Jump to content
Friday 19 August 2022

Susie

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Susie

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack alla tre som har svarat (jag hoppas det blir flera). Det känns bra att jag tänker rätt och att jag även andra saker jag måste tänka på framöver, t.ex. strömförsörjning. Det är särskilt bra med tips om märken och hur avgörande priset är. Jag tycker det här sajten är toppen. Det är så bra att kunna få råd från er som har seglat länge.
 2. Hej! Jag startar från noll. Jag har inte ens ett batteri eller en fungerande logg i min Hydra, men nu vill jag ta längre turer på Mälaren (i början). Jag har blivit inspirerad av Kustskepparkursen och tycker att det vore kul att uppgradera båten. Frågan är hur? Jag har frågat runt och tänkt lite och kommit fram till följande. Jag vill inte helt lita mig på Eniro på sjön på mobilen (som av säkerhetsskäl finns i en ficka), utan vill ha en synlig GPS framför mig. Jag vill gärna koppla på en böjbar solpanel på däck till ett batteri. Med en ekolod vill jag se framåt under vattnet. Låter det här vettigt? Vad har ni för råd? Jag är tacksam för alla förslag.
 3. Tack för snabbt svar - som jag missade eftersom meddelandet hamnade i min e-post skräphög. Det fanns inget synligt fel på rodret på varvet, men när rodret inte svarade lätt och effektivt misstänkte jag att jag kanske hade förstört något när jag gick på grund i fjol. Nu, när jag har varit ut igen och seglat, har jag inte upplevt rodret som ett problem. Det blev förhoppningsvis bara lite "båthyperkondri" från min sida! Förlåt att jag tog upp er tid, men ett stort tack för att ni finns.
 4. Rodret på min Hydra beter sig sämre än förra året. Kan jag ha skadat något vid en grundstötning? Bör jag vara orolig? Vad ska jag göra?
 5. Är det någon som vet hur hög masten på en Hydra är? Jag tror det är mellan 8 och 10 meter, men vet inte. Det känns lättare att fråga på det här underbara forumet än att ta båten till kranen och klättra upp i den igen och mina kunskaper i trigonometri går inte att lita på. Jag har kollat i information om Hydra på den här sajten, men mastens längd är inte med. Tacksam för hjälp. Susie
 6. Det här löst sig. Mannen som sålde Smartrollern kom hem till mig och öppnade de 2 delarna med våld. Tack för all hjälp jag fick här. Det kändes mindre ensamt och hopplöst.
 7. Nej. Jag fick dem färdig monterade, svirveln med 2 skruvar längst upp. Jag behöver avlägsna den svarta plastlocket längst fram på bilden för att kunna trä förstaget emellan. Fallet ska fästas i den V-formade metalldelen (om jag har förstått rätt) och fallhornet i metalldelen som ligger löst i bilden ovanför. Man ser den bättre i foton nedanför.
 8. Hej. Ja. Jag har fått ut skruvarna. Hann inte fota tidigare och nyss blev det problem när jag försökte dra dit det. Men nu går det väl?
 9. Hej Carl, Tack. Allt det här var bra information. Jag antar att alla delar var lösa när den inköptes, men eftersom jag köpte systemet begagnat, sitter delarna hårt ihop och jag kan inte se att det går att dela på dem. En man har försökt med skruvstäd och hammare och annat utan att lyckas. Det är demonteringen som jag behöver hjälp med. Undrar om det finns beskrivet i dina instruktioner om du har kvar dem? Alla förslag tar jag emot med tacksamhet.
 10. Tack för svaret. Tyvärr är problemet just att det inte går att dela på svirveln och inte dela plastbiten högst upp i rullen. Man behöver få bort de inre rören i rullen för att komma vidare. Jag tror inte det handlar om rå kraft, utan något knep. Det kanske skulle hjälpa att få kontakt med tillverkaren. Vet någon om de finns kvar och i så fall hur man når dem?
 11. Jag har köpt en begagnad Smartroller Mk2 (tror jag). Om jag kunde öppna de 2 delarna skulle det vara lätt att montera dem på förstaget. Men hur? Jag hittar ingen information om hur man öppnar toppsvirveln eller rullen, för att leda förstaget igenom. Allt sitter stenhårt. Jag har letat efter webbplatsen - www.smartroller.se, men den verkar vara skumt och browsern avråder från användning. Jag har hittat en monteringsmanual (https://docplayer.se/11719504-Monterings-anvisning-och-anvandar-guide-smartroller-mk2.html) som är tydlig men tyvärr ger den inte någon hjälp med mitt problem. Finns det någon som kan hjälpa?
×
×
 • Create New...