Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

V8dc

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    462
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av V8dc

  1. nä, jag hakar upp mig på att du påstår att det är mer hästar med insprut än förgasare. En hk är alltid en hk. Men jag kan ju ha missförstått vad du menar.
  2. HAHAHAHAHAHAHAHA En hk är alltid en hk oavsett sätt soppan matas eller vilket bränsle.
  3. Nu vet inte jag riktigt var din sjövattenpump sitter, men svarar som om det hade varit Bravo-drev. Anslut en dunk med glykol/vatten innan sjövattenpumpen och starta motorn. När det kommer blått(eller rött) vatten med avgaserna så kan du anse dig klar. Gissar nu att ovan inte funkar på din installation... Kan inte OMC:s prylar
  4. Marschfart i ca 45 knop, lite drygt 2l/Nm Ingen aning på fullt. Gissar en bit över 3l/Nm
  5. Bästa är att tömma motorn på vatten och sen starta med glykolblandning direkt. Har du otur så har termostaten stängt just när man ska köra i glykolen och då glykolfylls bara limpor och knän. Alltså inte själva motorn. I och med att man tömmer motorn på vatten innan så öppnar termostaten och fyller upp motorns kylsystem först. Till min motor går det åt ca 18liter om jag inte minns helt fel. Det är en big block på 8,2liter.
  6. Varför detta gnäll? Sätter man ut båten till försäljning så är man väl bara glad för intresset? Och ni har väl redan beställt en ny båt? Givetevis så önskar jag er en bra affär, men fattar inte ett jota vad denna tråd handlar om..
  7. Varför skruva bort termostaten? Töm blocket på vatten så kommer termostaten hålla öppet tills blocket är fyllt. Töm även avgaslimporna. Dessutom så vet du att det kommit glykol/vatten överallt. Klart enklast. Dessutom så vet du att blocket är fyllt när det kommer ut vatten med avgaserna. Till min motor går det åt ganksa precis 20 liter. (502:a) Senast ändrad av V8dc | 16 mars 2008 | 12:45 Senast ändrad av V8dc | 16 mars 2008 | 12:50
  8. Hoppas ni anmäler er! Förra året var oerhört lyckat!!!
  9. Innan du spyr galla så kanske du ska prova klicka på länken i första inlägget. Där står det vad Poker run är för något. Det är inte en tävling.
  10. Varför skulle det bli en dödsolycka? /V8dc, redan anmäld.
  11. Nä, men jag åker 4-takt! Allt för miljön
  12. Vadå makalös kommentar? Hur fan vet du hur jag använder min båt? Det har ALDRIG lagats mat i den. Finns inget kök. På sin höjd så har vi haft med oss kaffe och mackor. Kanske någon ölburk också. Ovanstående tas med tillbaka och slängs i avsedd soptunna/sorteringskärl. Jag äter och skiter på sjökrog, hamn eller motsvarande. Använder inte båten som husvagn. Blir någon ombord nödig så är båten nog snabb att ta oss till toalett. Kissa gör vi dock i sjön eller på någon ö.
  13. Ser man på! Även i denna tråd kan jag stoltsera med att vara miljövän!!! Varken toa eller diskho ombord! Får nog hänga upp en såndär blå flagga i båten snart
  14. En fråga: Det skrevs i början om em massa gifter som låg i hamnarnas botten. Märks det om folk har bytt de senaste åren till miljövänligare bottenfärg? Tänkte att tungmetaller ligger väl kvar oerhört länge? Bara en tanke... /Miljövännen V8dc
  15. Jag är miljövän, för jag bottenmålar inte båten
  16. Uppenbarligen så är ju några filmer skickade, var kan man se dem?
  17. Tänk vad bra media funkar. Nu diskuteras det vem som ska göra det annars om inte KBV var där... Nä poliser till polisers jobb. Skulle gärna se mer av vad KBV gör egentligen, förutom när de är poliswannabees. För de behövs verkligen, och då menar jag inte till att kolla fylla och lanternföring. Utöka proffsens resurser till att kontrollera nykterhet och så vidare, dvs sjöpolisen och låt KBV bevaka kusten. Så var det väl tänkt från början?
  18. Jo, skjuta laser på en segelbåt i fartbegränsat område är proffsigt De KUNDE ju ha seglat över 5 knop....
  19. Ca 18 liter går det åt att fylla upp min motor, limpor och knän. Det är en 8,2l V8. Edit: Motorn är sjövattenkyld Senast ändrad av V8dc | 12 oktober 2007 | 08:08
  20. Har aldrig varit med om. I och med att motorn töms på vatten så släpper termostaten in vatten direkt och fyller kylsystemet oavsett temperatur. Jag tömmer motorn inför varje konservering, och har aldrig haft problem med luftfickor eller liknande. Att däremot köra motorn varm och sen släppa på glykolvattnet så är det snarare större problem att veta att allt vatten har bytts ut till glykolblandat vatten, med fryssprängning som följd.
  21. Mitt tips blir att skaffa RF propp och befintlig hissning.
  22. Töm motor och limpor på vatten, anslut sen glykol på sugsidan. starta motorn och vänta tills det kommer ut glykol via avgaserna. Man behöver inte ta bort termostaten eller varmköra. Åtgång på min 8,2l V8 i kylsystemet är ca 18 liter. klart.
  23. Grattis till nya båten, vilken modell blev det? förresten, du använde väl besiktningsman
  24. nä, jag hakar upp mig på att du påstår att det är mer hästar med insprut än förgasare. En hk är alltid en hk. Men jag kan ju ha missförstått vad du menar.
  25. i och med att blocket är tomt så släpper termostaten in vattnet.
×
×
  • Skapa nytt...