Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Lovisa1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Lovisa1

  1. Hej. Jag får slitage på kabeln som ansluter Genoarullen med Genoaseglet. Se bild. Har försökt tejpa, hjälper inte. Stål-kransen tyx även nött ner lite av öglan på rullen. Wut todo?
  2. Men det var filtret som var igensatt, se bild. Tack för alla svar. Ev ska man kunna byta pumppackning på denna typ av pump. Ang glykolen, kommer fortfarande glykol på slutet, när tanken närmar sig att vara tom. Har öppnat manlucka till färskvattentanken, och den är fri ifrån glykol. Kanske kryper glykol ifrån expansionskärlet, eller varmvattenberedaren, dono. Kommer nog inte dricka detta vattnet, är förvisso grön -glykol, smakar sliskig likör/sherry/portvin dono. Nog kräk medel i det.
  3. Hej. Jag har en färskvattenpump som tidigare slutade att pumpa, tills säge ledningarna till vask-kranarn hade tillräckligt tryck? Men numera anslutar den aldrig, och jag brukar maneult bryta den vid säkringsswitch -skåpet. "Shurflo" är fabrikatet på denna krånglade pump, se bifogad bild. Jag tyx inte heller kunna bli av med glykolen jag hält i , dvs vinterkonserveringen i höstas. Tyx komma luft/bubblor imellanåt, med sedan vatten med mer konsentrerad glykol. Blir inte klok på det.. Är som om glykolen har annan densitet, och skitat sig? Har även en icke fungerande (induktiv) nivå-givare, så jag vet inte hur mycket vatten jag har i färskvattentanken. Har fö samma typ av givare i Dieseltanken, men den fungerar. Fråga: vad kan jag göra, för att säge bli klokare, på detta? (helst så grejen dvs pumpen bara funkar)
  4. Nej nära, men en Beason 31, nog samma konstruktör, Bernt Andersson. Testade Biltemas tyglim, tyx inte vara jätte starkt. Ungefär som kontaktlim. Jag får nog försöka sy oxå, vid sidorna, så det inte fransas. Fårse om/när det blir av.
  5. Hur ska den båten lyftas? Utan att snaran riskerar halka av vill säga. Ska dendär svarta burken vara exponerad på undersidan hädanefter? Ska segelbåten bli en trålare, eller vad?
  6. Hej. Min Sprayhood är gammal, och fåglarna har nog varit framme, en reva har uppstått. Wut todo? Bifogar bild. Kan man sätta någon väv -tejp tro? Vill minnas jag oxå hade en mindre reva i spinnakern, minns ej passande färg, mindre noggrant. Men går det möjligen anv samma tejp?
  7. Hej. Jag infogar bild. Fråga: behöver jag fixa något på detta S-drevet, innan sjösättning?
  8. Behöver man kunna simma? (man kanske kan besparas onödigt lidande om man inte kan, -drunknar snabbare)
  9. Förslag: Sitter motorn i fören, sätt givaren under stickkojan/batteriutrymmet. Sitter motorn i aktern, sätt givaren strax framför främre spant. Eller på en pinne, som sänks ner vid behov. Fråga: kan man testa ekolod på land?
  10. Hej. Jag har ett akterstag, i vad jag tror är materialet "Dyneema". -Alltså mycket starkt material. Den tyx dock tovas/fransas upp, se bild. Fråga: Vad kan man gör för att tågvirke ska hålla bättre? Tvätta i sötvatten? Smörja med fett? Isåfall med vilket fett?? Antar akterstaget är lite mer kritiskt än många andra tampar, kommer denna gå tvärt av, eller kan man räkna med varning innan???
  11. Lite hypotetisk fråga kanske. Hur mycket sk sjövett behöver man, och hur mycket av båten behöver man känna till??? (för att lämna land ur sikte)
  12. Nu är detta inte den ända givaren, eller instrumentet jag har. Enbart instrumenten som har tydlig fabrikats märkning. Är det koaxial, dvs 2st ledare, så är den snarast analog. Har inte tittat närmare på den andras ledare, än. Ingen av givarna satt utanpå skovet, varav kanske tidigare ägare redan samlat på sig.
  13. Ja just det, det fanns inga självborrande skruvar förr iheller. Annars kan man sätta in en eller flera tändstickor med lite trälim, för att göra hålet mindre. Och anv sk syl (spetsig sak bara), om de inte är självborrande. Kommer nog försöka sätta tillbaka de gamla skruvarna, och inte spara på tändstickor och trälim. Kan vara flera dagars projekt annars, kommer isåfall använda andra skruvar (med kryss/stjärna).
  14. Mässing rostar ej. Ev oxidering brukar vara mycket ytlig. Dessa träskruvar måste varit lika klena nya som gamla. Finns ingen standar för träskruvar, eller skruvar iö. Som det finns för bultar, för dess gänga (M3, M5 osv) Varför borde "stjärn" mönstrade skruvar förbjudas? Jag har spanat inn en sorteringslåda med träskruvar, ifrån "1" varuhuskedja, som verkar brukliga. Denna varan ekar dock tom på minst hälften av deras varuhus, -varav jag inte vill nämna namnet.
  15. Oki, jo jag tror det oxå. Fabrikat? Google gav mig inget resultat. Var avklippt koaxialkabel till den. Kan man prova med valfritt instrument? (utan att kanske sabba något mer än säkring, villsäga) Vill man inte dragga i sommar, kanske man kan labba på den, och denna oxå: https://www.banggood.com/Waterproof-Ultrasonic-Sensor-Module-Integrated-Ranging-Sensor-Reversing-Radar-Measuring-Distance-p-1369915.html?cur_warehouse=CN
  16. Hej, någon som vet vad detta är för givare?
  17. En katamaran för 1kr, eller blir det 2kr iom 2 st skrov. (hoppas inga beslags skruvar är brutna)
  18. Hej. Jag skruvade av några beslag, och märket att endel skruvar var avbrutna. Hur ska man kunna få upp resten av skruven? Nära hälften av skruvarna var avbrutna, se bild: Hur kan det ha blivit så att de knäcktes? -Jag tog inte i mycket för att skruva ur dom.
×
×
  • Skapa nytt...