Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

jocar71

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av jocar71

  1. Tack Rejas och Karluno! En fråga är även om jag kan förvänta mig några prestandafördelar från en Yamaha 1990 till en Tohatsu 2003? Tänker mest på förbrukning. Med förgasare på båda och samma effektuttag borde kan det väl knappast skilja så mycket? ..eller?
  2. Hade du kvar testet med utombordare som nämns tidigare i tråden?
  3. Hej! Jag funderar på att köpa en Tohatsumotor från 2003 M70C. Jag kommer inte att åka några längre sträckor med den, men vill att den skall vara pålitlig. Mina vänner som är lite mer båtintresserade säger att Yamaha är klart bäst. Jag tvivlar inte på det, men samtidigt är de som är i samma prisklass som Tohatsun kring 10 år äldre. Har ni några bra tankar? Ett par alternativ är en Yamaha 60 från 2000 och en Suzuki DT65 från 97.
  4. Jo, jag har allt läst på, dock inte frågat firman. Alltid bra med subjektiva åsikter som komplement..
  5. Jag har nu provkört min Micore 490GT. Med den Evinrude 40 som satt på ihop med Propulse-propeller så tycker jag det verkar som att den borde orka med lite mer stigning. När jag först hade min stigning var den urstark, men toppade 20 knop. Med högre stigning började den få svårighet att plana med tung last och gav ändå inte mer än ca 25 knop. Tycker den borde toppa lite mer, men det kan bero på den målade botten kanske? Hur som helst tänkte jag prova med en orginalpropeller eller annan icke-justerbar. Läste någonstans att det skulle vara 12,25" med 15" stigning, men är inte säker på det. Jag fick ett erbjudande om en 11,75 med 17" men är rädd att den inte orkar upp med den. Är det någon som har erfarenheter att dela med sig av?
  6. @Qombe, CE...är inte det för maskiner? :-) Årligt talat så är mina tidigare erfarenheter en plasteka och en Selco sportbåt från tidigt 70-tal, så referenserna är kanske inte så bra. :-) Hur som helst så läste jag lite på nätet innan, och båttypen verkade ha fått bra kritik. Det bästa vore väl att kunna prova ekipaget i sjön. Jag köpte den stående på kärra, så det kanske var grisen i säcken, men den har fungerat bra än så länge. Någon klagade över trångt förarutrymme, men det tycker jag inte. Jag gav 52 med nästan ny 80-kärra och 40 hp Evinrude från mitten/sent 80-tal. Startar på en gång. Det var även med gps och ekolod av äldre modell. Efter vad jag fattat är det inga bekymmer med större motor.
  7. Nu har jag sjösatt och provkört. Prooellern är ställbar och satt på minsta stigning. Då accar båten riktigt snabbt och planar på nolltid med 2 pers i. Däremot maxade den bara 38 km/h = 20 knop. Borde kunna öka stigningen och att styrkan ändå räcker.
  8. Hmm...nu var det ju ingen självmordsbåt jag var ute efter. Jag har haft en gammal Selco sportbåt för 10 år sedan, med en 36hp motor. Den gick någorlunda fort, nen orkade knappt gå upp i plan med 3 vuxna i. Jag skrev även att det jag funderar på är dels erfarenheter från de som provat med 70-75 hp motorer, dels de som faktiskt kört med 40 hp. Med 60 hp verkar det fungera helt ok, men den storleken verkar svårare att få tag på och väger väl ofta nästan samma som en på 70. Jag misstänker att förbrukningen beror mer på cylindervolym, än på effekt.
  9. Jo, jag har också läst vad båten är typad för, men undrar dels om den 40 hästare jag har räcker. Går det att dra upp en vuxen på vattenskidor t.ex? Sedan har jag hört att dessa båtar var stabila och att det kan gå med större motor än 60 om man kör med förstånd.
  10. Jo, jag har också läst vad båten är typad för, men undrar dels om den 40 hästare jag har räcker. Går det att dra upp en vuxen på vattenskidor t.ex? Sedan har jag hört att dessa båtar var stabila och att det kan gå med större motor än 60 om man kör med förstånd.
  11. Hej! Har köpt en Micore 490GT med en Evinrude 40VRO. Är rädd att motorn är lite klen och funderar på att byta innan jag sjösätter. Vad är lagom, och Vilken vikt och effekt klarar båten utan att jag får problem? Har bl.a. kikat på Yamaha 75 2-takt och en Suzuki 70DF fyrtakt. Den senare kostar ju en slant, men verkar riktigt bra. Tacksam för lite tips.
×
×
  • Skapa nytt...