Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Chrille26

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    80
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Chrille26

  1. Tack för era svar! Motorn gick konstant i 5 knop många timmar i sträck på Göta kanal i somras så jag litar ändå på motorns funktion i det avseendet. Det känns lite tråkigt att behöva lägga i fram eller backläge genom att växla på högt motorvarv, men jag kanske överdriver risken? Det är rak axel så inget drev finns. Det är också lite tråkigt att försöka lägga till vid hamn eller vik när farten måste regleras genom att föra växel mellan fram och neutral istället för att sänka motorvarvtal.
  2. Hej! Jag köpte en båt i somras, och lite väl risktagande så var första gången jag provkörde den när jag körde den till Mem för att sedan köra Göta kanal med den. Motorn startar lätt, kylvatten kommer som det bör, men när jag för gasreglaget nedåt (det är dubbelt reglage, ett för växel och ett för gas) så stannar motorn. den bör stanna när gasreglaget förs i botten men i mitt fall så stannar motorn redan när jag passerar halvvägs av gasreglagets totala rörelselängd. Det går att rädda motorstopp genom att snabbt föra upp gasen mot chokeläget igen för att sedan sakta sänka till en okej marchtakt. det här gör det väldigt svårt att växla mellan fram, neutral och back utan att behöva ”slå” i växel i högt varv. Har ni några tips eller erfarenheter av var jag bör börja felsöka den är Yse8:an? Bränslefilter är bytt i år bland annat. Jag upplever också att motorn är väldigt knackig och går ganska okämnt och hårt men det kanske är normalt för en 50 år gammal encylindrig dieselmotor? Tack för alla tips och trix!
  3. Tack för svar! Det känns som ett för stort projekt för mig att lackera om friborden. Min tanke var mer att slipa ner befintlig färg för att jämna ut den sedan köra med polering och liknande för att få upp finishen. Slipnäten låter intressant, det ska jag titta närmre på. Men om jag förstod dig rätt så är det ommålning som gäller för att få bort dragmärken i färgen?
  4. Hej! Jag har köpt en båt med omlackerade fribord. I vattnet såg båten bra ut men nu på land syns tydligt rollerdrag och nyansskillnader. Den ska inte delta i en skönhetstävling men vill endå ha en jämnare och finare finish för min egen skull. Båten är lackad med en 2k färg från känd färgtillverkare just för båtar. Är våtslip det enda som kan jämna ut det eller hur hade ni gått till väga, och isåfall vilka grovlekar tror ni på? Tack!
  5. Hej! Jag är i stötarna att masta av och ska nu plocka av segel. Både fock och storsegel är i nyskick och i väldigt styvt material. Hur känsliga är segel för veck och hård packning? Helst skulle jag vilja rulla ihop mina segel lätt och förvara dom som korvar, men jag saknar möjligheten då dom ska in i ett förråd. Jag försökte rulla focken nyss och det blir en ganska bred rulle om jag ska undvika att vecka seglet. Det känns fel att ”mosa” eller vika ner dom i sina segelsäckar men det kanske bara är jag som är larvig och att det inte är lika farligt som det känns? Tack för tips!
  6. Hej! Jag vill snygga till alla trädetaljer i mitt pentry, och skulle uppskatta tips på bäst teknik och metod för att få det så snyggt det är möjligt efter förutsättningarna. Att byta ut detaljer är inte aktuellt idag pga tid och så men jag vill jämna till den krackelerade ytan och få en snygg jämnare finish! Tack för tips!
  7. Ja det stämmer att det är en självslående! Tack för svar, då får jag köra på en pålstek!
  8. Tack för alla svar! Det är en enda skotlina som går genom en skotskena på fördäck och bak till sittbrunnen.
  9. Hej! Jag ska segla en för mig ny båt på söndag, och det verkar som att tidigare ägare valt att knyta en knop för försegelskotet istället för att ha en hake till seglet. Vilken knop rekommenderar ni för att knyta skotlinan till seglet? Tack för tips!
  10. Tack! Blir till att krypa in och fixa det, känns som en viktig punkt med smörjning där.
  11. Hej! Precis kollat över nyköpt båt inför transport på Göta Kanal. Det är första båten jag ägt med rak axel, har tidigare haft drev. Såg vid kontroll att det finns en nippel med en slang kopplad till vid tätningen till raka axeln. Lyckades inte se var slangen slutade då den sidan av båten täcks av pentryt, men slangen är tom, under tiden jag körde båten förblev slangen tom. Skall det vara så eller bör någon form av olja eller vätska smörja axeln under färd? Tack för svar!
  12. Hej! Jag har köpt en båt där tidigare ägare valt att demontera orginaltoaletten. Genomföring ut genom skrovet finns kvar, men den lösningen är inte längre tillåten om jag förstått rätt. Vad skulle ni rekommendera för lösning om jag vill ha en fungerande toa i båten? Det står mellan att montera spoltoa då båten endå har en avsatt plats för det, portapotti, mull eller liknande lösning. Hur hade ni gjort? Tar tacksamt mot förslag! mvh!
