Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Kenterik

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kenterik

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

423 profilvisningar
  1. Tack för tipset. Vad kostade tillbehöret som du skaffade? Jag ska kanske köpa det av dig om du inte behöver det?
  2. Hittade just den här länken, ifall du är bra på att läsa Norska http://baatplassen.no/i/topic/43375-lufting-av-styring-vp-dph-drev/, men vid det här laget har du kanske löst ditt problem?
  3. Hej, Hur gick det för dig? Jag har samma problem just nu och är väldigt tveksam till att köpa dyra prylar för att använda en gång.
  4. Har just bytt slangar till styrcylindrarna på mitt DPH-drev. Fick också en instruktion av en vänlig själv på Micab för hur man ska lufta systemet. Följer man den måste man köpa en del av vanligt jättebilliga Penta-tillbehören. Är väldigt tacksam för tips på hur man på enklaste sätt luftar styrningen.
  5. Hej, Jag trodde jag hade svarat men meddelandet gick inte in. Hur som helst vill jag tacka för jättebra råd, särskilt den norska länken, som är mycket upplysande. Tack och God Fortsättning allesammans!
  6. Tack för den norska tråden. Kanonbra! Nu vet jag hur genomföringen i skölden ser ut, och nu gäller det bara att hitta på ett sätt komma åt utan att behöva lyfta ur hela maskinen. Vad gäller att slå in spindlarna eller stålpluggarna för att få loss DPH-drevet, sår är mitt råd - GÖR DET INTE! Det är mycket lättare att tillverka en enkel avdragare av en lång höghållfast bult, några kraftiga brickor och ett kraftig stålrör eller en bunt brickor med id större än 30 mm, som är spindelns diameter. Det funkar hur bra som helst även om spindeln sitter totalt fastärgad. Att banka skadar grejorna. God Jul och tusen tack för alla jättebra råd!!
  7. Ja du jag har en nimbus epoca, och ska det bytas trimslang där så måste motorn ur, jag har en kad 42 i min båt. Det finns inte en chans att det går att byta utan att lyfta ut hela paketet. Verkar ju inte bättre. Hoppas det finns en särskild plats i nästa livför nötterna som byggde båtfan på det viset - under vattenlinjen!
  8. Tack för svar Bernte. Jag såg den tråden tidigare och drog slutsatsen att man måste kunna lossa genomföringen i skölden från insidan, dvs bakom/under maskin. Men jag begriper hur 17 man kan komma åt!?
  9. Hej, Efter att ha demonterat drevet såg jag att hydraulslangarna till powertrim har tydliga sprickor. Enkel att lossa från trimcylindern, men hopplöst att lossa genomföringen / muttrarna som sitter i skölden. Har läst att hydraulslangarna går genom skölden och sedan hela vägen till trimpumpen som sitter akter om maskin, på bb sida. Genomföringen i skölden är på sb sida, och det verkar fullständigt omöjligt att komma åt skölden under bakom/under maskinen. Båten är en Nimbus Nova 27S med D4 maskin och DPH drev. Oerhört tacksam för förslag.
×
×
  • Skapa nytt...