Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Capo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Capo

  1. Jo jag vet att Smartcraft är Mercury - men motsvarande lösning - skall uppenbarligen finnas en box som kopplas till motor och exvis ekolod - u´ ndrade bara om någon har ghort detta ?
  2. Hej ! Jag undrar om det går att ansluta ett instrument motsvarande SmartCraft till Suzuki, jag tänker då att man kopplar dettta till det exvis kombinerade ekolodet/plottern Garmin 298 för att få förbrukning och varningsmeddelande. Någon som har erfarenhet av detta ?
  3. Maskinen är en 05 :a inte mycket garanti kvar på den, har dessutom varit i kontakt med andrqa serviceverkstäder -budskapet är tydligt - du får köra mycket låååånnngggt innan det är dags för justering av just dessa maskiner. Kam kedja , schimsade ventiler - har du tur så är det bara byte av olsjor och fileter under en llåååånngg tid, bra va.
  4. Hej igen ! Efter ha konsulterat en av de största aukt serviceverkstäderna i Gbg så framkom följande större Suzuki dvs 90 och uppåt är det MKT ovanligt att några justeringar av ventiler görs - görs det så är det vid första servicen. En omschimsning av ventilspel görs först då det har hänt något dvs en ventil behöver slipas eller dyl. Så det var det - så får naturligtvis alla göra som de vill med servicen.
  5. Anledningen till frågan är enkel: Förutom ventiljustering så klarar jag service själv dvs byta oljor, packningar, filter och dränera insprutningen samt övrig översyn , dvs helt enkelt ett ekonomiskt spörsmål förutom stämpeln i boken.
  6. Finnmaster 6100 eller Yamarin 5800.5940 kompletterat med en värmare bör du kunna hitta i den prisklassen både nytt och begagnat.
  7. En seriös fråga: Är det någon av er som har behövt justera ventiler vid service antingen ni har gjort det själva eller lämnat bort det? Ventilerna på dessa motorer är schimsade och skall mig veterligen mkt sällan behöva justeras - men jag kan naturligtvis ha fel.
  8. Vatten i bensinen - hade samma problem med Tohatshu 6 hk ( samma motor) Dränera förgasarna och ös på med ny bensin. Nad
  9. Är det någon som har något förslag till lösning att koppla ett Garmin 298i, med 12 volts adapter samt com port anslutning till datorn UTAN att köpa Garmins orginaltillbehör för 750 spänn ?? Detta för att kunna sitta hemma i lugn och ro och lägga in waypoint och kunna ha en koppling till ett sjökortprogram i PC:n //Dan
×
×
  • Skapa nytt...