Jump to content
Monday 05 June 2023

Lilloxen

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Lilloxen

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för alla svar , om vi bortser från fördelen med drev när man drar på grund så verkar min oro ha lite verklighetsförankring. Då jag inte heller har några direkta behov att fara fram snabbare än 10 knop så lutar det åt att jag fortsatt ska satsa på en halvplanande båt med rak axel.
 2. Fråga då, förebyggande underhåll, först har vi oljebyte i drevet för att hålla koll på att det inte kommit in vatten. Hur ofta bälgarna ska bytas verkar finnas olika teorier om. Min fråga är dock om de går att byta om man inte har diverse specialverktyg, jag är händig men har inte en egen verkstad. hur ofta ska packboxar bytas? Om man sköter ovanstående, ska drevet då bara gå och gå eller kommer man behöva byta lager, splincade axlar mm med jämna mellanrum? En av orsakerna till att jag är lite ”rädd” för drev är att det känns som att svaren på ovanstående är hur långt är ett snöre, det finns en viss osäkerhet om när saker fallerar trots underhåll 😅
 3. Hoppas jag kan få min ”rädsla” för drev dementerad eller eventuellt bekräftad. Finnmaster 7050, aquador 23ht och liknande är båtar som skulle passa oss perfekt, men jag vet inte om jag vågar välja dessa, letar aktivt efter passande båt för oss med rak axel istället då underhållet för dessa är något jag skulle klara själv. Drev känns som betydligt mer avancerat, samt att det kräver rätt dyra reperationer titt som tätt. Om man tittar på en båt som är cirka 15år gammal, är jag helt fel ute med mina tankar, är drev en ”olycka” som väntar på att inträffa?
 4. Tack, då den startar lätt så är snöret tillräckligt kort just nu då, alltid nåt
 5. Hur långt är ett snöre :)? Vad är mycket?
 6. Vad är blåsigt då, vad är okej och inte okej? Och vad gör man om det är för blåsigt?
 7. Okej, förslag på hur jag ska få det mer "rätt"?
 8. Så det är felkopplat alltså, ska jag be dom koppla om det vid service nu i höst då?
 9. Så kanske montera isär slangar och T-röret och kolla att det är fritt, rätt tolkat?
 10. Hej Gelis Tack för sprängskissen och information med tips. När du säger att man ska koppla vevhusventilationen till luftfilter, är det då slangen in i oljepåfyllningslocket vi pratar om? Om det inte enkelt går att koppla in i förgasarens luftfilter, skulle man kunna montera dit ett separat luftfilter i slangen till oljelocket, och sen leda ut vevhusventilationen som går via oljefällan rakt ut genom aktern, så som det delvis är kopplat idag? Eller är det tvärtom, att luften leds in via oljefällan och ut via oljelocket?
 11. Goddag, helt ny här, har nämligen köpt min första båt :). Tog premiärturen idag, cirka 10nm, översteg väl aldrig 3000rpm. Min sambo sa att hon tyckte hon hörde ett ljud (hon satt bak vid motorn). Jag hörde inget speciellt där jag stod fram, lr märkte. När vi kom in i hamn så öppnade jag och kollade motorn, då var det en del oljestänk och så hängde oljefällan löst. (Läst mig till att det är oljefällan). Är det bara att köpa ny packning och ”trycka” tillbaka eller är det något annat jag ska tänka på? Tacksam för all hjälp, är verkligen helt grön. Mvh Petrus
×
×
 • Create New...