Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Holgersson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Holgersson

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

556 profilvisningar
  1. Hej! Jag har, som de flesta Sea Rayägare av samma modell(er), problem med skjutdörren ner till kabinen. Efter mkt sökande så har jag hittat en(!) film på youtube som beskriver hur man kan åtgärda detta. Då enklast genom att byta ut de kulor som gör att dörren går att skjuta fram och tillbaka (se bild). Någon som har erfarenhet av detta? Och framförallt, ngn som vet var man kan köpa dessa kulor (2 st) om man inte vill lägga 300.- på mtrl samt 350.- på frakt från staterna? Det finns i olika forum, främst amerikanska, idéer om att man måste demontera hela styrpanelsmodulen vilket är en jätteaffär. Men jag tänker mig att bara flytta dörren åt sidan för att ta bort skjutskenan och byta ut ”kulorna”.
  2. Tack för bra tips! Det funkar OM man kan få loss muttrarna, om ngn har bra tankar om hur man kan lösa det för nedan bilder får ni gärna dela med er. Fästet med pilen på bilden går endast att genom hålet under gasreglaget på bilden, och sen blir det trångt, att tappa en mutter där är nog dödsdömt eftersom att den sitter innanför wc:n.
  3. Så snart det blir varmare så kommer iaf vi att försöka lossa samtliga skruvgenomföringar, knapen blir lättare medans en del av fästena till relingslisten kommer kräva lite mer klurande för stt få loss. De sitter väldigt långt in där det är trångt o jäkligt, typ styrbord där man får lossa lådan under gasreglaget för att med ett förlängningsskaft till hylsnyckelsatsen försöka hålla emot när man lossar skruvarna. Det viktiga blir att inte lossa dem helt då det är omöjligt att själv med handen kunna komma åt för att skruva tillbaka dem. Sen får det bli Sika under fästena och invid skruvhålen i bästa möjliga form.
  4. Stämmer, man ser rinnmärkens från täcklocket. Det är även läckage vid både styrbords och babords knap (översta bilden). Någon som har fler tips om var det läcker in får gärna dela med sig.
  5. Jag har en 240 SD -00, den läcker både här och där. Framförallt så har vi märkt det genom att det kommer in vatten (genom ett litet hål) via botten under trappen ner i kabinen, där duschlänspumpen bl.a. ligger). Det rinner även akterut ner i motorrummet. Det blir årets stora projekt att täta allt tänkbart som kan orsaka skadan. Det jag vet är att det rinner in via i princip varenda skruvgenomföring såsom knap, relingslister mm. Där har vi sett, och känt, att det rinner/droppar vatten vid regn. Sedan rinner väl detta ner och lägger sig mellan skroven. Hittar du ngn annan anledning till läckage är jag idel öra, för jag har säkert samma problem 🤔 Jag har en 240 SD -00, den läcker både här och där. Framförallt så har vi märkt det genom att det kommer in vatten (genom ett litet hål) via botten under trappen ner i kabinen, där duschlänspumpen bl.a. ligger). Det rinner även akterut ner i motorrummet. Det blir årets stora projekt att täta allt tänkbart som kan orsaka skadan. Det jag vet är att det rinner in via i princip varenda skruvgenomföring såsom knap, relingslister mm. Där har vi sett, och känt, att det rinner/droppar vatten vid regn. Sedan rinner väl detta ner och lägger sig mellan skroven. Relingslistens skruvar sitter under ”rosetten” till höger om fönstret, man kan se rinnmärkena. Hittar du ngn annan anledning till läckage är jag idel öra, för jag har säkert samma problem 🤔
  6. En fråga från en eftersläntarare Funderar själv att köpa en Kivikskrok till min Sea Ray Sundancer. Men det som slog mig är den "låga" draghållfastheten, 750kg? Nu förtöjs ju självklart båten med tampar i fören in mot bryggan, så vikten kommer ju att fördelas, men kan man lita på den med en båt på 2.5 t?
  7. Hålet på närbilden ligger i linje med pilarna på insidan av lådan. Det tänkta hålet isf kommer att göras vid den gula ringen, vilket borde bli strax för om hålet på insidan, ca 5 cm.
  8. Hur visste du vilket fönster det var som läckte? Jag vet var vattnet kommer ifrån som rinner in under trappen. Det kommer från ett litet hål i den lilla upphöjningen som vetter ut mot kabinen. Vattnet måste ligga i mellanutrymmet mellan skroven, men 10 000-poängsfrågan är VARIFRÅN det vattnet kommer...?
  9. Efter många timmar har vi nu ringat in problemet. Eller snarare vet vi nu varifrån vattnet rinner in inifrån för att fylla utrymmet under trappen. Det är vatten som ligger i "mellanutrymmet" mellan skroven. Ur ett litet hål sipprar det vatten, som måste komma från utrymmet mellan skroven, det syns tydligt när man torkar torrt att det fylls på från detta lilla j___a hål (stort som om om skruvspets precis skulle ha gått igenom). Grabbarna på varvet har spolat samtliga avlopp inne i kabin och ute på däck samt sköljt över båten utifrån. Efter det så har det fyllts på med vatten ur detta hål. Jag tar det för troligt att ngt av fönstren inte är helt täta, svårt att se varifrån det kommer eftersom att tanken är att man inte ska kunna komma åt det "undre" skrovet inifrån(?). Tipset blev att ta upp ett hål stort nog för att kunna suga upp vattnet och sen täta om alla fönster och lister runt vindrutan (som iof borde vara fäst "ovanpå" skrovet och inte ha någon skarv?) Min fråga är främst till er som tätat om vissa fönster, hur visste ni vilket(!) fönster som var boven??
  10. Har en Sea Ray 240 Sundancer -00 med instrument som är riktigt tråkiga i glaset, några nära på omöjliga att läsa av. Innan jag ger mig på att byta ut dem så tänkte jag höra med er om det finnns något sätt att "polera" upp dem och och göra dem mer lättavlästa. Nu är det ju som vanligt när man får de här bra idéerna att båten är 8 mil bort men man hittar en bild istället som, til viss del, kan beskriva problemet. Alla idéer välkomnas, men självklart så tas de med "egen erfarenhet" lite mera seriöst
  11. Tack för alla svar. Båten är nu på vintersemester inomhus, felsökning kommer när vädret blir mindre fryskallt. Fortsätt med bra idéer på problemet, känns som att jag kan behöva det framåt våren.
  12. Jo, det har regnat en del, men inte mer nu än vad det gjort de 3 månaderna innan som vi ägt båten.. Utrymmet under trappsteget är tillslutet åt babord (mot köket, men det spelar ju iof ingen roll, finns ju fler fönster..) utan vattnet ser mer ut att komma från under WC-modulen. Men samtidigt så stod det mkt vatten när vi kom dit så det kan vara rester därifrån som rinner tillbaka nu när vi fått bort det mesta. Ja, fotänden i midcabin ligger på styrbord sida, tänkte inte på att testa vare sig smak (färskvattentanken är tömd, vattenpumpen öppnad i slanganslutning och filter) eller bordsgenomföring. Tar upp båten och kommer att be marinan ta en titt när de ändå ska utföra servicen. Gör ju inte saken bättre när allt är inbyggt, kan man ens komma åt under WC-modulen..? Är helt novis på den här typen av båtar så all hjälp är välkommen, fortsätt gärna med fler idéer om orsaken. Tack! /Johan
×
×
  • Skapa nytt...