Jump to content
Monday 06 February 2023

Bejban

Medlemmar
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Bejban

 • Rank
  Fänrik

Mina båtar

 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stämmer bra! Drivaxelns stödlager och dess packbox är väl nr 1 och 2 på bilden?
 2. Hej! Stämmer bra, en bälg för vardera. Bälgarna kan vara trasiga eller gamla med sprickor och då läcker det in vatten. Det kan också vara packboxen, packboxen är till för att båten inte ska ta in vatten och sjunka när bälgen läcker. Packboxen sitter innanför stödlagret och igenom detta går drivaxeln. Jag hade samma problem förra året och då felsökte vi allt och bytte samtliga ovanstående men problemet kvarstod. Då hittade vi till slut ett hål på bockhornet som hade rostat. Bockhornet är det avgasrör som går från limpor och knän på bägge sidor och mynnar in i skölden, dvs den del i akterspegeln där drevet fästs. Kylvatten från motorn går ut med avgaserna genom bockhornet och ut genom avgasbälgen. När båten sjösätts fylls det normalt upp sjövatten i avgasbälgen och upp en bit i bockhornet, har man då något läckage här så bör alltså båten ta in vatten även med motorn avstängd. Förra året valde vi tyvärr den enkla lösningen och valde att testa att svetsa bockhornet, det funkade och höll tätt hela förra säsongen men problemet var tillbaka vid sjösättning i år. Så nu blev det tyvärr lyfta ut motorn och montera dit ett nytt bockhorn istället. Jag tyckte dina bilder var tyvärr lite otydliga så jag kan inte säga varifrån det läcker in i din båt men ovanstående är definitivt saker att kolla upp! Lycka till!
 3. Hej MG! Tråkig start på säsongen! Efter allt vårfix skulle båten äntligen sjösättas men tog då in vatten. Troligtvis från bockhornet som förra ägaren svetsade förra året pga att det hade rostat hål. Det skulle tydligen vara tillräckligt att svetsa det menade han. Lämnade in båten och nu har de lyft ur motorn och demonterat bockhornet. Fick svar att bockhornet är kraftigt korrosionsskadat och det sannolikt inte går att montera ihop det igen. Se bifogade bilder. Måste jag köpa nytt bockhorn? Tror ni även att skölden behöver bytas? Tack för hjälpen!
 4. Ok, får kolla blocket då! Nytt var ganska dyrt!
 5. Tack för ditt svar! Jag förstår hur du menar! Jag köpte båten förra året och då sa säljaren att han hade svetsat igen ett hål på bockhornet för den tog in vatten. Funkade hela förra säsongen som vanligt men sjösatte idag och då tog den in vatten precis där bockhornet går in i skölden så jag antar att hålet har ärgat och öppnat sig igen. Trist! Köpte du ett nytt bockhorn eller fick du tag på begagnat? Vad kostade det ungefär?
 6. Tjena! Hur löste du det? Jag har samma problem nu tyvärr. Mvh
 7. Det gick väldigt lätt att dra ut drivaxeln och jag har inte lossat eller rubbat motorn. Stödlagret och packboxen byttes förra säsongen så bör vara bra men jag ska dubbelkolla! Tack för hjälpen!
 8. Hej! Efter mycket bra tips från alla på MG hur jag ska måla mitt penta sx drev har det nu blivit dags att montera drevet. Behöver man alltid ett centreringsverktyg? Jag äger inget sådant och tänkte försöka montera drevet i morgon. Vilka erfarenheter har ni från montering av drev som jag kan ha nytta av? Stort tack på förhand!
 9. Bejban

  Måla drev med?

  Ligger i Björlanda Kile på västkusten så det får nog bli så! Tackar så mycket! 👍
 10. Kapellet är tätt och utan mögel. Hade läst om en del som körde sina kapell i tvättmaskin men då kanske jag ska undvika det. Är det någon speciell tvållösning du skulle rekommendera?
 11. Hej! Vill ha lite tips. Hur tvättar ni era hamnkapell enkelt och billigt? Mitt har några år på nacken men funkar fint. Kan jag köra det i vanlig tvättmaskin på 30-40° och impregnera efteråt? Vågar man torktumla eller ska det istället lufttorka? Eller skulle ni aldrig köra i varken tvättmaskin eller torktumlare? Tacksam för att höra alla era erfarenheter!
 12. Bejban

  Måla drev med?

  Stort tack! Bra med handfasta tips! Även om det är lärorikt att läsa om alla sorters blästring. 😄
 13. Bejban

  Måla drev med?

  Om jag inte vill lägga ner en jäkla massa tid, utan bara måla över, måste jag ha någon form av primer eller köra drevfärg rakt på den yta ni ser på bilden?
×
×
 • Create New...