Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

bladarn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    50
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bladarn

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

601 profilvisningar
  1. Få ringa dom o se vad dom säger.
  2. Jo det har jag förstått. Men den slår ju av helt när det blivit ett par grader över inställt värde. O då vi sover 2vuxna, 2barn och en hund + motorvärmen efter körning i en saga27 så blir det väl tillräckligt varmt för att den ska slå av helt. O då blir d lite väl kyligt på morgonkvisten innan den startar upp igen. Verkar tuffa igång vid ca 15 grader när man har inställt på ca 22..
  3. Har bara en sån man vrider på. Analogt minireglage med extern tempsensor.
  4. Har en liten fundering angående denna värmare. Den fungerar jättebra problemet är att när den uppnåt rätt temperatur med den externa tempgivaren så slår den ju av och den startar inte förrän när det blivit svinkallt i båten. Man vaknar oftast av att det är kallt... Om jag nu skulle plocka bort den externa tempgivaren och använda den interna som sitter i själva värmaren? Hur blir gången på värmare då? Den borde ju aldrig stänga ner helt då den är beroende av luftflöde genom värmare för att mäta temperaturen? Eller går det att lura den på nått sätt så att den inte går ner lägre än lägsta effekt? Typ fasta lägen?
  5. Hitta lite info på en utländsk försäljnings sida. Md17c-HD-HY utvecklar 27hp vid 2100rpm. http://www.dieselenginemotor.com/diesel/engine/Volvo Penta md 17 hd hy Diesel Engine/1593 Om nån hittar nåt mer exakt om denna motor så dela gärna.
  6. Yepp d e gjort redan. den varvar 2200varv i friläge o 2000varv med växel i. O den går som en klocka. Men d skulle ändå va kul o se specen på motorn.
  7. Tror det är Hk på vevaxeln som menas. Skulle vilja ha reda på maxvarvtal både med växel o i friläge på denna variant. Min är märkt md17c men enligt förra ägaren är det en Md17c-HD-HY. Men jag får googla vidare.. men både HD och Hy varianterna är vanliga md17c med nerjusterade pumpar om jag fattat rätt på diverse forum. Tacksam för info om nån hittar.
  8. Yepp. Vanliga HD har jag koll på o den ligger på ju 30hk o maxvarv på 2300. Men jag hittar ingenting om Md17c-HD-HY. Vill har reda på maxvarvet på denna. Borde ju vara ännu lägre på denna då den har ännu mindre hästar än HD modellen.
  9. Är tydligen en motor som sattes in i yrkesbåtar. Typ fiske mm
  10. Undrar om någon har specifikationer på denna variant av md17? Modell: Md17c-hd-hy 27hp
  11. Har googlat som en tok men hittar inget om jusst detta... Värmaren funkar bra i värmarläget men när jag ska köra ventillationsläget händer inget. Inte ens den blå diodern tänds. Eller är det så enkelt att det inte går att köra ventillationsläget när man bara har det lilla analoga reglaget med extern tempsensor?
  12. Tog en tripp på 2h idag o pressade grejerna lite extra. Backslaget fungerar perfekt. Alla Lägena är skottsäkra! Toknöjd med service o bemötande o Backslaget från Davids mekaniska. 👍👍
  13. Böt Backslaget idag o provkörde vid bryggan allt verkar funka klockrent. Ska ta provköra en ordentlig sväng i veckan. 👌👌
  14. Fick Backslaget från Davids Mekaniska idag. Känns distinkt o bra i lägena på växelreglaget o växlarna går i mjukt o fint när man drar runt det för hand. Blir montering på söndag o återkommer med resultat. 👍
  15. Jo jag har läst mycket positivt om honom. O ytterst lite negativt. Men d känns skönt o ha ett rustat backslag i reserv sedan. Har tänkt att ha Sagan i många många år. Ska även byta till rak 30 olja i motorn då jag läst att d är d bästa för Gamm-dieslarna är nu 15/40 mineraliska den. Men motorn går som en pärla o otroligt lättstartad. Svartryker lite vid start men d har den förmodligen gjort sen ny. Eller så e d kanske för att jag blandar 2-takts olja i tanken...☺️
×
×
  • Skapa nytt...