på hur negativ min sambo verkar så...
  7. Pseudonym, du är snabb med att dömma. 2005 var jag ihop med en annan tjej, det var andra förutsättningar och orsaker som jag inte vill lyfta här som gjorde att jag inte köpte en båt då. Nu har jag äntligen kommit ikapp igen vilket gör att jag åter kan kolla på båt. Om du har problem med att jag frågar är det lätt att undvika att svara på mina frågor.
  8. Efter en längre diskussion med min sambo visar det sig att hon är väldigt skeptisk till att köpa båt. Ett exakt citat är, jag vill inte vara med kch betala på en så dyr båt och jag tror(vet) att jag inte gillar sova i båt... Så då är jag tillbaka på ruta ett fast nu vet jag, jag ska köpa en båt som kag själv gillar segla, vill hon hänga med, ja då är det på mina villkor.
  9. Jag tror det är som du säger. Lån är väl generellt en dålig affär. Jag arbetar som ingenjör och tjänar ganska hyfsat men detta med hur man kan ha råd med ett hus, en ny fin bil och en stor segelbåt har alltid förundrat mig. Alla kan ju inte ha gjort bostadskarriär, ärvt eller vunnit på lotto? Medellönen i sverige är ju ca 28000kr, hur tusan får man råd? Jag som tjänar över 45000kr/mån och som har en sambo med samma lön vet att skulle jag låna 1000000kr till en ny båt skulle det kosta mig ca 13000kr/månad bara i lån, det är ju nästan 1/4 av disponibel inkomst...lägger man sedan till båtplats service mm så är man nog uppe på 15000kr...Helt plötsligt är en sommarstuga billig att äga...
  10. prahna

    Finansiering?

    Något som jag undrar över är hur finansierar alla sina båtar? Själv är jag i planeringsfas för att köpa min första båt och det allt hänger på är ju pengar. Så, hur finansierar man sin båt? Jag vet att man kan spara men då tar det ju typ 10 år innan man sparat ihop 500000kr...och är det så alla ni har gjort? Något som jag klurar på är om man kan tjäna in en del på att hyra ut båten? Eller är det en stor risk? Så, hur har ni gjort?
  11. Jag är mycket tacksam för alla råd jag fått av er. Alternativt kan en Facil 30 vara något men en hallberg är något jag alltid önskat ich en monsun skulle vara en bit på vägen. Angående Melges och familj, hittade denna bra forumtråd som diskuterade detta. http://forums.sailinganarchy.com/index.php?showtopic=126088
  12. Ja det är den, men man kan segla den själv. Styv som ett spett om kag fattat det rätt med lång köl. Bra utrymmen mm. Tyvärr är den inte lika snygg som 312 men den kostar ju 150-200000kr mer..
  13. Nu har jag klurat och klurat och lyssnat massor och jag tror jag har kommit på vad jag vill ha......en monsun 31!!! Inte en racer, inte en ny båt men en båt som pallar allt! Denna tror jag kan passa mig ypperligt!
  14. Jag kan nog sträcka mig till 200000kr men det är verkligen mycket pengar för en sak man använder så få dagar. Jag kommer segla på västkusten vid gbg-marstrand. Jag såg den 7000 men den är lik en melges om jag föstått rätt?
×
×
  • Skapa nytt...