Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

fredbjor

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fredbjor

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Igår kväll testade lite till. Skruvade ur pluggarna på slangarna som ansluter underst på limporna. Kom lite vatten. Slangarna ansluter till värmeväxlaren frampå motorn. En på vardera sida. körde igång motorn och lät den gå på tomgång, och en stund på ca 1300 varv. Temperaturnålen rakt upp, och såg ut att röra sig lite grann. Ungefär samma svala temperatur nu på båda knäna. Tog en tur ut. Går inte att dra på något, då går tempen upp, och inte ner igen, förns man drar av på gasen.
  2. God kväll! Verkar trots allt inte vara cirkulationsproblem i något av limpa/knä. Båda liknande varma ikväll. Enda jag gjorde var att dränera de båda pluggarna under varje limpa. (De andra pluggarna hittade jag inte i mitt trånga motorutrymme.) Men motorn blir varm då den belastas, eller går på högre varvtal helt tydligt. Drar jag av på gasen svalnar den. Börjar starkt misstänka cirkulationsvattenpumpen! Kolla/lyssna på detta videoklipp!
  3. Nytt fel, som uppstått nu - tror jag. Lite osäkert iochmed kort och förstörd säsong i fjol.
  4. Jag får kolla detta, i veckan. Tack för tipps!
  5. Har jag problemet vid det kalla- eller varma knät?
  6. Förresten har jag problemet vid det kalla- eller varma knät?
  7. Inget är enkelt i motorrummet på min Flipper 666 HT... Tänkte kolla utsläppshålet på drevet, först... Du tror inte på impeller / termostat?
  8. Alltså det är ju både ett slutet system, och sjövattensystem. Tänkte försöka kolla ikväll om jag kan hitta “slangarna” och om inte utloppshålet på babordssidan är igentäppt, på drevet? Hittar jag inte felet där lär jag byta impeller, och kanske termostaten, sedan knät... (å inget i motorrumet är lätt i min Flipper 666HT!)
  9. Idé byta impeller / termostat? Jag menar om flödet är dåligt? Eller, är det stopp i kanalerna i limpa/krök? Går det att känna på nå typ slang im flödet av kylvatten är olika, melkan sidorna?
  10. Ja, det är den. ( Slutet system + sjövatten.)
  11. Hej! premiärtur med hela familjen i båten. Lite nervöst eftersom nyköpet i höstast mest inneburit problem. Men gick bra när vi tog opp senare i höstas...! Til sak: Motorn pressades inte mer än 3000 varv, och blev för varm. Märkte i hamn att styrbords avgaskrök är, nästan kall - men babords krök riktigt het. - Vad har hänt? Vid drevet “bubblar” det lika mycket på båda sidor... Kan något ha hänt vid konserveringen i höstas, då jag provade en värdelös vattensäck för glykolblandningen? Eller, att min spolmuff bara sprutar in vatten på enabsidan, alltid nog satt den mot styrbordsintag på drevet...?
  12. Hej! Tänk att en bild så ofta säger mer än 1000 ord! -Min har bara ett hål i alulisten!
  13. Hej! två frågor: Varför tänder inte spisen? Nån fläktmotor drar igång i en röd lampa lyser, men ingen värme? Kartbordet ovanpå ramlar ständigt loss! Sitter med två ”knoppar” in i skåpet under och en knopp mot en metallist mot babords vägg, samt ett enkelt spänne föröver mot väggen. Vad är fel?
  14. Tack för svar. Om det är så, hur kan då ”folk” sälja kort privat?
  15. Tänkte... så många som säljer kort privat har jag sett...
×
×
  • Skapa nytt...