Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Marquesas

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Marquesas

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag inspekterar i vinter, tar bättre bilder. Har tid att fundera. I värsta fall, går det ju att försöka laga den biten som trasig denna vår, fixa helt nytt nästnästa säsong. Fördel med en billig Ohlson 22 från -69, inget dyrbart som riskerar att förstöras. Och nej, läcker inte på dynor och inredning osv. Men får så klart försöka utröna varifrån det regnar in oavsett, om går!
  2. Ok! Ja. Ska som sagt kolla hur det görs, innan vågar mig på det själv (med hjälp). En hetvattentunna är väl främsta kruxet.
  3. Ok. Ja, med andra ord, ett riktigt projekt blir det här Ja, blir ju isf i vår. I minsta fall bara rengöra, om känns för oöverstigligt. Men en liten majoritet förordar att om fixa, så behöver man ta bort hela listen runt båten, annars så börjar det bara krympa där man klippt bort, tolkar jag det som. Så behöver vara ganska säker på att jag fixar byta ut hela listen med andra ord. Får bli att läsa på mer om detta. Tack för alla svar!
  4. Är det då att klippa av gamla listen, sätta på ny som gäller där det lossnat?
  5. Ah, ok! Ja, regnar in gör det definitivt, då behöver tömma på vatten lite då och då. Dock inget som jag kommer att dö för att fixa så att säga, får kolla var det kan eventuellt läcka in, men gammal båt, så allt behöver ej vara perfekt Listen dock ska jag se till om jag lyckas fixa. Tack!!
  6. Ja, precis, sprucken helt klart fel ordval. Listen som hänger lös, därför grön mossväxt, så där man ser dem gröna mossan/möglet så är listen lös. Ok, vet ej om skarven, får kolla efter nyår! Ok, tack, ska definitivt inte ta bort hela listen, men får då titta närmare, rengöra/täta under våren. Snabb fråga, vilken tätning som gäller?
  7. Hej! Några förslag på någon enkel/billig lösning till detta? Annat än tejp som förra ägarna nöjde sig med? Mvh
  8. Ok, super, tack! Ja, tror kommer funka utmärkt, inte så värst jobbigt tror jag heller efter att skrapade bort på växten.
  9. Hej! Har läst på, men alla båtar och bottnar äro ej lika. Vad skulle man rekommendera för att enklast slipa bort den gamla påväxten för att sedan måla på nytt bottenfärg? Har skrapat bort det värsta efter upptagningen (nästa år åker den in i Mälaren i augusti, så slipper problemet med Saltsjön). Skulle handslipning gå utmärkt? Är en Ohlson 22, 6.5 meter, eller rekommenderas en slipmaskin (har dock ej, så därav frågan om handslipning helt enkelt går utmärkt). Tänker räcker med att ta bort lagret av påväxt, behöver ej vara någon superslipning av hela botten, då tänkte måla i vår nytt lager bottenfärg. Tack för eventuella förslag!
  10. Ok! Tack! Får kolla på det! Mvh
  11. Bytte ut delar av stående riggen i vintras hos en stor svensk riggverkstad. Det var topp- och sidostagarna som byttes. När väl mastade på igår blev påriggningen väl tajt, ändå ut i sista ändarna fick vantskruvarna lossas, och ändå fick ena personen trycka på masten maximalt för att eländet... ursäkta, vanten skulle kunna monteras. Kommer vajrarna att röjas ut framöver, och därför i princip noll marginal med dessa wires? Hoppas det iaf. En centimeter längre på båda ändarna hade gjort påriggningen oändligt mkt enklare, när marginalernar så minimala. /Proud owner of Ohlson 22
  12. Segelytan för den minsta är dock 12 kvm, storgenuan för Ohlson 22 är 17,2, så blir den dyrare modellen för ca 6300 kr, tänker jag? Ok! Tack pseudonym! Jag 🦈:ar (hajjar)! Låter onekligen som en ganska stabil konstruktion, då jag oavsett inte kommer segla i över 8-9 m/s, utan blir isf att springa undan till någon lä Jag ska verkligen ta o kika på det! Super, tack!
  13. Ja, absolut. Är dock en båt som är osäker om ens behåller en längre tid, samt osäker om en båt som kan ens sälja vidare. Så ca 3000 tkr för en cu rulle, eller ca 8000-9000 tkr för plastimo-rulle samt med omsydda segel, är just den lilla skillnaden som jag känner kan bli lite för stor Men, vad innebär isf att riggen "hänga" med i svirvlarna? Inte så kunnig vad det innebär?
  14. Jo, precis, det tar ju några timmar att segla har jag hört... Ok! Ja, men det låter fint
  15. Ok! Ja, bor i Stockholm dock. Samt är själva monteringen som jag undrar över. Ifall tar mkt tid? Mvh Tommy
×
×
  • Skapa nytt...