Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Kapetown

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Kapetown

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det verkar som om det hade funkat om jag hade en bypass valve mellan ratt och pumpen, för att stänga ute ratten. Jag antar också att anledningen till att autopilot pumparna är lite dyrare är för att de har non feedback. Kan detta stämma?
  2. Sätter jag en Raymarine så måste den kopplas på och av vilket stör mig lite.. Just nu är min stora fråga hur jag kan slippa att köpa en dyr autopilot pump med tre ingångar, och använda mig av en vanlig standard pump med två ingångar. När jag kollar lite online så ser jag att de äldre autopilot pumparna bara har två ingångar? Går det att lösa på något sätt? Måste säga att jag inte förstår helt hur de går till förutom att det gör att man kopplar förbi ratten/pumpen beroende på vad som används för att minska motstånd. Men de känns som om de borde gå att lösa med en vanlig pump och nån extra backventil?
  3. Jag har jobbat heltid de senaste 8 åren med att flyga och programmera drönare så det skall nog vara lugnt. Du har absolut rätt i att det finns många besvärande variabler med båt. Kommer att ha Kompass, roderindikator, gps, gyro mm. Allt detta finns billigt och open source och går att anpassa till båt. Att just bygga det är den roliga delen, sen att det kommer underlätta några längre seglatser är ju bara extra kul. Som jag ser det nu så måste jag köpa en beg autopilot pump då de inte går att få tag i "vanliga" gear pumps som har en tredje ingång. Någon som vet om man inte bara kan koppla in den tredje slangen från ratten innan elpumpen och installera en backventil eller liknande? för att slippa dyra pumpar...
  4. Hej! Jag har en snipa på 7 meter där morfars största önskan är att jag kör upp från Göteborg till Karlstad där han bor vilket är en lång seglats.. så därför vill jag bygga en hemmabyggd autopilot , själva hjärnan har jag inget problem att bygga då jag har lång erfarenhet av autoplioter för RC. Men däremot så är "kraftöverföringen" som skall snurra ratten/rodret det som vart svårast hittills (speciellt om man skall göra det på en budget). Efter att ha googlat lite så har jag insett att om man har ett hydrauliskt styrsystem så är detta enklast, och då styrsystemet på båten ändå kärvar så är det nog dags att byta ändå. Men jag har lite svårt att förstå hur allt funkar med backventiler osv, först tänkte jag att det bara var att montera en standard elektrisk olje pump mellan ratt och kolv och så skulle den kunna styra roder (och ratt samtidigt men det lät lite coolt) . Med denna setup så antar jag också att det blir lite trögare då ratten även behöver driva fram pumpen med motor. Men har jag rätt i att om ratten har "non feedback" så kommer detta inte funka och då behöver jag koppla via rattens backventil ner till pumpen? Och jag har inte hittat billiga olje pumpar med backventiler utan de är bara dyrare autopilot pumpar som har denna funktion. Så frågan är, hur gör jag ett system som inte behöver kopplas av eller på, som kan styra roder/ratt Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...