Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

mrsnoggen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    102
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

2 följare

Om mrsnoggen

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

735 profilvisningar
  1. Mina föräldrar har en Hr480 med mercury 60hk fyrtakt efi. Årsmodell 2011. Med mig själv i båten toppar den 28.2 gps knop med motorn tilltad till Max innan kavitation. Med två pers för den 26knop. Blev också förvånad att den inte gick snabbare och trodde något var fel. En kompis har en Hr 440 med 50hk efi. Den gör 32knop med 2 pers
  2. Vår marshar ca 15-16 knop vid 3100 rpm med 4pers ombord (fulla bränsletankar o full vattentank) max ca 18 knop vid 3500rpm. Med 2 personer ombord toppar båten 20.5knop vid 3600rpm. Min motor är orginal med orginalturbo. Jag tror mina bränsletankar är orginal. Dock har min båt gått i sötvatten sedan ny. Jag kan inte se någon erg eller något läckage. Någon på detta forum som vet förbrukning vid 7 knop respektive marschfart ?
  3. Känns väldigt bra hittills. Känns gediget byggd och går fantastiskt bra i sjön. Sitter en tamd41b. Har inte upplevt några bekymmer men har bara kört ca 80 distans då den köptes sent under sommaren. Jag har inte trimplan. Tänkte testa en säsong utan så får vi se om jag monterar detta framöver.
  4. Hej. Köpte också en skilsö 950 i sensommras. Har ej fått upp bilder än men skall försöka ordna detta. Min båt är en 1991:a som haft samma ägare sedan 1994. Köpte den i Åmål och båten går nu i Mariestad.
  5. Självklart orkar den. Men är det kraftig sidovind så är det enligt mig bättre att hålla fart in på platsen än att smyga in Och köra med Bogproppellern. Osäker på storleken. Kan kolla upp det
  6. Med kapellet uppe är båten ganska vindkänslig. Bogproppellern gör ingen större nytta då. Gäller att våga gasa på in på plattsen. Kvalitetsmässigt känns den enligt mig riktigt bra ! Har inte haft några som helst bekymmer. Har haft många olika båtmodeller Amerikanskt som svenskt. Kan tycka att en bra sammanfattning är att båten har det tuffa utseendet som en amerikanare med touchen av välbyggt skandinavisk.
  7. Hej jag har en 2008. Min har också funkat klockrent. Aldrig något problem med elen. Vad har du för typ av problem ? Min är alltid sötvattenkörd ksnske kan påverka ? Mina kretskort ser fortfarande nya ut.
  8. Jag åker oftast i semesterfart runt 6-7 knop då jag har med jolle. Nackdelen är på denna som andra drevbåtar ett hopplöst rattande för att hålla kursen. Jag tycker båten är relativt lättmanövrerad. Bogpropeller underlättar men är enligt mig inget måste. På båtsemestern i somras hade jag en snittförbrukning på 1.7l/m. Då var det mest körning runt 7 knop med jolle bakom. Ligger jag i marschfart 22 knop drar den ca 2l/m.(utan jolle) Båt med motsvarande diesel drar ca 0.5l mindre i samma farter. I mitt fall som tankade 600l totalt i somras skulle det inneburit ca 150l i besparing om jag kört diesel. 150 x 15 = 2250:-. För mig skulle det bli dyrare att köra båt med dieselmotor då 2250:- i bränsleskillnad lätt äts upp av dyrare servicekostnad på dieseln. För att inte tala om inköpspriset på båten. Fördelen med dieseln är givetvis vridmomentet, mindre brandrisk. Targabågen går ej fälla på ett enkelt sätt.
