Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Streetlight

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Streetlight

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Jag har några frågor, men som kanske inte är helt lätt att besvara. Vad är er åsikt kring "Jeanneau Sun Odyssey 35" är det en lämplig långfärdsbåt? Skulle ni korsa atlanten i en sådan? Trevlig lördag på er!
  2. Den som söker ett renoveringsobjekt så skänks det bort en Hallberg Rassy - Misil I
  3. Jag letar inte nödvändigtvis efter ett vrak. Jag söker en båt med bra skrov, planen är sedan att modernisera och anpassa den efter mina behov.
  4. Hej, Som rubiken lyder, finns det några renoveringsobjekt vad gäller segelbåtar i Sverige? Jag har främst tittat runt lite på blocket och facebook, men inte hittat några objekt. Har vi några båtkyrkogårdar? Det jag är intresserad av är segelbåtar i 34+ fot klassen.
  5. Jag kommer aldrig våga köpa en båt på egen hand. Blir det utlandsköp måste jag ha ha räkna med att hyra in någon. Vad är er upplevelse vad gäller prissättningen på båtar? Är det alltid prutmån eller är regln att ägaren ofta sätter ett realistiskt utgångspris. Är det några båtmärken/modeller man bör undvika?
  6. Fin båt, men vågar man köpa orkanskadade båtar? Jag vet inte om jag gillar att masten går igenom hela båten, känns den tar upp onödigt mycket yta. Vad kallas denna typ av uppsättning? Som bhemac säger bör jag som letar komfort titta efter en större båt. Comfortina 38+ fot är långt över min budget.
  7. Tack, bra tanke! Jag var inne på det spåret! Om jag förstått korrekt så är den enda nackdelen är att jag inte kan föra in båten i europa utan att betala skatt? Är watermaker standard på större båtar?
  8. Hej, Jag planerar att under 2020 lära mig segla och även köpa min egna segelbåt. Men att köpa segelbåt är inte helt lätt, framför allt inte med mina begränsade kunskaper, så jag är införstådd med att detta kommer ta lång tid. Jag önskar därför att hitta ett antal modeller som jag kan ta en närmare titt på under sommaren, sen förhoppningsvis göra ett köp i slutet av året. Vad letar jag efter? Jag letar efter en segelbåt som ska fungera som året runt boende för minst 2 personer, planen är att segla kring stilla havet. Jag föredrar komfort framför prestanda. Gärna en båt med rejäl sittbrunn. Drömmen hade varit en katamaran, men det är långt över min budget. Min budget för båten är ca 500000: -, sen har jag ca 50000:- i budget för att anpassa den för mina ändamål. Alla tips och råd välkomnas! Jag vill även passa på att önska alla Er en riktigt god jul och ett gott nytt år! Med vänlig hälsning Tommy
×
×
  • Skapa nytt...