Jump to content
Saturday 25 May 2024

Specarn

Medlemmar
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Specarn

 • Rank
  Landkrabba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Plastparavanfråga. Jag har standardparavanen men vill använda fler blänken o behöver bättre djupgående. Standardparavanen går inte ned i 2-3 knops fart med fler än två blänken. Det finns nu en större modell som i övrigt är lika den mindre. Har någon testat denna "större modell" med fler blänken?
 2. Hej igen jag smorde med 5.56 och knackade och ryckte med ett 5mm vi rör som jag krökte.Luftade och då startade motorn. Men men efter ca 15 sek började den rusa och "drakstoppet" med pinnen funkade ej Fick öppna de tre spridarnuttrarna för stopp. Då jag demonterade luckan till reglerarmarna ändrade jag på på en justerskruv som går in i huset med en låsmutter? Den lilla klena dragfjädern monterade jag tillbaka. Vad har justerskruven för funktion och vad kan ha hänt då motorn plötsligt börjar rusa efter ca 15 sek med "perfekt" lågt tomgångsvarvtal ? Någon klok varvtalsPentagubbe? Och varför fungerade inte "dödarpinnen". Tacksam för klokskap .
 3. Vatteninläck in i motorn i höstas/ pumpen. Nu kommer ingen diesel fram efter pumpen (jag har luftat med mstarpumpen) . Tittat in bakom luckan till reglagarmar och ser en "arm" / axel till pumpen länkad till ,"gasarmens" exenterrörelse. Arm/axeln till pumpen rör sig inte då jag vrider på gasarmen. Kanske har något rostat fast? Finns det någon sprängskiss på "länkningen"? Behöver man kanske lyfta ur pumpen för att kunna åtgärda ?
 4. Jag försöker programmera in ATIS men lyckas inte. Enligt tidigare instruktion för ATIS programmering så skall man använda 9 som prefix då man skriver in mmsi nummrets 9 siffror. Detta går inte på 210i modellen. Enligt Garmin så tillförs 9an i mjukvaran då man väljer Atisläget. Det som gör mig brydd är att då jag väljer Atisläget som även visas i displayen så bibehålls samtliga kanaler och även 16 som är helt förbjuden i Atisläget? Märkligt att inte fabrikanten har programmerat in trafikkanalerna ifrån fabrik och att 16 inte försvinner i atisläget. Jag misstänker nu att jag inte kan använda radion i kanalerna och Garmin har ingen VHF uppkopplad i Sverige för att kunna testa funktionen mot . Har fler än jag bekymmer med detta ? O finns det möjligtvis något jag missat trots att jag följt programmeringsanvisningen?
×
×
 • Create New...