Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

svmidna

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om svmidna

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Gjorde detta jobb på min Hurley 18 förra året. Var tvungen att riva ner, dels pga svartmögel... Men också för att beklädnaden helt enkelt var sliten och ful. Det var inget lätt jobb tyvärr. Limrester och gammalt skumgummi som nån satt in var helt omöjligt att bli av med. Tog mig säkert 4-5 dagar att bli av med allt skit. (Och då är en Hurley 18 ingen stor båt) Jag använde mig av isopropanolalkohol och en stålborste fastsatt på en skruvdragare. Det blir nog svårt att limma tillbaka och få det snyggt tyvärr. På bilden du bifogar ser det inte ut att vara hela insidan av skrovet? Då kanske det är värt att lägga ner jobbet jag beskrivit och sen slipa och lacka igen. Jag sköt på mitt jobb och limmade upp det först, men det ramlade ner igen. Så om du har tid och energi, ta bort och återställ.
  2. Hej. Har köpt en ny Tohatsu SailPro 6 till min båt för att ersätta min nuvarande tvåtaktare. (En Yamaha från 1984) Förra säsongen köpte jag en ny bränsletank och undrar lite om jag kan använda den tanken med nya motorn? Det är oljeblandad bensin i den just nu, som jag ändå skulle slängt inför nya säsongen. Ska man göra rent tanken på nåt sätt eller funkar det att bara tanka ren bensin och köra i nya fyrtaktaren? Vill inte sabba motorn eller garantin...
  3. Segeltejp finns att köpa på Hjertmans eller SeaSea och liknande! Kostar typ 100kr Har alltid med mig en rulle ombord ifall något händer, borde kunna klara några seglatser iallafall. Optimalt är förstås att få det professionellt fixat!
  4. Hej! Köpte förra säsongen ett rullsystem till min Hurley 18. Fungerade för det mesta bra men när jag tog ner masten på hösten såg jag hur förstaget var "upptvinnat" Helt klart är det på grund av rullsystemet, antagligen har det trasslat sig på nåt sätt. Nu jag har ett nytt förstag, men hur ska jag på bästa sätt förhindra att det händer igen? Hur har ni andra med rullsystem löst det? Tacksam för svar!
  5. Reservelar har jag tidigare beställt till andra delar på motorn och efter mkt fix gick den bra i ca 3 dagar. Sedan började de problem jag beskrivit. /svmidna
  6. Motorn har ingen bränslepump utan bensinen rinner från tanken ner till förgasaren.
  7. Vad jag har märkt så händer inte speciellt mycket om jag ger lite choke. När den dött startar den igen efter några drag. Inte speciellt svårt att få igång den igen.
  8. Hurley 18! Fantastisk båt med litet pentry och 3 kojplatser. Har en 4hk Yamaha på min som är helt perfekt för båten. På halvgas går jag 4-5 knop. Väldigt trygg i sjön och seglar bra! Inte dyra på blocket. På Hurley Owners Association UK kan du läsa mer om själva båten. Är inne på min andra säsong nu och är jättenöjd! /svmidna
  9. Hej! Jag har en Parsun 2.6 fyrtakt (årsmodell 2011) som startar och varvar mycket fint på tomgång. När jag slår i en växel och gasar varvar motorn upp en aning och för att sedan tappa orken och gå ner på tomgång igen. Vrider jag då ner gasen dör motorn, låter jag gasen vara dör motorn. Jag har gjort rent hela bränslesystemet med nya slangar, packningar osv. Nytt tändstift. Kan det vara tjuvluft som är orsaken till mina problem? Har tidigare hört att det pyser någonstans i motorn. Typ topplocket. CDI-Boxen har jag också funderat på men de går väl sällan sönder? Enormt tacksam för svar. /svmidna
  10. Jag planerar inte att använda den när jag sover. mest för att ge lite behagligare temperatur ombord. Skaffar även ny ventilation inför nästa säsong så det borde inte vara några problem. Tack så hjärtligt för tipsen! Ha det gott!
  11. Hej! Funderar på att skaffa en kemtoalett till min Hurley 18 till nästa säsong. Har inte så mycket plats så funderar på Biltemas Kemtoalett som verkar ha de rätta måtten. Har någon erfarenhet av den? Alt. andra alternativ? Ha det gott!
  12. Hej! Det skulle kunna vara en packning i kylkanalerna som spruckit? Läcker det kylvatten på något ställe? Behöver du reservdelar kan du kolla med skruvat.se https://www.skruvat.se/batdelar/Batdelar-C802.aspx Fyll i märke, årsmodell och motorstorlek så hittar du mycket reservdelar. Har hittat både det ena o det andra till mina motorer där.
  13. Någon som vet hur man ställer in tändningen? Sitter det en skruv någonstans som tomgångsinställningen? Eller har det med "gaswiren" att göra? Läste att det kan vara problemet med att den inte varvar upp.
  14. Menar du denna? Det är inte en sådan. Min version är från 70-talet ungefär.
  15. Hej! Fick nyligen tag på en äldre Heat Pal. Ni vet de som var blåa och röda?! Någon som vet var eller ens om det går att få tag på ett brännarhuvud till den. "Veken" i den skulle behöva bytas tänkte höra med "fogas" om det. Några andra tips angående brännarhuvudet? Ha det gott!
×
×
  • Skapa nytt...