Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

gof

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om gof

  • Placering
    Landkrabba
  1. Jag funderar på att göra samma byte från profish till hx1. Försäljaren sa att de har samma mått - men du var alltså tvungen att lägga till en distans för att få plats med hx1an ? (Min båt har en liknande reling som stick ut lite bakåt så jag undrar om jag kan få in en hx1 utan att bygga om lådan till ankarspelet)
  2. Vad har du för batteri i den lådan ? låter som att det kunde vara ganska stort
  3. Lite bilder från mitt batteri och elutombordarprojekt * Svetsning av battericeller * Montering avs BMS * Färdiga batteriet i en väska * Inuti väskan * Första provkörningen * Motor monterad på äldre surfingbräda. (Fungerade men var ganska ostadigt) Jag skulle vilja ha en propeller med högre stigning men har inte hittat någon som säljer sådana. Funderar på att 3d skriva en.
  4. Hej - min första post i detta forum Jag ville gärna ha en tyst motor att använda till min gummijolle, en eka, samt en liten finsk plastjolle. Dessutom ville jag att motorn skulle vara stark nog att fungera även om det blåser lite. Jag tittade på torqeedo och ePropulsion - men båda var dyra och baktunga (batteriet monteras på motorn). Så jag köpte en en Haswing Osapian D101 från drev.se (3000 kr). Det är en 36 v motor med 101 lbs dragkraft. (ca 1500 w effekt dvs ca 2 hk) För att inte få ryggskott så svetsade jag ihop ett li-io batteripaket på 36v och 34 ah med 100 st 18650 samsung li-ion celler. Ett 60 A BMS och en 60A automat säkring - jag stoppade allt i en svart (vattentät) väska från Claes Ohlsson. Batteriet är på ca 1.2 kwh och väger ca 6 kg. Batteriet flyter. total budget ca 9000 kr inklusive hyra av batterisvets. Jag körde med den motorn under sommaren 2019 och den fungerar faktiskt mycket bra. Längsta färd: 7 nm (med en eka) Högsta fart 5 knop. Propellerns stigning blir 5 knop så tyvärr så går det inte fortare även om båten är lätt. Testad på flytetyg: Gummibåt, eka, finsk plastjolle, surfingbräda, 32 fots motorbåt 6 ton. Den orkar köra min 32 fotsbåt i ca 2 knop i (mkt) måttlig vind 🙂 Det blev lite krångligt att få till en vettig laddning av 36v batteriet på min motorbåt så jag satte in en inverter - så jag kan ladda med en vanlig 240 v laddare. Om intresse finns så kan jag ladda upp lite bilder.
×
×
  • Skapa nytt...