Jump to content
Tuesday 07 February 2023

Roger12

Medlemmar
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Trovärdig

About Roger12

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hur kan denna tråd ständigt fortgå? Enligt mig en pinsam tråd. Vore jag admin hade denna tagits bort för länge sedans. Vet att några inte håller med. De flesta andra håller nog med? Så sluta gärna med inlägg i denna tråd. Mycket smutskastning i denna tråd. I ett annat sammanhang skulle detta leda till åtal. Så hoppas admin tittar på tråden om det finns en sådan? Denna tråd fortgår så admin har ett juridiskt ansvar för detta.
 2. Zink är inget problem angående diskussion? Ett mycket litet problem i jämförelse med tråden.
 3. Zink är en metall som är oädel. En metall som räddar tex järn på båtar. När zink är som oxid är både zinken och syret där kemin vill vara. Zink som positiv tvåvärd jon och syre som negativ tvåvärd jon. Zinkoxid kan vara annat också, envärd zink och alltid syret tvåvärt. Oftast är det så att desinfektion är oxidationsmedel. Zink kommer alltid vilja vara tvåvärd positiv jon. Då är allt återställt. Ingen desinfektion. Som kemist håller jag inte alltid med SDS. Därav mitt inlägg. Roger
 4. Hej, Förstår din tanke med ditt inlägg. Zinkoxid är väldigt harmlöst mot mikroorgsnismer. Mycket farligare är fast zink som alla har på sina båtar. Bildar alltid zinkoxid i slutändan. Funderar på om man har koll på detta? Kanske finns det anledning att färgen lossnar? Få bort det som sitter på skrovet? Zinkoxid är troligen bra på detta.
 5. Zink är inget problem på en båt. Ett naturligt val att skydda från korrosion och inte mikroorganismer. I övrigt håller jag med.
 6. Tror inte allt handlar om politik? Men skatteplanering om man inte får det man vill med sin skatt? Tror inte på ett sådant samhälle. Vi kanske hamnar där ändå? Vår familj är glad att betala skatt. Samtidigt förstår jag tidigare uttalande från högre chefer i den privata sektorn. Själv kallar jag mycket idag för välfärldsstöld. Många som sysslar med detta idag. Kostar nog mer än bidragen för el?
 7. Funderar på elbidrag? Har inte alla haft möjlighet att låsa sitt elpris? Samma sak med bostadslån. Det finns en valfrihet. De som inte gjorde det ska kompenseras? Ska man kompensera de som tidigare har låst sitt pris högre än spotpriset tidigare? Vidare har jag gjort en del dåliga investeringar i aktier. De sjönk i värde. Kan man få kompensation för det? Vidare har min bil sjunkit i värde. Om ens egna val gör det dyrt. Är det statens ansvar då? Vidare ge bidrag för det? Min kommun råkade i höstas ut för ett skyfall som är rekord. Avloppsvatten gick in i källare. Vidare regnvatten orsakade vattenskador. Det kommunala VA-bolaget får nog betala 100-200miljoner kronor. Drabbar alla kunder i kostnad. Vidare försäkringsbolagens kostnader för detta. Jag kommer få betala för detta trots att jag inte drabbades. Har säkrat för mitt hem. Kostade en del. Klarade detta skyfall utan problem. Angående att skydda min bostad har jag ett val. Har gjort detta. Kostade också pengar. De som inte gjort det gör att min avgift kommer öka med högre VA-taxa samt försäkringspremie. Tycker hela iden om bidrag för hög kostnad för el blir fel med bidrag. Angående elpris eller räntor har det alltid varit fördelaktigt med löpande. Hettar det till så ska man ge bidrag? Själv låste jag mina elpris förra året i tre år. Kände mig lite lurad med 43,15 öre. Som sagt alla har ett val?
 8. Hej, Sonarkartor visade lite mer. Skaffa gärna en plotter och ekolod. Lätt att få en tredimensionell karta av hela botten då. Vidare kommer plottern ihåg dessa data. Själv har jag en Raymarin Element 12 tum plus ekolod. Kanske en mindre för denna insjö? Det finns billiga att köpa. Själv har jag min för kartläggning av botten och för att se fisk.
 9. Hoppas inte mina barn badar i detta vatten med dessa bottenfärger.Vidare om dottern har ett barn i magen? Hoppas verkligen denna Mellgard blir utesluten från allt vad miljö handlar om? Med denna offentliga tråd blir det svårt att hålla en miljövänlig linje? Spelar ingen roll om det är en fjällvärld eller vatten. Alla vet nu detta? Inga nya fakta har framkommit varför man kan ha olaglig/förbjuden på sitt skrov. Ok enligt en person i landet? Som kemist har jag fått anpassat mig genom åren. Tidigare var mycket kul med experiment och försök. Idag vet jag bättre. Mycket av det som gjordes tidigare borde ha varit ogjort. I ett läge då alla hugger drar man åt sig sina öron. Betyder att man kanske blir återhållsam då alla hugg kommer. Det är det normala. Du svarar som att laga en punktering. Inget konstigt? Alla har fel? Du fortsätter att argumentera. Vilket inte är normalt? Så vi fortsätter rundgången då alla hackar på dig. På ett forum kommer du aldrig att vinna en sån här diskussion. Tror inte det är din tanke? Funderar på ditt mål?
