Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Crikke98

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Crikke98

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Okej ja får ta o pröva de! Okej, som sagt ska pröva o skruva bort drevet o se om de blir någon skillnad.
  2. Aa precis, va lite otydlig kanske! Lyste med stark lampa i alla kanaler för o se om man såg nåt och om de lyste igenom någonstans, fyllde även upp toppen med vatten för o se om de sippra ut där de inte ska göra. Kollade även så toppen inte va skev.
  3. Kollade oljan i drevet o fick ut ungefär 2,5l olja o den såg fin ut. Blir till o riva ner drevet. Så tänkte kolla, nåt o tänka på eller nåt särskilt o kika efter?
  4. Okej tack för ett bra o tydligt svar, som sagt helt ny på de här med båtar! Får helt enkelt byta toppackning o se, ska även kolla så de är olja i drevet så de inte är något lager som gett upp o därför gör att de går tungt o vrida runt.
  5. Den är både färskvatten kyld och sjövatten kyld.
  6. Okej! Drar ju runt den med spärrskaft men går tungt ändå tycker jag. Men får väl börja med o kika så de ens är olja i drevet.. Men de här med den svarta sörjan i exp kärl, kan da va att avgaslimpan är sprucken o tar in sot i glykolen? För sörjan var verkligen kolsvart!
  7. Ja såg inget inget särskilt på toppacknigen och hittade inga sprickor i toppen heller.. Kollade om toppen va skev men de var den inte heller. Kan de va något med avgaslimpan? För vätskan ur exp kärlet var verkligen kolsvart. Ja, de går ju o dra runt den med spärrskaft men de går ju tungt, inget jag e van med när man drar runt en vanlig bil motor direkt. O hade inge lager knack heller.
  8. Crikke98

    B30 problem!

    Tja! Jag vänder mig hit med hopp om att nån ska kunna besvara mina frågetecken Köpte mig en ockelbo C20 med b30 aq170 i. Köpte den med vetande om att den gick dåligt när den blev varm (misstände). De visade vara ett tändstift som inte ens satt åt. Drog åt de o sen dess har de funkat. Nog om de, när vi var påväg hem igår så började den gå illa igen, tänkte väl mest att de va dåligt med sås eller strul med tändningen igen. Tempen låg bra. Men tillslut så dog den och jag kunde oljeluky och öppnade locket till motorn och kikade. Den är både sjövatten kyld o expkärl. Öppnade kärlet o den tröck ur sig svart sörja. . Men de var Inte gräddliknande som den brukar kunna ca när den blandar olja/vatten. Drog den till garaget idag o rev topp, hittar inget självklart fel på varken packning eller topp. Sen så när jag drog runt motorn med skaft efter jag lyft topp så tyckte jag den gick jäkligt tungt. Så mina frågor är alltså: 1. Hur kommer de sig att de var kolsvart sörja ur kärlet? 2.ska den verkligen gå så tungt o dra runt? Är första båten så är rätt så vilsen, så vore väldigt tacksam för svar! Mvh
×
×
  • Skapa nytt...