Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

hajen5

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hajen5

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tills för några år sedan fanns det i varenda marinbutik men av någon anledning så tycks alla ha slutat med det samtidigt. Vi har också sökt efter det med ljus och lykta utan resultat tyvärr.
  2. GREFAB som slår på stora trumman för sitt miljöengagemang borde erbjuda sina kunder tre gratis lyft under sommaren.
  3. Gör det inte. Har du en Ballad antar jag att du gillar att segla. Att tappa en knop på kryssen i lättvind. Ja, då får du nog använda din propeller mer än du kanske tänkt. Skovelhjulseffekt beror inte bara på om man har fast eller folding. Själv har jag ett foldingpropeller på ett S-drev som sitter strax bakom kölen. Jag har ingen skovelhjulseffekt alls nästan. Fast jag skulle gärna ha faktiskt. Senast ändrad av hajen5 | 07 september 2009 | 09:50
  4. Jag köpte en bensinslang från biltema för några år sedan. Första sommaren var den OK, men till andra sommaren hade den torkat och var stel som en träkäpp.
  5. För något år sen så observerade jag en skeppare som kom med en nyare Bavaria genom Mollösund för motor och med vinden rakt i nosen. Trots detta med fullt ställ, som fladdrade något helt otroligt i kulingen som rådde. Skepparen stod stolt som en tupp i aktern och styrde. Jag fick för mig att det måste vara en hyrd båt. Undrar just hur seglen såg ut efteråt? Jag har själv skörat ett Niel Pryde från -74 i bidebind på c/a 13-15 m/s. En söm sprack upp helt och hållet. Så nog går det utan att bete sig som ovan. Men det var ju ett rätt gammalt segel.
  6. Du har ingen bild? Nyfiken på var i profilen du placerade VP-röret samt diameter på popnit/hål.
  7. Jag ser ju att innlägget är färskt, men hur länge sedan var det du fick detta besked från Bilisten? Nu i höst?
  8. Kloka ord. Just ordet böldpest har nog bara det tjänat in mycket pengar åt giriga besiktningsmän och färghandlare.
  9. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=96023&highlight=sönderfallande Det är inte alla som är nöjda med billighetsställen.... Senast ändrad av hajen5 | 25 mars 2007 | 10:30 Senast ändrad av hajen5 | 25 mars 2007 | 10:31
  10. Som sagt; Det är för sent för detta då jag ju inte formellt har något att anmärka efterssom över två år gått sedan köpet. Det enda jag kan göra är ju att varna andra. Men visst hade det varit kul att se dem under attack från Sverker.
  11. För min del så var det ju försent då två år redan gått. Men jag har i alla fall låtit Personell få veta hur det gick med mina kläder. Jag hade ju aldrig köpt den om jag vetat att den skulle haverera efter två år. Den var ju inte ens speciellt billig. Jag roade mig med att kontakta ARN för att kika på det ärende (2005-6385) som rörde den ursprungliga artikelförfattaren Lars Tobin. Där hävdar Personell att det beror på att han tvättat plagget fel och att det aldrig hänt någon annan. Jag vet ju minst en till. Jag vet inte om och hur Lars Tobin tvättat sin jacka men jag hade aldrig tvättat den utan bara försiktigt sköljt den med slang utanpå enligt Personells anvisningar. Det intressanta här är alltså inte bara klädernas kvalitet utan också hur företaget väljer att hantera missnöjda kunder. Man tror kanske inte det när man köper för de är väldigt slipade försäljare och mycket trevliga.
  12. Håller med. Kustskepparintyget är rena kalkonutbildningen. Men det är inte dumt att ha när man skall hyra en stor båt. Men hur man manövrerar den får man reda ut med litet egna övningar efterssom praktiken bestod i att köra med en fd bogserbåt mot en gummibeklädd kaj och backa ut igen utan att det var en annan båt i närheten. Jag kan inte påminna mig att någon enda som var med blev underkänd. Den var dock rätt trevligt att umgås med likasinnade båtintresserade en kväll i vecka under vintermånaderna.
  13. Inför den stundande båtmässan kan det vara på sin plats att bumpa den här tråden. Kanske kan det få en och annan att tänka sig för innan man gör ett marknadsfynd.
  14. Kollade du med tillverkaren i England om ev goodwillgaranti?
  15. Ja det är ju praktist för tillverkaren. Har man tvättat dem så finns orsaken där. Har man inte tvättat dem så finns orsaken istället där. I vilken fall så blir ansvaret konsumentens. Fiffigt eller hur? Jag antar att det inte var HL:s Gore-texställ?
×
×
  • Skapa nytt...