Jump to content
Monday 17 June 2024

Troutking

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Troutking

 • Rank
  Kadett
 1. Stort tack för info, ska fundera igenom hur jag ska göra. En av (ursprungs?) trådarna är: http://forums.floridasportsman.com/showthread.php?109423-Yamaha-50HP-Turned-Into-A-60HP-In-Ten-Minutes (Finns en massa fler om man söker på "yamaha 50hp into 60hp" ) Som sagt, många olika åsikter i den tråden men en av teorierna är densamma som din @jarb, motorn är ställd på fet blandning i ursprungskonfiguration och det ökade luftflödet verkar ligga inom gränserna för vad insprutningen klarar (eftersom bl a tändstiften ser bra ut).
 2. Jag har inte trailat upp båten ännu men den är/var ren så påväxt är inget problem. @jarb, jag har gått igenom en hel del trådar kring denna trimning men det verkar mest vara info från 2013/2014 och tidigare vilket kanske inte är relevant för nyare årsmodeller. Det verkar som att det finns olika åsikter kring om det är lämpligt eller inte att bara ta bort brickan, några hävdar att de bara sett positiva effekter emedan några tror att det är en stor risk med detta. Om jag förstått det rätt så kommer motorn gå för magert vid höga varvtal ich den skillnad i ECUn som man verkar vara överens om är att tändningen mellan 50hk och 60hk skiljer sig med 1 grad. En av de flitigaste på dessa forum har kontinuerligt lagt ut bilder på stiften efter borttagning av brickan och trots närmare 1000h drift så verkar allt funka OK. Trots detta så finns det så klart inga vattentäta bevis för att det är helt ofarligt men jag har faktiskt inte hittat nån info om att det har gått fel heller men å andra sidan kan folk ju helt sonika undvika att lägga ut info om detta har skett. Har du mer info om vad som kan hända @jarb?
 3. Hmm, då stämmer magkänslan med att den borde kunna pressas upp högre kanske? Upplevde något högre topphastighet när vi satt 2 pers i aktersoffan (jmf med 1 pers) då det gick att tilta upp motorn något mer. Ska kolla vad det är för propeller samt placering i höjdled nästa gång jag tar upp den på trailer.
 4. Tänkte mest om dessa aktiviteter ställer olika krav på propellern, ska tillägga att jag inte har nån trollingfunktion så lägsta varvtal ligger på ca 700rpm om jag minns rätt. Kör bara med plastbeten vid trolling och fiskar i Jämtland efter allt från öring till gädda och abborre. Har hunnit gå igenom fler gamla trådar och det verkar som att maxhastigheten på min båt är lägre än många andra.
 5. Är nybliven ägare till en HR480SC med tillhörande Yamaha F50 med borttagen strypbricka så den bör motsvara 60hk. Är mycket nöjd med båten än så länge men vill gärna höra vad andra HR-ägare har för prestanda på motsvarade båt. Denna båts GPS-plotter loggar 27-28 knop i lugnt vatten (5500 rpm) med endast förare, vad toppar ni andra? Har även loggat 25 knop med 2 vuxna och 4 barn. Är det nån idé att fundera på alternativ propeller men problemet är att jag använder den både för fiske och vattenlek om vartannat?
×
×
 • Create New...