Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

thomas-marine

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    122
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om thomas-marine

  • Placering
    Örlogskapten
  1. På lördag är det sista färden till Stockholm som gäller innan vi sätter oss på tåget den 27 april för slutlig destination bo i båt! Sistaminuten tips efterlyses, samt bra tips om färdväg från Lidingö till Söderköping! Marine & Thomas, på S/Y Soleil...
  2. Tackar för svaren! Det har varit svårt hitta referenser ang. Kinneviken, men vi satsar nog på dem iaf, lite beroende på hur lång lev.tid de har. E ju sent ute men vill inte att hela sommaren skall gå innan vi får seglet.
  3. thomas-marine

    Ny genua

    En liten koll! Skall köpa ny genua, har fått prisförslag från några segelmakare. Har fastnat för en rullgenua på 27 kvm från Kinneviken,. Någon som har erfarenhet av denna segelmakare? Har själv fått för mig att de är bra! Någon som kan tipsa om vi väljer rätt eller fel leverantör??
  4. Hur i all världen bär man sig åt för att kontrollera att en båt inte är belånad? Har sökt överallt på nätet, men hittar inte något matnyttigt. Tacksamma för snabbt svar! T & M
  5. På bloggen www.sylandkrabban.bloggo.nu kan de som vill, i fortsättningen följa vårt liv ombord. Vi kommer att lägga ut mycket bilder och berätta om vad som händer och sker. Nu närmar det sig med stormsteg! Härligt!!!
  6. ...vill vi önska alla här på Maringuiden! Tack för alla tips, tankar och heja rop! Ni är alla en källa till glädje och inspiration i vintermörkret. Och till mycket stor hjälp när kunskapen tryter... Thomas och Marine, lyckliga ägare till Soleil!
  7. Tja, med ciaruds hjärtesöta tummhållare så kunde det väl bara gå på ett sätt! Just nu är vi på väg hem i besvärligt snöoväder, men inne i bilen är det solsken! Vi har hittat drömbåten! En Winga Mix 31. I maj nästa år går jungfruresan från Stockholm, via Göta kanal och vidare hem till Åmål. Och de av er som minns vår jungfruresa hem med vår Manthona, kan skratta rått nu, för här väntar femtioåtta slussar! Känslan nust nu är ialla fall mycket varm och go! Lite julafton gånger en miljon!
  8. Håll tummarna för oss gott folk, i morrn bitti reser vi till Stockholm för att se på en båt...ca nittio mil t.o.r Men kanske blir det en ny jungfruresa hem till våren...känns lite granna så.
  9. Någon/några här på Maringuiden som kan lämna lite synpunkter på Laurinkoster 32 och Vindö 40? Vad talar för eller emot respektive modell? Seglingsmässigt och annat? Jag och min man är eniga i det mesta, men har nu gått och fastnat för varsin båtmodell! Jag för L32:an, han för Vindön. Ni vet den där känslan när man kliver ombord och redan på däck känner att alla bitar faller på plats! Man har liksom hittat hem! Fast på varsin båt....
  10. Det känns litegrann som att vi börjar närma oss val av båttyp nu. Vi har varit och tittat på en Vindö 40 och skall se på ytterligare en till helgen. Den har ståhöjd, rejäl förpik, enorma stuvutrymmen, är tillräckligt rymlig för övrigt och är dessutom en av de vackraste båtar vi vet! Teakdäck är förstås förenat med både mycket jobb och stora utgifter, men jämför man med all tid man lagt ned på att klippa gräsmattor under årens lopp samt kollar priser på gräsklippare, så är inte valet svårt ! Än har vi inte bestämt oss, men det börjar luta...
  11. Vi har nu införskaffat Curt Gelins bok 700 segelbåtar i test för att få lite info om ruffhöjd i olika båtar, med den följden att nu förstår vi ingenting!!! Hans uppgifter om ståhöjd går vida isär med de uppgifter om ruffhöjd vi hittar på t.ex. sailguide och övriga ställen på nätet! Tar ett exempel: I Gelins bok står det att Player 311 har 1,68 i ståhöjd och på sailguide står det ruffhöjd 1,90!!! Detta är bara ETT exempel! Är det någon som har en aning om vad det är han mäter? Och var i båten? För ingenting stämmer och nu är vi totalt förvirrade!!!
  12. Jag tycker varje årstid har sin speciella charm. Särskilt när man som vi, bor mitt i naturen. Däremot ser jag fram emot att bo omringad av vatten istället för granskog när vi väl flyttar ombord och jag kommer inte att sakna snöskottningen ett dugg! Det enda jag kommer att sakna är djurlivet. Vi brukar nämligen ha både varg och lodjursbesök i trädgården och det lär vi inte uppleva sedan! Blir väl på sin höjd någon gädda man får studera i fortsättningen...
  13. Lyra heter numera Katja och köptes av ett ungt par som vårdar henne ömt och Ken är på resande fot i Vietnamn för att skriva en bok.
  14. Under tiden vi letar båt finns det utrymme för att fundera över bisaker också ! Bra om man har något så när koll på vad man är ute efter och hur man ska lösa saker och ting ombord rent praktiskt, för när våren kommer är det förmodligen fullt upp! Båtmarknaden har ju lite stiltje den här årstiden, så man hinner fundera över det mesta som ska klaffa! Men kommer till skott, det gör vi!
×
×
  • Skapa nytt...