Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

bianca27

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bianca27

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har min båt i Malmö och där fungerar färgen bra. Här är en länk till tillverkaren av färgen så kan ni få en egen uppfattning. http://www.neptuneformula.com/
  2. Jag provade förra sommaren med att måla delar av botten med den nya giftfria färgen Neptun Formula med utmärkt resultat. Jag hoppas att fler börjar att använda denna färg. Varför måla med giftig färg när det finns giftfri? Det verkar som att de flesta envisas med att måla med giftfärg. Om man inte gör det för sin egen skull så kan man göra det för sina barn och barnbarn. Det är ju dom som skall ta över det skitiga havet efter oss.
  3. Har en 10L dunk med diesel som stått i 2 år och undrar om den går att använda. Kan dieseln bli gammal förutom att det bildas slam? Man kan ju använda tratt med filter. Man vet ju inte riktigt var man skall göra av 10l diesel annars
  4. bianca27

    Rullbom

    Finns det någon som har en profurl rullbom? Funderar på att skaffa en men vill först veta lite för och nackdelar och om den fungerar bra. Så finns det någon med erfarenhet av denna rullbom så får ni gärna skriva några rader.Det skall även finnas en Dansk variant. Furlerboom heter den.
  5. I senaste numret av praktiskt båtägande så finns det en artikel om roderlager.
  6. tack for tipsen. Vi sticker om nagra dagar till cape verde. Skall forst bunkra for hela resan till vastindien har pa Teneriffa. Ser fram emot att komma till cape verde:-)
  7. bianca27

    Cap verde

    Finns det nagon som varit pa cap verde? Vi ar nagra som seglat ner och ligger just nu pa Tenerife och skall till vastindien men tankte ta rutten via cap verde. Nagon som har nagra bra tips om nagon hamn, bunkring osv?
  8. Har ett gammalt primus spritkök med manuel pump men blir inte riktigt klok på hur man tänder den. Skall man först hälla lite sprit i den lilla skålen och tända för att förvärma och sen pumpa fram bränsle? Någon som vet?
×
×
  • Skapa nytt...