Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Reine

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    425
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Reine

  • Placering
    Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Söker efter ett uppdaterat kort (Stockholm) till en gammal Garmin 2010c. Den har Bluechart Preprogrammed Marine data card.. Vet att sista/senaste uppdateringen heter 2008.5. Det är den jag letar efter... Alla tips är mycket välkomna !
  2. Peter & Terrafobica. Tänkte väl inte riktigt i så där negativa banor....Utan mer som att barnfamilj lägger sig gärna bredvid en annan barnfamilj osv osv. Men naturligtvis så lägger man ju sig precis var man vill !
  3. Vi har haft det på två av våra båtar. Funderar på att sätta dit det på vår nuvarande också. Har alltid haft regeln att det är den som står i fören som bestämmer hur nära man skall gå när man lägger till. Då behövs det något som tar emot, utan att man skadar någon. Typ dom stävskenorna som finns på SeaSea eller liknande tillbehörsfirmorna.
  4. Vart tog den där utmärkta idén angående social flaggning vägen ? Hög flaggstång (typ Stingpinne på barncykel) med Röd flagg= Ligger gärna med avstånd i viken. Grön flagg = Ligger gärna nära och umgås, Orange flagg = Ligger gärna nära och umgås, har barn som också vill umgås.
  5. Visst kan man låta bli att koppla i den. Men det blir lite som att köpa båt med ett tillbehör för att det är kul och inte använda den. Och en sak har jag lärt mig. Allt kostar. Även en elpatron... Men tack för funderingen. Den var ju riktig i sak.
  6. Skall byta ut min befintliga som gjort gjort sitt. Och då vi under ett antal år har varit väldigt nöjda med den beredare vi har (en 60 liters Martec utan patron) Så vill jag inte bygga in ett potentiellt galvaniskt problem. Den har gett oss varmvatten 2dygn efter motorn stängts av. Längre tid ligger vi inte utan att starta motorn. Men att hitta en utan patron har visat sig vara svårt...
  7. Det där fenomenet hade jag också tidigare. Det var slangarna för kallt respektive vamt som låg för nära varandra och därmed neutraliserade varandras temperaturer. Jag satte dit rörskålar på alla slangar. Sedan blev det bra.
  8. Letar efter en ca 40-50 liters varmvattenberedare utan elpatron. Verkar väldigt svårt att hitta ?
  9. Letar runt efter en större badplattform till min motorbåt. Den skall vara ca 3x1m. Någon som tillverkar sådana ?
  10. Original är ju inte alltid självklart dyrt längre... Men prova här http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=grssd#/page104/
  11. Det är ju ambitiöst och bra med Sjömackar.se men en översiktskarta saknas ju även där... Eller har jag inte letat på rätt ställe ?
  12. Måste hålla med Misil lampan i sig kan ju inte göra kortslutning. Är det verkligen EN kontaktpunkt i botten på lampan och EN kontaktyta i botten på din armatur ? Alltså samma i båda.. Har själv bytt ut alla min gamla lampor mot dylika billiga (räknat på brinntid) ledbelysningar överallt i min båt från -71. Men på ett ställe satte jag fel lampa. Och där gick ju säkringen direkt. Senast ändrad av Reine | 18 juni 2010 | 07:20
  13. Helt uppenbarligen så existerar ingen karta över tillgängliga bränslestationer för båtfolk. Tittade även på Garmin, som har med en del av de som finns. Det är ju en bra början.
  14. Har nu även renoverat mina Rochesters. Renoveringen utfördes av Pontiac Service i Bålsta. Förbrukningen gick efter det ner till måttliga 0,98 x2 räknat på hela säsongen 2009. Det tycker jag är helt ok. Värt att notera är dock att vi glider mest runt i ca 5-6 knop (1100 varv) 2st VP290A (GM350) nya longblock 2007.
  15. Reine

    Sjömackar

    Finns det ingen karta/sjökort över vilka servicestationer/bränslestationer som finns tillgängliga från våra vatten runt riket ? Och dessutom vilka man även kan tanka vatten från. Visst kan man leta i listan som är klistrad här på forumet. Men om man inte riktigt kan vattnen man skall till. Då är det svårt att hitta ändå...
×
×
  • Skapa nytt...