Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Bengt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bengt

  • Placering
    Fänrik
  1. Bengt

    Ingen gnista

    Var ute på en härlig vecka i skärgården. sista dagen så stannade motorn plötsligt utan förvarning, inget hackande bara stopp. Kollade lite i motorrummet och såg att tänspolen skakat loss från sitt fäste. Satte fast den igen och motorn hoppade igång. då var man hjälte... När vi efter ett långt stopp skulle iväg igen så startade den bra men dog efter några sekunder, och det upprepades några gånger. Tog av fördelarlocket och såg att brytarspesarna inte såg så roliga ut, försökte få till dom och avslutade med en dush 5.56. Nu var det helt dött, ingengnista ingenting. Nu kom hjälteglorian på sne rätt tejält... Fixade nya brytarspetsar och satte dit. Fortfarande dött. Ny kondensator. Fortfarande dött. Det är spänning mellan på tändspolen och blocket och mellan - på tändspolen och blocket men inte mellan och - på tändspolen? Ska det vara så? Vad gör man nu? Någon ide?
  2. Kanon, tack för många bra tips. Ska prova i helgen.
  3. Bengt

    Strömtjuv

    Hej Stratbatteriet laddar sakta men säkert ur om jag inte kör. Någonstans förvsinne det ström. Någon som vet hur man bäst spårar det med en vanlig multimeter?
  4. Väldigt intressant,borde finnas enslumrande marknad för en adapter mellan smådiesel och drev, skulle självkunnatänkamig det, vi ligger oftast också i 6-8 knop och glider
  5. Hej JAg har också en sådan. Titta i min sjöbod så ser du lite bilder. Min har tydligen varit polisbåt från början men byggdes om till privatbruk på 80-talet.
  6. Hej Jag har ett litet elverk som startar snällt men stannar efter cirka 10 sek. Varje gång. Någon som har en ide? Har plockat bort luftfiltret det är samma sak ändå. Tändstiftet ger ok gnista.
  7. Hej Har haft ur motorn (VP260 på VP270 drev) ur båten för renovering. Nu ska den lyftas i igen. Är det nån som gjort det tidigare? Nåt särskilt att tänka på? Behöver man något riktverktyg av nåt slag? Den ska ju stå på samma motorfästen så den borde ju komma rakt per automatik?
  8. Hej Nån som har ett bra tips på hur man spårar ett oljeläckage. Efter varje tur ligger en skvätt i motorrummet men det går inte att spåra varifrån den kommer. Nivå på sticka sjunker så den kommer från motorn så mycket kan man konstatera.
  9. Tack för svaret. Grejen är att det läcker rejält. Har tagit loss röret nu och ska skaffa ett nytt, få se om det funkar då.
  10. Hej HAr själv en VP260 som plockades ur för renovering i vintras. Fördelen med den motorn är ju att delarna faktiskt är rätt billiga. Nya helrenovering nya knän och limpor gick på drygt 20000. Eget arbete oräknat, men det är ju frivilligt
  11. Bengt

    Oljeläckage

    Hej Har ett problem med att det läcker olja från röret där givaren till oljetrycksmätaren sitter. Har bytt själva givaren men eftersom hålet sitter lite avigt till så passar inte givaren direkt utan det sitter ett förlängningsrör på ett par centimeter som givaren gängas i. Det verkar alltså som om det är röret eller gängen i blocket som inte blir tät. Ska fixa ett nytt rör, men vad gör man om det är gängen i blocket som blivit dålig? Nästa fråga - det verkar som om läckaget bara uppstår när motorn belastas, men är inte oljetrycket samma i belastat som obelastat läge? Motorn är en VP260.
  12. Hej Jo jag ville ju ha hjälp med just det, dvs vad bör bytas, vad kan vara kvar. Eftersom jag inte har för avsikt att göra någon jordenruntresa så behövs inga extrema grejer. Samtidigt så är man lite spak när man sitter på 400 liter bensin, en gnista på fel ställe är ju inte kul. Det är ju inte heller kul när man som förra helgen upptäcker att startbatteriet oförklarligt dragits ur när man ska hem. Jag vill inte kalla förslaget jag fick för ocker men det kändes inte bra i alla fall, därför ville jag gärna ha tips på någon annan. Visst kan jag fixa lite själv men kompetensen är inte tillräcklig för att jag ska känna mig säker på att man gör rätt grejer. Byter man en sak kan lätt nästa del i systemet bli problem så det är nog bra att ha lite mer koll än vad jag har.... Tusen tack för alla förslag och länkar, alltid kul att ställa frågor här.
  13. Håller till i Stockholm, Edsviken.
×
×
  • Skapa nytt...