Jump to content
Friday 14 August 2020

Search the Community

Showing results for tags 'evinrude 40'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 3 results

  1. Hej ny båtägare här sen en vecka. Har köpt en Crescent 418 med en Evinrude 40hk motor från 90. Första två turerna gick motorn jämt och fint med vad som för mig verkade vara en normal bränsleförbrukning. Men var ute med båten igår, drog marschtakt i cirka 30 minuter till en hamn vilket drog cirka 3-4 liter bensin. På vägen hem hände något, det luktade en del bensin när vi startade och puttrade ett tag sen gasa vi på i runt 10 minuter (marschtakt). När vi saktade ner för att puttra och prova fiske började motorn hacka och gå ojämnt för att sedan dö! Den var svårstartad efter det men gick igång tillslut, men nästan helt utan kraft (kom som högst upp i 6 knop (marschtakten är runt 16-17 knop), förutom ett tillfälle när den drog igång som vanligt i två minuter för att sen dö igen pga att bensinen tog slut (hade runt 15 liter innan) efter påfyllning med reservdunkar gick båten i 6 knop igen tills nästa soppatorsk). Iallafall tillslut kom vi tillbaka till hamnen (bogserade sista hundratalet meter på grund av den sista soppatorsken). Båten hade dragit över 30 liter på samma sträcka som vi åkte ut där den drog 4 liter. Någon som får sig en idé om vad som kan vara fel eller känner igen detta?
  2. Jag har nu provkört min Micore 490GT. Med den Evinrude 40 som satt på ihop med Propulse-propeller så tycker jag det verkar som att den borde orka med lite mer stigning. När jag först hade min stigning var den urstark, men toppade 20 knop. Med högre stigning började den få svårighet att plana med tung last och gav ändå inte mer än ca 25 knop. Tycker den borde toppa lite mer, men det kan bero på den målade botten kanske? Hur som helst tänkte jag prova med en orginalpropeller eller annan icke-justerbar. Läste någonstans att det skulle vara 12,25" med 15" stigning, men är inte säker på det. Jag fick ett erbjudande om en 11,75 med 17" men är rädd att den inte orkar upp med den. Är det någon som har erfarenheter att dela med sig av?
  3. Hej! har en Evinrude utombordare på 40 hk från 1994 som krånglar... efter att ha ståt en hel vinter ute skulle vi göra i ordning den för vattnet. Först tänder motorn inte alls men efter att ha vridit på en liten grej under nyckeln och nåt annat med en röd pil på sig som satt på motorn fick vi tillslut igång den. Den var segstartad och motorn gick först på neutralt läge bara i 4- 5 sec. Efter en massa fortsatta försök drog vi på framåt gasen i rätt hög fart. Då gick motorn bra i 30 sec innan jag sänkte gasen för att se om den gick bra då. Detta borde jag inte ha gjort då motorn dog direkt. Hur fixar man tändningen så att den inte krånglar? Varför dör motorn i låg gas både i neutralt och framåt läge? Kan det vara förgasaren fastän att den byttes föra året då vi köpte motorn? eller är det bränsleblandningen? Och vad gör den grejen under nyckeln som man kan skruva på? (reglaget se bilden) Samt vad gör den röda pilen på motorn som man också kan skruva på? När vi köpte båten och motorn föra året var det liknande problem.... fast när vi lämnat in den till marin och fritid 3 gånger fick vi den att funka. Därefter funkade den galant hela sommaren inte ett minsta problem. men nu är det liknade problem igen.... känns orimligt att det skulle gå sönder så fort igen bara över en vinter. Eller gjorde marin och fritid ett dåligt jobb? kommer det som inte funkar gå sönder eller ändra på sig efter varje år? Är tacksam för alla svar! Ps är inte så motor kunnig av mig😂
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy