Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Pac

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Pac

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Läs i tråden om Yamaha 30hk några inlägg ner, det är nästan samma motor. Där står lite mer tips om vad du kan testa, mäta etc..
  2. På andra maskiner brukar det gå att själv mäta cdi till viss del genom att kontrollera motstånd mellan stiften när den är urkopplad. Jag vet dock inte om det går på den här maskinen. Min maskin fungerade på tomgång och på fullgas, vid ca 5%-80% gaspådrag så bara blöddrade motorn. Det visade sig att kablarna till tändförställningen åkt ur sitt läge och kortslöt momentant mot svänghjulet när staget flyttades vid gaspådrag. Kontrollera kabelstammen. Ett test kan vara att koppla bort tändförställningen och manövrera den för hand vid olika varvtal. Akta fingrarna bara. På min maskin var allt slitet.. så det gjorde stor skillnad på gången att byta membranet med.
  3. Några tänkbara felkällor som dykt upp när jag tidigare läst om liknande problem. Fel på trycktank/blåsa. Dåligt membran i bensinpumpen. Trötta tändkalbar/tändspolar. Kortslutning på kablarna till tändförställningen när dom rör sig vid gaspådrag.
  4. Kan vara membranet i bränslepumpen. Kostar ca 160:- från valfri nätbutik eller ca 600:- från yamaha. Tar några minuter att byta. Nästa steg blir till att kolla kompression och se över tändningen. Angående årsmodellerna så står det olika på diverse sidor och listor. Man får kolla yamahas egen web och söka på serienr om man vill vara säker. Lycka till där !
  5. Edit: Det löste sig. Jag hittade en lite bättre beskrivning på hur man justerar tändningen på den här motorn och den hemmagjorda pinnen som sitter där var i lagom längd så det gick att få till det rätt. =) Hej alla glada sjöfolk! Jag har lite problem med att justera in tändningen på min yamaha 30hk då det inte sitter orginal stag till tändförställningen. Finns här någon vänlig själ som har en liknande motor och som kunde ta ett cc mått där (centrum av hål till centrum av hål)? Jag har letat och letat efter informationen men har inte lyckats hitta, vare sig på nätet eller hos yamaha service. Skulle bli själaglad om någon kunde plocka fram måttstocken och ge mig ett mått =) Bifogar bild på pinnen i fråga. Det är den mattsvarta svetsade pinnen i mitten av bilden.
×
×
  • Skapa nytt...