Jump to content
Monday 25 September 2023

Steffe22

Medlemmar
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Steffe22

 • Rank
  Kadett

Profile Information

 • Location
  Torslanda
 • Interests
  Båten, min gamla folka. Antikt

Contact Methods

 • Facebook
  Stefan ström

Mina båtar

 • Båtens namn
  Amie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack alla för hjälpen. Det var ett läckage vid kopparröret till tanken.
 2. Den suger alltså ingen diesel. Försöker jag lufta så kommer bara luft-ingen diesel. Jag vet inte vad du menar med vacuum?
 3. Kanske det finns en tråd men……jag fick problem när jag var ute till havs med att motorn avtog i varv. Gasade jag så dog den men det gick att tuffa hjälpligt på tomgång till hamn. Har bytt finfilter och förfilter. Luftat. Avmonterat och återmonterat förfilter. Har en ny elektrisk bränslepump. Den ´´tickar ´´ och.verkar bara få luft. Har kollat tanken och fyllt den med 25 l. Har prövat med bränsleslangen från dunk och då fungerar det. Jag blir inte klok på detta. Måste få igång den eftersom den ska upp på land nu. Har en Sole` mini. Tackar för alla tips. Känns som att jag prövat det jag kan. /Stefan
 4. Jag har Klätt ny skrovbeklädnad och det var inte lätt eftersom det inte finns en enda rak vinkel eller yta. Många mindre bitar var det tvunget att bli och skarvarna blev inte bra. Gjorde efter alla regler som jag läst mig till. Men...eftersom skarvarna blev fula vill jag dölja dem på ett bra sätt. Använde 5 mm vinyl, casco golvlim samt försäkte planera bitarna. Prövade om lott och kant i kant men jag känner mig inte nöjd. Finns det något bra tips på hur jag kan gömma skarvarna. Tack på förhand.
 5. Steffe22

  Motorbyte

  Jag vill heller inte sätta in en för gammal motor. Vet inte vad man får. Då är man snart på ruta 1 igen. Den nuvarande är drygt 40 år gammal och det finns nyare som passar utan någon större ombyggnad.
 6. Steffe22

  Motorbyte

  Den har beckat igen helt. Ingen kylning som fungerar längre. Ha gjort det som står i min makt. En sista utväg är helrenovering. Har hört mig för men ingen vill åta sig jobbet. Det blir för dyrt för något som ändå kanske inte fungerar. Har hållit på i tre somrar med slangar, kylkanaler, termostater osv. Jag vill kunna ta mig ut på havet utan att bli nervös att oljan ska koka upp. Då får jag simma lugnt hemåt. Jag skaffade inte båt för att tillbringa 80% under en motorhuv. Nej Nu åker skiten ur. Men vad ska jag sätta in i stället.
 7. Steffe22

  Motorbyte

  Det är en artella 6,7 m. Vet inte om den är djupgående med ca: 70 cm. Planar ut lite.
 8. Steffe22

  Motorbyte

  Hejan planerar att byta motor i snipan. Har en krånglande Md11c och vill gärna komma ut på sommaren. Söker förslag på begagnad motor. Har sett Penta V1, 2000-serien men inte så många av andra modeller. Jag tycker det är för dyrt med en ny motorn, fick ett förslag på ca: 130000 dör allt inkl. Montering. Har någon erfarenhet om vilken motor jag bör söka efter. Prisnivå ca: 40000 exkl. montering. Är det möjligt.
 9. Hej är det någon som har erfarenhet av easytec på snipa 6,5 m. Håller på att planera vintern.
 10. Vilken av skruvarna menar du att man ska skruva på? Är det nr1 eller nr 2. stefan
 11. Steffe22

  Avgaslimpa

  Hej letar men hittar intet om det är möjligt att plocka av avgaslimpan Md11c för att rengöra kylkanalerna. Eller är det värt jobbet? Måste jag även montera av toppen. Då kan det bli ett allt för svårt jobb för mig. /tack.
 12. Tack. Misstänkte det. Var hittar jag en sådan eller kan jag använda en böjbar slang.
 13. Vilken uppgift har slangen/röret som sitter på locket till oljepåfyllningen? Måste den sitta där? Vart ska den gå? Kan man köra utan denna slang? Den fattas nämligen. en annan besynnerlig oljefundering. Kan oljan försvinna rätt ut i avgaserna och inget synligt läckage. Frågar eftersom oljan bara ”försvunnit”. Har fyllt på och hoppas på det bästa.
×
×
 • Create New...