Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Albinbjo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Albinbjo

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej vad skulle ni säga att det är värt att betala för en servad Yamaha four stroke från typ 2001? (kolla bilden) den ska va i fint skick,jag är inte så bra på att skruva så tror ni det krävs mycket arbete med en sådan motor? Ser det ut att va en 2001 modell?
  2. Vet du hur gammal båtmotorn kan vara?
  3. En Finn speedway heter den en finsk båt sen är det en 30 hk Suzuki samt en obesiktad 80 vagn som han tänker sig kunna sälja för 15000! Båten är alltså 4.10 lång och motor ska funka bra men ska provköra den! Är det värt priset?
  4. Okej förstår hur du menar! Men om jag provkör båten med han innan jag köper den så ser jag att den funkar? Har du nå tips om man vill ha en båt annars? Vad borde jag köpa? Vill ha något att åka runt med på trailer och fiska! Har haft problem med motorer förut så vill att det ska bli rätt denna gång jag köper en båt!Har väl inte jättestor budget då jag är student!
  5. Kan du utveckla vad det är som kommer kosta så mycket pengar? Tror nog inte någon är sugen på att bara punga upp så mycket pengar och ändå är båtsugen som jag!
  6. Albinbjo

    Suzuki 30hk

    Sitter i tankarna att köpa mig en styrpulpet, kan inte så mycket om båtar eller motorer men har hittat en båt på 4.10 med en 30 hk Suzuki oklart vilken årsmodell men skulle gissa på mellan 88-98??, är Suzuki bra båmotorer? tror ni detta skulle vara ett bra köp? något man ska tänka på vid köp av båt? enligt han som har båten så startar alltid motorn, motorn ser exakt likadan ut som den på bilden men med 30 hk, vad för årsmodell tror ni det är? om jag inte är bra på motorer tror ni då detta kan bli dyrt i framtiden?
  7. Har en evinrude 3hk jag köpte begagnad, skulle gissa på att det är modell 1989 på den. Jag köpte den för 1500 kr och han som täljde motorn berättade att den hade stått i ca 5 år men funkade nu felfritt. Han startade den i en tunna och lät den gå i ca 10 minuter sedan startade vi den igen inga problem. Jag köpte motorn och märkte direkt att när jag gav full gas så la den av så lämnade in den på service som kostade runt 1700 kr vilket blev väldigt dyrt. Efter denna service funkade motorn på full gas men istöället märkte jag att motorn slutade funka om man körde den varm i ca 3o-40 minuter. Så jag bytte tändspolar samt kondensatorn men i samband med detta lyckades jag ställa in brytspetsarna fel samt så lyckades jag förstöra gängorna till muttern som håller fast locket till vevaxeln? Nu står jag och funderar om jag ska laga den igen och vad det kommer kosta att få den och gå? skulle ni rekommendera mig att lägga mer pengar på den eller är risken för stor att det bara fortsätter bli problem och en massa pengar som går åt skogen? Jag räknade till att jag nu lagt runt 4300 kr på denna motor och har ej använt den äntrar motorns värde i fungerande skick ligger på 1800kr, hur skulle ni göra i min sits? (tänker inte skruva mer själv på den)
  8. Albinbjo

    Vator 14r

    Hej vad skulle ni säga att en Vator 14r med en mercury 20 hk från 91 utan elstart och en 80 vagn är värd? Motorn går bra:)
  9. Tror ni att man bör rengöra förgasaren eller är det så enkelt som att jag inte vet hur man använder den? Hoppas inte man lär ta bort förgasaren för det va typ omöjligt att ta bort kåpan på motorn då den satt skruvad😅
  10. Det är den guldiga skruven jag menar,den sitter i förgasaren och jag tror att jag såg en likadan motor som jag har på youtube och den hade som en ratt vid den skruven som man kunde vrida på,på min är det bara den där plastbrickan jag tog bort med en mejsel!
  11. Hej har problem med att gasa på full gas på min motor jag köpte nyligen,alltså ska man ha luftskruven på förgasaren lite öppen eller hårt skruvad? Har svårt att förklara problemet men kan lägga en länk där man ser hur den ser ut ifrån youtube! Om nån här kan kolla på videon och se hur den funkar och sedan berätta för mig här skulle det vara jätte snällt för jag är väldigt okunnig i detta ämne ! Här är länken på båtmotorn! när jag gasar förbi dom runda pilarna alltså full gas så dör motorn,har det något och göra med att jag måste fixa med skruven som jag visar i början av klippet? hoppas verkligen nån kan hjälpa mig👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  12. Hej nån som vet vart man kan få tag på servicebok till en evinrude 3 hk 90 talare? måste skruva loss förgasaren men det är en väldigt ovanlig kopa på motorn då man lära skruva av den!
  13. Hej det är vanlig 2 takts olja köpte 5 liters dunk på ok q8,Den va till för utombordare sa dom,jag är en kille som bara haft elmotorer förr så är helt ovetande om vad jag pratar om vad det gäller utombordare,jag ska alltså prova köpa nytt tändstift,fixa en instruktionsbok,och göra ren förgasaren till en början?:)
  14. det fanns ej nån instruktionsbok men han sa att man skulle ha 2 procent igentligen så förstod inte varför han hade för mycket,men jag ska prova med färdigblandat bränsle nu,kan tändstiftet ha med att den lägger av på hög gas att göra alltså?
  15. Hej nej han hade blandat det nytt nu när han startade upp den igen,och då sa han att det va typ 3-4 procent olja! Jag har köpt färdigblandad 2 taktsolja nu ifrån ok q8,men undrar om det är nåt annat fel i och med att den inte riktigt orkar!?:)
×
×
  • Skapa nytt...