  9. Hej. Jag äger en Bavaria 27 -08 med en 5.7 Gxi. Har skrivit lite på forumet om den. http://www.maringuiden.se/forum/topic/71302-bavaria-27-sport-bra/ Är det något speciellt du undrar över med båten ? Jag var och tittade på 3st innan jag slog till på den jag köpte. Jag bestämde mig tidigt för en med enkel bensin. Detta pga att båten blir otroligt lättskruvad. Samt att delarna är betydligt billigare än till diesel motorerna. Båtarna ser lite olika ut beroende på årsmodell. Mitten 2007 ändrades layout på interiör och instrument.( enligt mig till det bättre) elcentralen flyttades från pentryt till styrbord sidan och blev moderniserad. Midcabinen fick en liten soffa. En öppningsbar lucka ovanför pentry mm. Bifogar också en länk på ett test på bavaria 27. http://www.hamnen.se/artiklar/bavaria-27-sport-mot-bavaria-31-cruiser-motorbat-vs-segelbat.html.
  10. Kan nu efter att jag levt med båten några veckor ge lite plus och minus. Possitivt överraskad av prestandan med en 5.7 gxi. Toppfart 32 gps knop. Marshfart mellan 22-25 knop. Ganska hög ljudvolym från motor då motorrummet orginal inte är ljudisolerat. Detta åtgärdade jag med "riktig" motorrumsisolering i själva motorluckan i form av skumgummimatta +blymatta. Vid sidor och runt stuvfack användes vanlig självhäftande 30mm motorrumsisolering från biltema. Skillnaden blev enorm. Det går nu att prata normalt i marshfart och fullgas båten planar förvånansvärt lätt. Trots närmare 400L bränsle och 4 pers. Lite stötig i motsjö. Men båten går med härlig tyngd utan massa skrammel. Bra utrymmen i båten för sin storlek. Marshvarv ca 4000rpm vid 24 knop. Enl flödesmätare 1.9-2.1 l / distans. Tyvärr ganska bökigt kapell. Men så är det väl på alla daycruisers av denna typ. Båten känns rejäl i räcken och rutramar. Synar man bakom luckor och långt in i stuvfack så är det oftast obehandlad glasfiber. Kanske inte Orustkvalitet. Summa summarum tycker jag att det är mycket båt för pengarna. Betydligt bättre än många amerikanare. I "synliga" ytor i klass med nordisktbyggda. I stuvfack och motorrum finns lite detaljarbete att jobba med.
  11. Nu var handpenningen lagd. Jag har fått tag på en 2008 som stått på land några år. Endast 85 gångtimmar på motorn och svensksåld. Det blir mycket städ och polerjobb då den stått i en ladugård. Nu längtar jag tills jag får hem båten ! Återkommer med åsikter + och - när jag levt med båten ett tag . Verkar inte vara någon här på forumet som äger någon. Då kan det vara bra för andra att veta
  12. Hej Jag är väldigt intresserad av Bavaria 27 sport. Kan någon berätta något om dessa båtar ? Hur är sjöegenskaper ? Kvalitet ?. Efter mycket räknande har jag kommit fram till att satsa på enkel bensinmotor 5.7 gxi 320hk. Dels för att en v8 är enkel att skruva med själv samt att delarna är billiga jämfört med diesel. Samt att dubbla maskiner i såpass "liten" båt blir ganska trångt i motorrummet. Jag kör ca 50 timmar / säsong tänker jag fel eller vad tycker ni ?
  13. Hej alla glada selgare. Är i begreppet att köpa en albin accent eller en albin 78. Har någon koll på höjden på båten, alltså mellan köl och pulpit? Har sökt på nätet men inte hittat något. öppningen till båtskjulet är 3.20m högt, så verkar som det blir tajt? Någon som vet? Senast ändrad av mrsnoggen | 07 juli 2009 | 23:55
  14. Troligtvis så är det stefatätningarna i vattenpumpen som läckt. Sitter två stycken tätningar. En som tätar för vatten och en som tätar mot oljan. Har båda tätningarna gått sönder så får du vatten rätt in i oljan. Så det kan mycket väl vara den. Kan också vara oljekyl (de 2 oringarna som sitter i ändarna på kylet) eller topplockspackningen
  15. Tjenare ! Jodå nora 17 har inga som helst problem med 150hk. Det finns endel som satt i v8or i dem utan att det har varit större problem. Enligt uppgifter jag läst någonstans(kommer dock inte ihåg vart) så ska skrovet klara farter upp till 50 knop. har själv en b20 i min på 115hk och det är på gränsen till för klent tycker jag.
×
×
  • Skapa nytt...