Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Oliven

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    100
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Oliven

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Mig vetligen så finns det inga ritningar... Gå in på http://www.maringuiden.se/klubbar/;id=249 och titta på medlemmarnas fotoalbum och se om du kan hitta det du söker.
  2. Hej har en liten del i en Alfa 24 med AQ140 / 280 som är i behov av renovering. Har följande frågor just nu: Vilken typ av bottenfärg rekomenderas till aluminumskrovet? Beläggningen/mattan på däcket, var får man tag på ny. Såg att någon hade mörkt däck, på vår är den vit. På skandäck sitter det 8 rekangulära förkromade/rostfria beslag med hål i, vad är de till för? Beslagen syns på bilden Alfa4.jpg i Leffe2 sjöbod. (Leffe2, hoppas att du inte misstycker att jag lånar din bild för att visa beslagen!) Finns det någon i Stockholm som är villig att visa upp sin Alfa 24 för oss så vi kan se vad det är för något som saknas i vår båt. Har någon bytt sina rutor? Behöver byta förarrutan laminerat glas samt var fixar man plastrutorna på sidan? Är det någon som har en bra Alfa 24 länksamling? Tack för ikväll! Senast ändrad av Oliven | 02 juli 2010 | 00:22
  3. Titta till sin båt regelbundet och kontollera att täckställning, pressening mm är helt. Tyvärr så tar allt för många upp sin båt på hösten täcker den och återvänder först till våren så det är dagx att vårrusta sin båt. Har sett täckningar som har säckat ihop med stora iskokor som har tyngt ner rutramar mm. Täckningar som har lossnat/slitit sig vid höststormarna. Så en del får onödigt merjobb/överrakningar vid vårrustningen.
  4. Tändspole och förkopplingsmotståndet? Satt det ett förkopplingmotstånd på den gamla spolen så lyft över det till den nya. Är tändspolen inköpt på Bilbuttericks?
  5. Från Martec's sida: http://www.martec.se/html/1aq130.pdf Sedan kan du ju även kolla att intaget på sjövattnet är OK! Gå gärna upp en dimension i rörstorlek.... Ett tips jag fick! Om du har läckor i kylsystemet så kan du alltid prova med Bars Leak finns på biltillbehörsbutiker och hos leverantören av kylsystemet ovan.
  6. Hej Då jag kollade med dem den 24/4 så såg konvojlistan ut så här: 2/5 9 båtar 5/5 1 båt 7/5 1 båt Vi kanske ses... Senast ändrad av Oliven | 27 april 2008 | 23:22
  7. Tack bebr. Det var precis den värmaren som jag sökte efter... Tyvärr så verkar inte firman finnas kvar då man söker på nätet eller nr på eniro. Så frågan är om den fortfarande säljs, eller var man hittar en begagnad.
  8. Ingen som kommer ihåg eller har sett???
  9. Hej! För ett antal år sedan så såg jag en liten katalysatorvärmare som man stoppa in ett värmeljus i och skulle räcka till att värma upp ett mindre utrymme. Jag tror den såldes av båttillbehörs butikerna, men har ej sett den här typen av värmare på de senaste åren. Är det någon som har provat den här typen av värmare samt vet om de fortfarande går att få tag på... Senast ändrad av Oliven | 01 april 2008 | 10:01
  10. Hej. Är det någon som vet var man hittar en owner manual till en OMC/Evinrude/Johnson 120 VRO. Tack på förhand
  11. Hej, Till att börja med skaffa en båt som är lätt att hantera, lätt att köra, lätt att lägga till med och lätt att ta sig i och ur båten. Inombordare behöver du inte vara rädd för att köpa om den är välskött. Det är lätt att få tag på delar till dem. Och de brukar inte bli stulna, vilken utombordare brukar bli. Två vuxna och ett barn då kan en Crescent 53 Cabin http://www.cremo.se/kataloger/modeller/pages/53cabin-s1.htm vara ett alternativ. Själv så har jag en Crescent 53 DC har som min sambo och jag har varit ute i över 2 veckor utan några större problem. Utrustningen kan skilja, spis mm. Ett annat alternativ kan vara en Herwa 18, se rob4u's sjöbod. http://www.maringuiden.se/u/rob4u/ Vill ni ha en större båt så kan en Ockelbo DC21 eller en Crescent DC 66 vara ett annat alternativ. Lycka till.
  12. Maximarcus i det här forumet har gjort en snygg motorinstallation i en Buster med en vatten och fläktkyld Alfa boxer. http://www.maringuiden.se/images/forum/posts/std/108545.jpg Själva tråden http://www.maringuiden.se/forum/;thread=101395
  13. Kolla med Momentum. http://www.momentum-industrial.com/
×
×
  • Skapa nytt...