 10. Är det någon som anmält miljöbrott i denna fråga?
 11. Det var inte jag som skrev om skada. Då gissar jag på att det bara är att köra på med argument? Vilket jag och alla kommer att göra...
 12. Finns ingen admin. för detta forum? Är det sant som du skriver så bör man ta detta i beaktande för trådens varande och fortsättning. Tråden blir inte helt korrekt enligt mig. Finns en skada som kanske påverkar skribenten så kanske allt blir fel? Om admin. av detta forum läser detta kanske de bör ta detta i beaktande. Skadar mer än hjälper. Hade själv dessa tankar när jag försökte avsluta tråden. Vem hjälper denna tråd?
 13. Hej, Bra skrivet och argument. Börjar förstå varför du fortsätter att skriva? Men tycker det är enklast att ta bort resterna av din färg. Tiden du lagt på för sakens skull är långt mycket längre än tiden det tar att ta bort färgen...... Vidare finns det anledning att denna bottenfärg är förbjuden idag och långt tidigare. Den dödar marint liv och påverkar liv. Tänker man på naturskydd så släpp detta och gör rätt? Det finns många gamla synder i vårat hav. Men låt det inte vara ett argument för sakens skull? Tänker själv aldrig måla med biocider på mitt skrov. Otroligt mycket havstulpaner. Finns två sätt för mig. Ta upp båten oftare eller köp en skrovduk. Tänker prova det senare. Är själv kemist sedans 30 år tillbaka. Undervisar i miljökemi, vatten- och reningsteknik. Trådens start har givet gett många hugg. Tror inte dina nya vinklingar ger rätt kommentarer. Som jag sa förstår jag varför du inte släpper din fråga. Men snälla gör det. Gör rätt och ta bort eventuella rester från ditt skrov. Det finns säkert frivilliga på detta forum. De som lagt lika mycket tid som dig i denna fråga? Ni kan säkert hjälpas åt med detta? Vi kanske kan starta ett upprop med att hjälpa dig att ta bort din skrovfärg? Försvinner den så slutar denna tråd? Men gissar att den ändå kommer fortsätta i all evighet? Skrivandet har blivit viktigare än att ta bort miljöfarlig färg?
 14. Den här tråden börjar bli pinsam? Tror vi föder denna tråd? Vad händer om vi blir tyst? Friluftsmänniskan med gift i bagaget? Tråden kommer inte vägleda trådskaparen. Personen har inget syfte med det heller, trots markören friluftsmänniska. Troligen den mest egotrippade tråden på alla forum man kan läsa? Ingen kommer att kunna påverka denna man? Det finns ingen vilja trots alla mycket bra inlägg. Många bra från trådskaparen också. Min tidigare erfarenhet från dessa typer av trådar är att "döda" dessa. Verkar finnas ett annat intresse än att lösa ett problem? Spelar ingen roll vad man skriver till trådskaparen? En ständig rundgång i svar. Mitt tips! Svara inte mer på denna tråd. Roger
 15. Hej, En anledning till förbjud mot fosfat i tvätt- diskmedel har en orsak i vattenreningen. Idag inget problem. Enda problemet är underdimensionerade anläggningar. Gissar på att VA-taxan ökar 3ggr de närmaste 10 åren. Mycket behövs byggas om och förnyas. Jag skrev också en droppe i havet. Naturligtvis är närmiljön mycket viktig för livet där. Östersjön behöver med vissa cykler nytt vatten. Vilket den får. Kanske för sällan? Tyvärr förbrukar alla bakterier alla näringsämnen som har sin orsak från utsläpp. Tyvärr minskar då syret i vattnet. Vilket betyder svårare förhållande för tex. fiskar i vattnet. Försöket med tunnan betyder samma som i bränsletanken. Det kommer ut som oförbränt, alltså bensin. Klart det ligger vid ytan och en del kommer förr eller senare att dunsta till luften.Men mycket tas upp av och påverkar livet i vattnet. Skrev att förbud har redan börjat gälla i olika län för olika sjöar mot alla tvåtaktare. I våra hav är det inte lika lätt med beslut. De kommer nog också? När jag skrev droppe i havet syftar jag på det senare. Verkar meningslöst där med allt som man släpper ut. håller med om att för den närmaste biotopen är det en fördel med att utfasa tvåtaktare där. Samma sak det här med att tömma toalett som man idag inte får. Sen kommer stora fartyg och gör det. Vidare spola sina tankar ute på öppet hav. Jag är ny på forumet. Det jag slås av på detta forum är alla genomtänkta och intelligenta svar. Detta oavsett om jag tycker det är rätt eller fel. Alla har genomtänkta argument. Sånt gillar jag. På detta forum kan man få mothugg. Och jag kan ändra min syn, tanke eller förståelse. Eller inte? Oavsett hugg eller gilla är stämningen god. Roger
×
×
 • Create New...