Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

chrlin01

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om chrlin01

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

531 profilvisningar
  1. Tack för hjälpen. Ser faktiskt ut som en sådan. Kompisen har intervjuat förra ägaren och den har suttit på en segelbåt,och han trodde att det borde vara 1980-1985 årsmodell . Det märkliga är att motorn är nästan precis i nyskick.
  2. Verkar som det kan bli s.k ånglås i förgasaren då den blivit varm. Prova att försöka kyla förgasaren. Ev med blöt trasa.
  3. Jag ska hjälpa en kompis med en Honda 7,5 hk utombordare. På motorblocket står det B 75 - 2013167 (149 cc) På riggen står det 230820-5638 Finns inga andra dekaler. Vad kan det vara för årsmodell ? Var kan man ladda ner sprängskiss på motorn ? Reservdelslista ?
  4. Just det Deutch står det på kontakten. Tack för tipset.
  5. Var kan man köpa en 6 polig hon konktakt till OMC reglage ? Hankontakten är ca 18 mm invändigt (fyrkantig) Har kollat runt på en mängd elektronikfirmor men inte hittat något.
  6. Ett tillägg bara, satsa på "bra" kvalitet/färskvara på bränsleslangar. köp inget billigt. Dagens mijövänligare bränslen tär på gummit. Hydroscand eller liknade firma brukar ha bra kvalitet, dom kan säkert hjälpa dig med att pressa kopplingar också.
  7. chrlin01

    OMC reglage ?

    Hej! Jag har köpt ett OMC reglage (aldrig använt) som jag misstänker inte är komplett inuti. Switchen för neutralläget var inte monterad samt fjäder med "plunge"hoppar ur läge. Finns det någon sprängskiss ? Skulle försöka bifoga foton men dom var tydligen för stora !? Mvh Christer
  8. Har en johnsson 35 hk 1980 som jag tycker verka kyla dåligt. Väldigt dåligt sprut ifrån utloppshålen, jämfört med en annan 20 hk johnsson. Jag har bytt impeller, då jag lossade växelhuset släppte "tryckröret " uppe i riggen. Sedan då jag monterade allt igen är jag osäker om röret hamnade rätt. Till saken hör att motorn är ombyggd från lång till kort rigg, av vem vet jag ej. En teori jag har är att röret kan vara för kort ca 37 cm. Ska röret sitta fast på något vis uppe i riggen eller är det bara upptryckt ? Någon form av gummitätning ? Hur sitter stången till växelreglaget fast däruppe ? Svårt att tyda sprängskissen i BRP parts catalog Behöver jag dela även riggen från motorn ?
  9. Tackar för svaret. Vill inte bara chansa med en ny "CDI box" nu kopplar jag som du förklarar. // Christer
  10. Hej! Jag har en Johnsson 35 hk 1980 (J35ELCSM) . Den stannar inte då jag stänger av med nyckeln, och det tror jag felet är i startlåset. Men nu tänkte jag koppla in en stoppknapp och nödstopp. Är det någon som har ett kopplingschema hur man kopplar in ? Helst digitalt. // Christer
  11. chrlin01

    Ingen gnista

    Jag har en Johnsson J 35 EL CSM 1980 som inte levererar någon gnista. Hur felsöka "powerpacken " nr:0581927 ? Hur felsöka " statorn " nr:0581651 ? Samt tändspolarna ? Var får jag tag i kopplingsschema? Tacksam för svar Christer
×
×
  • Skapa nytt...