Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

S3BB4N

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om S3BB4N

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har kollat runt lite på blocket bland annat. Inte kollat på tradera, ska leta runt där. Tänke att det kanske finns något likande som en bilskrot fast för båtar. Har självklart sökt runt men hittar inget vettigt. Blev tidigare rekommenderad en norsk hemsida där gamla motorer säljs och med det oftas för just delarna, men kommer inte ihåg vad sidan heter. Någon kanske känner igen vilken sida jag syftar på?
  2. Hej, Växelhuset på min 30hk yamaha utomboradre från någon gång 90-tal har spruckit och letar nu efter ett billigt växelhus. Har någon här tips på vart man kan hitta begagnade delar?
  3. Hejsan! Har en gammal yamaha utomborde på 30 häst från någon gång 90-tal och den är en 2-takt 3 cylindrig. Är långt ifrån duktig på båtmotorer men jag kan räkna ut att motorn går värligt rikt för farten och stäckorna jag brukar åka. Funderat på om man behöver finslipa inställningarna hos förgasarna. Några tips på vad orsaken kan vara?
  4. Tjena! Har en klassisk plast fiskebåt som har kapasitet för ca 5 pers (500kg) och på den sitter en utomborade yamaha 30kh 3cyl 2 taktare från 90talet. Problemet med båtmotor är att den går väldigt långsamt i jämför med andra båtar i samma storlek och motor. På en vindstilla dag så lyckas båten åka upp i max 10knop. Från vad jag läst och sett så borde båtmotorn leverara mer än så. Vad jag har gjort för att försöka att få motorn att gå bättre är rengörning av förgasare / justering och byte av propeller. Har också servat den med lite smörjning och impeller byte. Detta har givit lite resultat då motorn hade det svårt med högvarar, där motorn hackade när man körde på full gas. Antingen fick den inte tillräckligt med bensin eller dränktes den i bensin. Ivf så löste det sig efter rengörning och justering av förgasrarna. Max 10knop känns väldigt lite för en 30hp motor. Så jag hoppas att det finns lite knep som kan få motorn att gå bättre. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...