  13. Tack för svaret och alla tips! Det bästa är med andra ord att vara väl förberedd, se till att ha allt på plats som tampar och fendrar samt ta det lugnt och fint. Tanken är att den ska ersätta min nuvarande 25 fotare som ligger vid boj hos MSK vid råssnäsudden. 😊
  14. Hej! Jag är i stötarna och köpa en 29 fot segelbåt på ostkusten och vill ha den i Vättern. Om jag inte hittar en transportfirma som vill köra den landvägen så är Göta kanal troligaste vägen. Det blir första gången jag slussar och jag kommer troligtvis behöva göra det själv då jag kommer göra det v34/35 och då har dom flesta som skulle kunna hjälpa mig börjat jobba igen. Jag är inte rädd för att ta mig an det men söker tips och trix för att vara beredd på vad som väntar. Jag läste något tips om att hålla båten i mitten med hjälp av båthake, andra tips att ha en tamp i vardera hand, vad är att föredra och tillåtet i Göta kanal 2022? Hur hjälpsamma är kanalvärdarna när det kommer en ensam seglare som ser förvirrad och stressad ut, får man generellt hjälp med slussningen? Finns det några andra tips jag kan ha nytta av, eller bör jag kanske helt avstå från att premiärslussa helt själv? tack för tips!
  15. Tack för alla tankar och tips! I mitt fall med sambon så handlar det mycket om bekvämligheterna och att det känns rymligt och bekvämt. Att segla snabbt är ingen prio så snarare en Volvo än Ferrari. Nästa säsong kommer vi också ha en nyfödd om allt går bra, och då skulle det såklart kännas bättre med en större stabil båt. Det känns som att det bästa vore att sälja Maxin och investera i en bra uppdaterad halvtonnare.
  16. Kul läsning i din projekttråd och bra jobbat! Jag ska beta igenom alla sidor för inspiration. Som klåfingrig tekniker som jobbar praktiskt på verkstad tycker jag att fixandet är halva nöjet. Tack också för inbjudan! Jag återkommer om det. 😊 Maxi 84 är absolut en intressant modell, skulle den finnas i Vänern är även det ett stort plus!
  17. Blev lite felciterat av dig där, syftade på delen där uppgradering av Maxins rigg inte ger större bekvämligheter: ”så som du säger, att fortsätta uppgradera Maxin kommer inte ge mer utrymme eller förvandla portapotti till spoltoa!” Kanske var otydligt av mig där. Finns det liten chans att övertyga sambon så är det värt det! 😄
  18. Tack för svaret! Jag skulle säga att jag är närmre ditt första senario. Köpte Maxin mot sambons vilja och det blir mer bryggsegling på svaj än faktiska seglatser just nu. Därför bör även en större båt gå att på egen hand eller på två personer. Mer utrymme och mer bekvämligheter ökar chanserna att vi åker till båten och spenderar tid där så som du säger, att fortsätta uppgradera Maxin kommer inte ge mer utrymme eller förvandla portapotti till spoltoa! 😊 Jag har tittat lite på både 87 och 95, men tyvärr finns inte många i min närhet där även priset passar budget. Min båtklubb har speciell uppställning så stöttor fungerar inte, det behöver vara vagn eller en rejäl vagga. / Christian
  19. Hej! Skickar ut en fråga för att söka åsikter och bli lite klokare. Inser att det är en personlig känsla mer men ni får gärna dela med er vad ni tycker! Idag har jag en Maxi 77, den är i fint skick och jag har lagt ner några timmar på att göra den finare. Jag har den i Vättern och har idag inga planer på att segla på öppet hav. Grejen är att familjen växer och jag går i tankarna på att ha en något större och stabilare, med lite större boytor, gärna en bättre toalett också. Frågan är, enligt er, är det mer värt att lägga ner några tusen på att uppgradera Maxin, montera rulle på förstag, nya segel, fortsätta renovera upp den. Eller sälja den och köpa en 30 fotare/halvtonnare med lite mer ytor, typ Scampi 30 eller liknande båt. Hur stor skillnad upplevs 30 fot mot 25, och är det värt besväret med båtbyte när det gäller boytor och segelegenskaper för familjesegling med Maxi 77 kontra Scampi 30, Beason 31 eller liknande halvtonnare. Tack för era åsikter! mvh Christian
  20. Tack för bedömningen, det känns som att jag skulle vilja byta motorkuddarna innan säsongen drar igång. Det finns inte en chans att jag får tag på original motorkuddar innan söndag, finns det likvärdiga kuddar som skulle fungera att använda från tex Biltema som passar md5a med S-drev?
  21. Med mina lekmannaögon tycker jag den ser frisk ut, men jag lär mig fortfarande och försöker få koll på allt! Jag laddar upp en film på min motor här och rörelsen i motorkuddarna, så kan ni göra en bättre bedömning! * Alla kablar och allmänna röra är tidigare ägares verk, jag har planer på att snygga till och städa upp motorrummet. Filmen är också inspelad vid första kallstarten för i år och båten ligger på land.*
  22. Okej det låter bra! Vad använde du för hjälpmedel när du bytte för att hålla motorn på kant, samt var det mycket att släppa runt om för att komma åt? Jag vill gärna byta men vill inte dra igång ett stort projekt innan iläggning!
  23. Hej! Söker erfarenheter av hur mycket rörelse jag ska förvänta mig vid motorgång med md5a. När jag går för motor upplever jag att motorn kastar relativt kraftigt i sidled och det skallrar och känns i hela båten. Det räcker med att jag håller emot motorn i sidled medans den är igång för att det ska bli märkbart mjukare gång. Motorn är orginal i båten från 1982 och motorkuddarna stretchar ganska mycket vid moton igång. Jag är i stötarna att sjösätta nu så jag är inte så sugen på att börja byta motorkuddar nu, finns det några knep eller trix för att få motorn att stabilisera sig och inte kasta lika kraftigt vid gång? Tänker spontant om det går att mosa ner lösa gummiblock på undersidan av motorn för att ta upp vibrationer, men jag vill inte skapa skadliga krafter mot skrovet om det finns avsedda förstärkningar för att ta upp motorkrafterna. Tar tacksamt emot tips! mvh Christian
×
×
  • Skapa nytt...