Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

dahlbo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Allt postat av dahlbo

  1. Hej! jag behöver hjälp med att få tag i en medbringare mellan backslag och motor Backslaget är en SCG 350 och motorn är en Scania D640 hör av er till mig om ni har tips. Tack på förhand. Juha 070-6807419
  2. Jag behöver hjälp med att få tag i ett backslag till Scania D640 Hydraliskt eller Mekaniskt
  3. Jag behöver hjälp med att få tag i ett backslag till Scania D640 Hydraliskt eller Mekaniskt.
  4. dahlbo

    Fernissa m.m

    Bra synpunkter och tips. Nu undrar jag hur ska man göra för att Teaken ska behålla den bruna fina färgen en hel sommar? Teak vill gärna bli vit om man oljar den, kan en lack fixa det problemet?
  5. Hej! Jag vill laga tillfälligt under vatten linjen för att kunna byta ut borden senare. Vilka bra sätt finns? Jag vill inte plasta. Tidigare har man skot med kopparplåt är det ett bra sätt och hur går det till i så fall? Peter K du borde ha något bra tips :-) Tack på för hand Juha
  6. dahlbo

    träbåt

    finns det inte en risk att motorn kan ta skada om man dränker båten?
  7. Tack för svaret. Men då skulle det räcka om jag slipade bort den gamla flagnade lacken och gå på med en 2komp lack?
  8. dahlbo

    Epoxy som lack?

    Jag undrar om det är bra att ha epoxy som lack och vilken sort det i så fall ska va? Jag har ett nåtat däck som förra ägaren plasta med en fin väv, den är genomskinlig och lackad. Lacken har nu börjat att flagna i stora schok. Nu vill jag inta ta bort plasten för tillfället, jag vill slipa och lacka för att få en fin finish. Epoxyn undrar jag över för hållbarhetens skull. Tack så länge. ?-)
  9. Det en bra kompis till mig och då tar man inte betalt. Han kan mycket om bilar och han har buggt flera bilar själv (Hotrods) så det här med foder var väll bara som en groda som vi alla kan göra. Så nu kan vi släppa det det här och önska GC_1966 lycka till med renoveringen av sin B20-B18.
  10. Rolig läsning och det var skönt att ni kom överens pojkar.
  11. Hej Jag hjälpte min son som rollade sin båt och det blev inte så bra. Så vi slipade och rollade igen och efterströk med en bred efterstrykare, det blev bättre men inte snyggt.
  12. Ja man man får nog lägga mig i denna diskussion. Men när jag renovera min b20 så sa den killen som hjälpte mig sade att vi skulle byta ut både lager och foder. Men jag ger mig, för jag vill inte säga att alla ni har fel och att jag har rätt. Sorry! Men passa på att byt ut alla lager i varje fall.
  13. Precis så som Deus säger. Det sitter foder i B20!!
  14. Man kan lacka hela båten men ma ska ha botten färg om man inte tar upp båten effter turan på sjön. Hör med färg handlaren om spackel det finns bra spackel som är lättare än epoxy spakel. Epoxyspackel är skitjobbigt. Lycka till!
  15. Bygg båt hus som har genom ventelering och ta bort kapellet dynor och annat tyg som finns i båten
  16. dahlbo

    selcobåt

    Kolla med båtmats i västerås. www.batmats.nu
  17. Prova att byt tänd kablar. de är säkert 30 år. lycka till!
  18. dahlbo

    Kranbil i Göteborg

    Kungsbacka kran hjälpte mig och det var inte så dyrt. Men en lastbil med kran kan vara lite klent, de brukar inte kunna lyfta så långt från flaket.
  19. dahlbo

    nytt drev målning

    Jag har använt den färgen och det fungerade bra men var noga med att drever är rent innan målning använd T-sprit efter slipning.
  20. Kolla på gula sidorna underrubriken Smidesverkstäder och Mekaniska verkstäder. Du kan även använda samma träslag som man har till bastulavar och betsa det. Det träslaget tål fukt och väta lika bra som teak men halva priset.
  21. Hör av dig till lokal smides firma så fixar de en för 500:-
  22. 1- Du kan använda toppen från B18 till B20. Då blir B20:n lite starkare också. 2- Byt Kam axel till en marin axel. 3- passa på att byt alla lager och foder när du ändå har motorn väl framme. Max en dag extra och 700:- Då har du en väl fungerande AQ 120 lycka till!
  23. Det är sällan problem att starta en B20 kanske i början av aprill och slutet av september. När det är ca 15 grader så startar den ganska fint.
  24. Det är sällan problem att starta en B20 kanske i början av aprill och slitet av september. När det är ca 15 grader så startar den ganska fint.
×
×
  • Skapa nytt...