Jump to content
Tuesday 21 May 2024

solstickan12

Medlemmar
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About solstickan12

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nej det skulle jag inte säga faktiskt. Någorlunda samma storlek som på filmen du skicka. Vi la tröst i vatten över natten sen in och vira in i trasa mot träet och någon aluminiumfolie ytterst. För att sen köra med strykjärn typ 20 minuter! Fungerade ypperligt!
 2. Tack för tipset! Då jag ska göra en sån pass liten biten så känns det ovärt att bygga hela herrejösses anläggningen för att ånga. Minns i grundskolan att vi blötläggde för att sen vira in i någon trasa och köra strykjärn över en längre stund! Ska testa det iallafall, om inte du besitter något annat smart tips?
 3. Har nu kommit över en billig och rejäl bit teak. Så det blir till att försöka böja till träet och sen smacka på! Får se hur det blir, förhoppningsvis bättre än nu.
 4. Tack för alla tips! Jag hörde av mig till ett varv för prisförslag vilket skulle landa på ca 12 för enbart arbetet. Vilket tyvärr inte är aktuellt för mig. Jag gillade idén med att bara plasta och sen måla istället.. Känns som det smidigaste, dock vill jag gärna ha teak så jag överväger om jag ska köpa en bit och försöka mig på lite finsnickeri själv. Försäkringsärende kan bli svårt. Skadan fanns där när jag köpte henne..
 5. Hej Zurdu! Jag har min båt liggandes i Stockholms skärgård och helt klart intresserad av att sticka på segelturer tillsammans! Jag har en Nord 80!
 6. Hej! Jag har en trasig ”trä ram” (brist på bättre namn) som går runt båten och skulle behöva tips på att laga detta! Båten är av modellen Nord 80
 7. Nej du har väl rätt om att byta överhuset.. Ja det börjar kännas mer och mer som att han visste om det från början.. Jag frågade honom om drevet men han visste ingenting om det såklart. Förhoppningsvis lyckas jag byta drevet nästa vecka om jag hittar någon som kan lyfta den. Har lyckats komma ut några gånger iallafall utan motor när vinden legat rätt!
 8. Kan det vara värt att testa bara byta överhuset? Så slipper jag ta upp båten..
 9. Drevet som sitter nu verkar vara tätat med någon svart massa också så det får nog bli så jag gör. Återanvända o ring och täta!
 10. Tack, jag har kollat där! När jag ringt vp återförsäljare under dagen har en ”sån gammal o ring” inte funnits liggandes på någon hylla iallafall. Dom skulle söka vidare..
 11. Tack för svar! Då slipper jag fortsätta söka på nätet efter bälg till mitt drev.. Jag ska ringa runt till återförsäljare idag isåfall och se om dom har någon o-ring liggandes! Att den kommer kosta mer än drevet har jag redan räknat med..
 12. Det löste jag och jag mätte på plats. Var och hämtade drevet nyss! Det var i ”fint” skick och jag lyckades få den för 1000kr. Förhoppningsvis löser jag lyft efter helgen för att därefter byta drevet! Blir att göra det själv.
 13. Äntligen lyckats hitta en 100S drev till salu för ett vettigt pris. Blir att hämta upp den idag och sen försöka byta drevet själv under nästa vecka. Vågar man återanvända samma bälg om det ser bra ut eller satsa på nytt? Bälg för just 100s verkar inte finnas tillgängligt på nätet heller.. Bara för 110,120s osv..
 14. Tack för tipset! Ska försöka höra av mig till honom imorgon!
×
×
 • Create New...