Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

asok

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om asok

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag tog bort med kemisk bensin och skrapade med en smörkniv =) Tog några timmar men gick rätt ok. Jag värmde inte, men någon tipsade om hårblås, eftersom vanlig värmepistol blir för varmt.
  2. Jag är ju väldigt förtjust i snipen...
  3. Hej, lät sy upp ett kapell till min misil II i våras. Dom kom ut och mallade på båten efter det gamla, men det kanske du inte har kvar? Iaf så kan du ju höra med dom: Lindéns sadelmakeri och tapetserarverkstad. Är toppennöjd, kostade 4200:-. Annars kan kapellmakarna fixa, men då får du räkna med att du får köpa nya bågar.
  4. KOlla så att det vita materialet, som jag inte vet vad det heter, är kvar och ser ok ut. Utan den kommer det inte att fungera. Då slår det bara lågor.
  5. Det stämmer... man måste ha tändaren vid brännaren när man slår på fotogenet annars kan man få sig en bra explosion....
  6. Jag hade ett fotogenkök fram till i år. Låter som det är ett likadant du har. Så här gör man med detta: Man börjar med att se till att det finns fotogen i köket och pumpar upp ett ordentligt tryck med manuella pumpen, min manual säger omkring 50 slag. Sedan häller man på t-röd i koppen under brännaren, ungefär så att det täcker den vita materialet som ska ligga i botten av skålen. Tänd på med en lång tändare och låt brinna ut. Precis när lågan från t-röden har slocknat slår man på brännaren med fotogenet. Det känns lite läskigt att förvärma med t-röden, eftersom det är ganska rejäla lågor. Jag har oftast satt på en kastrull så att lågorna inte slår så högt. Nackdelen med det är att kastrullen blir sotig. Så fungerar iaf det kök jag hade. Det pajade nu i sommar, vilket var en något läskig upplevelse. Men det hade inget med det här att göra.
  7. 1. Kolla att det kommer fram bensin: Kör en liten stund och ta sedan ur tändstiften och kolla hur de ser ut. Optimalt är att de ska vara gyllenbruna tror jag. Är de blöta så kan det antingen vara tändningen eller kompressionen. 2. Kolla kompressionen: Köp en kompressionprovare på biltema (130 kr) och kolla att du har kompression på alla(?) cylindrar. Det skulle jag börja med.
  8. Jag köpte Helly Hansens grejer, kostade omkring 2-2500 tusen för hela stället på rea. Det är kanon. Se också till att kragen går upp en bit i nacken, att ärmar går ordentligt över vristerna och att jackan inte slutar i midjan.
  9. Jag tog bort stripes från segelbåten två höstar sedan. Varmluftspistol måste man vara försiktig med så det inte blir för varmt. Jag fick rekommenderat att använda en vanlig hårblås, men körde istället på kemisk ren bensin och en smörkniv. Funkade kanon.
  10. har du kollat gnista på alla cylindrar?
  11. Det funkar att segla utan, men du kan få en konstig buktning på seglet om du inte har en kick. Vad det gör i fart är svårt att säga, men seglet riskerar att fånga mindre vind.
  12. Är du osäker på impellern så byt den. Det är en billig försäkring.
  13. asok

    MISSAT KONSERVERING

    Det enda dramatiska som kan hända är väl att om drevet läckt in vatten så kan det spricka. I övrigt så ska det inte vara några problem. Men som sagt, det är bättre för motorns livslängd att vinterkonservera den.
  14. asok

    if?

    Hej, är i båtköpartankar. Har funderat på en if-båt, men jag får känslan av att man inte får så mycket för pengarna, även om det verkar vara ett tryggt köp. Stämmer detta?
×
×
  • Skapa nytt...