Jump to content
Saturday 03 December 2022

Bajlarn

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Bajlarn

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bajlarn

  KAD 32p

  Hej, låter som att kompressorn kopplar ur för tidigt. Urkopplings varvtalet går att justera på en liten potentiometer under den svarta plastkåpan "databoxen" på motorn. Minns inte hur många varv +/- varv som går att ställa, lekte en del med detta på min tidigare båt.
 2. Hade en Bayliner Trophy 2460 ett evigt trimmande innan jag skaffade Mente Marin. Blev som ny båt, även att trimplanen automatiskt gick i översta läget när man stannat var praktiskt.
 3. Hej, Hade -RP på min tidigare båt men giilade inte pitch funktionen, tex när man ville hålla stäven uppe i hög medsjö så måste jag ha i manuellt läge och då förlorades den suveräna roll kompenseringen. H.Joakim
 4. Bajlarn

  Yamarin 7440

  Jaberg roligt att höra att ni trivdes med båten jag har erfarenhet från kad32:an och den passade säkert bra i Yamarinen, gissar att den var rappare än Yamaha dieseln som sitter i min. Vad tyckte ni om sjöegenskaperna hört att den ska vara onödigt hård i motsjö men vilken planande båt är inte det? Hade er båt ankarspel? I så fall på Stb eller Bb sida?
 5. Bajlarn

  Yamarin 7440

  Alicia1 du har rätt i att sovruffen är liten och lågt till tak men vi kommer troligen inte att "bo" så mycket i båten utan endast några enkla övernatningar per sommar. Vad jag tycker kunde sittbrunnen vara lite större men då får man väl byta till större båt istället.
 6. Bajlarn

  Yamarin 7440

  Har kört de senaste 8 åren med en liknande storlek på båt men med duopropp och inte känt att jag behövt bogpropp. Denna är dock singelprop och vi får väl se hur stor skillnad det blir. Är mer intresserad av erfarenheter gällande båtmodellen och drivlinan som är lite ovanlig.
 7. Bajlarn

  Yamarin 7440

  Hej, har köpt ny båt, en Yamarin 7440 -04 med 165hk Yamaha diesel. Finns det någon som har erfarenhet av denna båt eller 7400 alt.74c som ju i princip är samma båt? Har tyvärr ingen bogpropeller klarar man sig utan? Väntar ivrigt på sommaren!
×
×
 • Create New...