Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

CJN

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om CJN

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag fick liknade svar från en annan så ni har säkert rätt. Jag har nog gjort en tankevurpa 😅 Tack för din input, då ska jag testa igen! 🙏🏽
  2. Har problem med att jag på något sätt lyckats flytta växelväljarens läge på växelhuset så att back ligger kl 12, neutral 11 och framåt kl 10. Reglaget i båten vill ju ha framåt i läge 12 så ni förstår att det inte funkar så här. Vet dock inte hur jag lyckats, har inte plockat isär mer än att lossar underhuset. Vet någon om det går att flytta lägerna på växelväljaren på något sätt?!
  3. Ah, ja det är tämligen förvirrande men då har jag lite bättre koll. Tack för ditt svar!
  4. Toppen! Får kolla på detta 🙏🏽 På kåpan sitter inget men det var ju fler bra tips att kika efter märkning! Tack!
  5. Okej. Jag är ju på det klara med det där om cylindervolym men då är det alltså en EFI och inte en i antar jag. Jag menade att äldre modeller kanske hade förgasare och från en viss årsmodell blev dess motorer med insprutning istället. Tusen Tack för dina förtydligande 👍 (Nu undrar jag bara vad den där Quicksilver Repower innebär 😅 ) Men nu vet jag vad för motor jag ska kolla på när jag behöver serva och reservdelar.
  6. Jo jag har ju sett att den finns. Men är det inte motor med förgasare eller är det beroende på årsmodell?
  7. Hej! Märklig fråga kanske men jag köpte förra året en båt med bytt motor. Enligt uppgift på kontraktet ska det vara en Mercruiser 5,7i V8 med insprutning från 2004. Problemet är då att jag inte hittar någon sådan motor när jag söker på nätet. Är det någon som vet vad det är för motor? Tacksam för hjälp! Ps. Gärna också tips på en bra manual för denna motor
  8. Har iPhone, hittade två appar jag ska testa nu. Tack!
  9. Hej! Tack för tipset, hittar dock inget med dessa sökord?
  10. Visst är det så, var 30 gr i luften och 25 o vattnet. Vad jag sett få forum är värmeproblem ett känt faktum på dessa motorer (VP B30) men det uppkom så plötsligt. Kör jag i låg hastighet så svalnar motorn ner men med lite mer varv/fart så ökar den igen. Min tanke bar att vid lägre hastighet så klarar den kyla med sjövattnet. Men sen så är det något när den behöver mer kylning av sötvatten kylningen?!
  11. Nej, jag var lite otydlig. Det blev så varmt så när jag lossade på locket på kärlet så rann vattnet över. Så jag fyllde på det, men det känns inte som att det läcker ut någonstans.funderar på cirkulationspump el som jag sa termostat. Märkligt att det bara kom helt plötsligt, värmeproblem hsr jag sluppit innsn?
  12. Hej, så här är läget nu. Jag har monterat ett nytt bränslefilter med vattenavskiljare och hejsan hoppsan så gick båten ändå ganska okej. Kan köra runt 20 knop med min 15/15 propp och jämnt och fint. Dessvärre så verkar inte den varvräknaren jag monterat från biltema funka konstigt nog utan slår väldigt fram och tillbaka och känslan är att den inte kalibreras efter min motorsvarv. Men jag ska mäta upp varvet med instrument för att kolla. Men nu till mitt nya problem som uppenbarade sig i dag när jag skulle ut en sväng över helgen. Motorn går helt plötsligt väldigt konstigt, kan ligga i 15 knop sen är det som motorn nästan dör och sen kan den börja om igen. Sen rusar temperaturen upp ocj motorn blir överhettad. Att köra på 6-10 knop funkar men så fort motorn börjar gå upp i varv och belastning så stiger tempen. Det blev en långsamma resa hem och jag fyllde på ett par flaskor med vatten i expansionskärlet. Kommade impellen men sen såg okej ut. Tänkte jag skulle prova att slita it termostaten men hade ingen fast nyckel så det gick dessvärre inte. Kan det hjälpa? Kan någon tipsa mej i någon riktning?
  13. Det är ju toppen, tusen tack för infon. ännu en sak jag kan bocka av efterhand.. Vem vet det kanske är rätt propp jag ska hitta ändå.. men det återstår att se!
  14. Ny bränsleslang på plats, ska bara dit med ett större vattenavskiljande filter med så kan jag utesluta det problemet. Däremot läser jag i någon dokumentation jag har att det sitter en filter på bränslepumpen som ska gå att plocka bort och rengöra. Dessvärre ser det inte ut likandant på min motor och jag vet inte hur man kommer åt detta eller om det finns på min motor, någon som vet?
  15. Ja jösses det är mkt som kan påverka förstår jag. Jag har förvisso tillgång till stroboskop men inte kunskap om resten. Jag får göra de enkla åtgärderna först sen blir det väl till att anlita proffs till det andra.
×
×
  • Skapa nytt...