Jump to content
Friday 01 March 2024

Lilloxen

Medlemmar
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Lilloxen

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stort tack för engangemanget 😊 Vi har en liten tjej så vet inte om det verkligen räcker med en övernattning, vi går som sagt inte fortare än cirka 10 knop. Vill inte att dagarna ska bli transportsträckor, utan att man kanske åker 3-4h innan man når ett mål 😊
 2. Kanske tillägga att detta är inför nästa sommar, ska inte gå nu 😊
 3. Tack för input 😊. Tips på trevliga gästhamnar på vägen?
 4. Hej, Lite nyfiken på svar om vilken väg som är vackrast/”bäst” om man åker från Arkösund till Stockholm innerstad. Är det via Mörkö/Södertälje och sen in mot Stockholms innerstad eller ska man gå ”runt” förbi Muskö/Dalarö och in vid Saltsjöbaden? Färden kommer ske med halvplanande båt i kanske Max 10-12knop.
 5. Läs minst 9-10knop, behöver inte ligga just där, får gärna gå fortare 😊
 6. Hej alla 😊 Som rubriken säger, kan jag få tips på båtar kring 25fot med rak axel och utan akter ruff. Marchfart på minst 9-10knop eller mer. Budget max 500k, självklart ska det vara båtar i bra skick för den pengen. Saga 26 verkar passa oss, men tänkte att jag kan se om jag kan få tips från alla här inne och kanske hitta något som passar oss ännu bättre 😊
 7. Tack för bra svar 😊👍🏼
 8. Tack för genomskärningen 😊 Så en utombordare kyls med sjövatten rakt igenom. Så hur länge håller en utombordare på väst respektive ostkusten innan den rostar upp inifrån då? (hur långt är ett snöre inser jag blir aktuellt, men likt det finns generella regler för avgaslimpor borde det finnas för utombordare också)
 9. Så hur kyls en utombordare? går sjövattnet igenom blocket? i så fall hur länge kan man anse att en utombordare håller på västkusten?
 10. Att avgaslimpor måste bytas med jämna mellanrum på en inombordare är allmänt känt, men hur är det med en utombordare? Frågan dök upp i mitt huvud då ett objekt med utombordare dök upp på västkusten från 2011, dvs +10 år i mycket salt vatten. Hur sker kylningen i en utombordare? Går vattnet direkt genom motorblock? Många frågor och nyfiken 😊 (försökt googla svar men inte lyckats få fram något vettigt)
 11. Är det verkligen ingen som har information? Söker man Volvo penta D3 så rasslar det ju fram trådar om problem med denna motor. Måste vara fler än jag som är intresserade om problemen är löst med äldre D3:or eller om mjukvaruproblemen kvarstår?
 12. Hej Har ju haft svårt att inte se att Volvo Penta D3 brottats med diverse problem. Bland annat en del felaktig mjukvara om jag förstått det rätt. Min fråga är kort och gott, gör man sig själv en björntjänst om man köper en äldre båt med en Volvo penta D3 motor? (eller har man löst mjukvaran?)
 13. Tack för alla svar , om vi bortser från fördelen med drev när man drar på grund så verkar min oro ha lite verklighetsförankring. Då jag inte heller har några direkta behov att fara fram snabbare än 10 knop så lutar det åt att jag fortsatt ska satsa på en halvplanande båt med rak axel.
 14. Fråga då, förebyggande underhåll, först har vi oljebyte i drevet för att hålla koll på att det inte kommit in vatten. Hur ofta bälgarna ska bytas verkar finnas olika teorier om. Min fråga är dock om de går att byta om man inte har diverse specialverktyg, jag är händig men har inte en egen verkstad. hur ofta ska packboxar bytas? Om man sköter ovanstående, ska drevet då bara gå och gå eller kommer man behöva byta lager, splincade axlar mm med jämna mellanrum? En av orsakerna till att jag är lite ”rädd” för drev är att det känns som att svaren på ovanstående är hur långt är ett snöre, det finns en viss osäkerhet om när saker fallerar trots underhåll 😅
×
×
 • Create New...