Jump to content
Thursday 29 September 2022

od5

Medlemmar
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About od5

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag skulle rekommendera att du tittar runt vilka av de olika märkena du kan hitta reservdelar till / lämna in på service om du nu gör det som finns i ditt område du lever. Annars har jag bara erfarenhet av Yamaha 4takt och en 5 hk Suzuki. Yamaha motorerna jag har använt och meckat med upplever jag som rejäla pjäser och av god kvalité i alla fall.
 2. od5

  Skada på propellern

  Så du tror att det inte är någon större fara att köra med den ? Har förövrigt 2 andra propellrar, men upplevde dock att båten gick bättre med denna
 3. Hej, ska snart sjösätta båten, nu återstår bara att montera tillbaka propellern, då orginalproppen fick en liten lätt grundstötning i somras så undrar jag nu om det finns någon risk att montera tillbaka och köra på den? Det är inte speciellt mycket material som är borta iallafall. Vad hade ni gjort ? Mvh
 4. tack för ditt svar, hade faktiskt inte tänkt lägga på något mer än primer i år, finns det någon riska med det? kommer eventuellt lägga på t-coat om tiden finns
 5. Hej, håller på med det stora jobbet att ta bort all bottenfärg. Hur som har jag på vissa ställen råkat dra lite snett med skapan och dragit bort en del av gelcoaten så att man ser lite av glasfibern och på något annat ställe råkat slipa ned till glasfibern.. Min fråga är räcker det att enbart måla över med epoxyprimer? Alla skadorna är under vattenlinjen
 6. od5

  Rost på kölen

  Kan uppdatera med att jag idag köpt Lefant epoxi primer och t-coat. Hoppas det är ett bra märke, någon som har någon erfarenhet av det märket här?
 7. od5

  Rost på kölen

  Hej tack för ditt svar! Men du har inga problem att färg osv lossnar när du spolar av båten senare? Låter som att det är epoxi som jag ska måla med då.
 8. od5

  Rost på kölen

  Hej, har en äldre segelbåt från 80-talet, men jag blir så trött på att man år efter år måste lägga så mycket tid på bottenarbetet så att man hinner tröttna på båten, säkert pga okunskap från min sida. Jag vill ordna botten på båten så underhållsfri som möjligt, funderar på att offra några dagar och slipa kölen och botten ren, hur gör jag för att göra botten så underhållsfri som möjligt? Dvs att färg inte lossnar och att kölen inte rostar efter något år? Tacksam för svar.
 9. Hej, tänkte höra om någon här beställt delar / tillbehör från någon tyskhemsida som ni kan rekommendera? Tacksam för svar.
 10. här är en liten uppdatering hur drevet sitter mot skrovet, hur tycker ni som eventuellt har bättre koll att det ser ut?
 11. od5

  bottenfärg

  Tack för ditt svar, vill helst ha bort färgen för att slippa måla osv och att båtklubben inte vill att man målar botten. Båten kommer ligga i Stockholmsskärgård och ligger i från någongång i maj till september.
 12. od5

  Modell-tips WA

  Hej, har en finnmaster wa 5700 är mindre än wa 6600 såklart. Båten är perfekt för dagsutflykter / bara åka runt, fiska och bada på sommaren. Föredelen är ju också att man kan sova över i den. Man åker lätt 4 vuxna i 5700. Kan tyvärr inte utrycka mig om några av båtarna du nämnde, men min känsla är iallafall att finnmaster båtarna är av bra kvalité. Så wa 6600 borde passa 2 vuxna och 2 barn perfekt storleksmässigt. Boendemässigt i båten vet jag inte hur wa 6600 ser ut, men 5700 kan man få hela ruffen till en stor bedd ( antar att man kan göra något liknande på wa6600). Är iallafall nöjd med 5700 då den är väldigt allsidig och passar till allt möjligt. Tror 6600 borde därför vara ännu bättre.
 13. od5

  bottenfärg

  tack ska prova detta, men när jag sedan fått bort färgen, kan man avgöra på något sätt om man borde lägga på ny gelcoat eller om man kan köra på den under färgen?
×
×
 • Create New...