Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

molpejonas

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    96
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om molpejonas

  • Placering
    Kapten
  1. vet någon här om någon typ nordanvin 600 till salu. skulle va typ ett renoveringprojek, någon havererad eller halvfärdig. får va rätt så risig om inte obrukbar. taksam för tips
  2. var ska jag hitta en impeller pump för remskiva. den ska pumpa kylvatten. hittar bara me elmotor, sånt går ju int å ha
  3. molpejonas

    backslag

    finns det backslag som är sådan storlek att de passar till 1hp innombordare. maskinen är en bernard, men det spelar ingen roll
  4. jag skall byta maskin på en 7m båt med innombordare, skall på samma gång lägga ny axel. jag undrar: vilket material(alltså material nr) skall jag ha till axeln. jag tänkte lägga maskin i samma vinkel som axeln vad skall jag ha för skatra eller borde jag ha något annat, typ trycklager.förut hade jag vanlig nivel, men det är alldeles för mycket vibration att det äter av propellern då ström slipper från maskin till prop. motorn är 60hp
  5. hej har en gammal fordson dexta maskin med en råvattenpump(jabsco) vet någon hur mycke varv denna tål eller vad sådana pumpar i allmänhet brukar klara av.
  6. jag tog lös insugsslangen från båtten, vinkade upp den och lade en tratt på.lade sedan igång den och körde i kylarvätska. eller kanske du hade en utombordare? lägg då en slang mot insuget å kör medan du häller i.
  7. Jag skall renovera en 7m glasfiberbåt med en ford dexta 3cylindrig. nu vill jag måla motorn som är lite rostig och har mist all sin färg, hur skall jag gå tillväga, väges ca 300kg men jag har ju den på en separat motorbädda, som går att flytta. jag tänkte mest på alla detaljer som spridare, bränslepumpar etc.skall jag ta bort allt sånt? mvh. jonas
  8. kan hända att det går att dricka men du blir vel mera törstig. OBS: inte bara att hämta, det krävs ganska nogranna uträkninga om någon liten decimal är fel, kan det bära ricktigt snett. metoden som sekerligen använts heter Rapiderespons eller minimax. bygger somsagt på att beräkana hur långt objektet drive med ström och vind beroende på dess djup och höjd, vikt.
  9. säkert helt bra, man skall nog lacka båda sidor om det kan finnas en lietn skjans att det blir fuktigt. lycka till
  10. inte skall du fundera på sånt. köp en nöulo (en plugg som man kan skruva fast och som har gummi som sväller upp) mät denna och borra.
  11. om faneret inte limmas fast i hela ytan under(alltså mot någonting) borde du nog lackera den också, för annars kan fukten göra att den blir bucklig. var skall du ha isoleringen då?
  12. allt lösningsmedel som inte tar på färgen är bra, man kan också blöta upp tejpen med tvålvatten, tar lite längre men säkrare. man borde kolla på tjepen man köper, vissa sorter tar fast så förbannat om man lämnar dem kvar en längre tid. jag målade en fönsterkarm och hade tejpat rutan, men f.n att jag skulle få bort tejpen.
  13. att skarva sivor torde inte vara så fint, skarvet börjar synnas veldigt bra speciellt när man ytbehandlar. men kanske de skall vara löstgbara? när man gör sådana saker måste man antingen göra så att det inte syns eller så att det ser ut som att det är meningen.tror nog att man kan köpa dem på vesorterade bygg/snickeri affärer. bor i finland så jag har inte så bra koll på era affärer. pliggarna på ett bord är ju bara styrtppar, bordet hänger inte på dem uta det äör offtast en metallskena u7nder på båda sidorna. detta på bord som går att förlänga. de går nog att tillverka själ också.
  14. hej. har någon ett begngnat syr och gas sett till en utombordare med styrpulpet? eller vet var man kan köpa billigt. det gör inget om grejjen är defekt, jag kan nog fixa det.
  15. sänk klingan lite så att den inte sågar vinkelrätt mot träet. man kan också sätta en annan skiva under som du sågar av på samma gång.
×
×
  • Skapa nytt...