Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

kbgbjorn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om kbgbjorn

  • Placering
    Kadett
  1. @ Robban_S Jag har också köpt mig en Compis28 och det är min första säsong så du är mer erfaren än mig. När jag läste ditt inlägg kände jag att det kunde lika gärna varit jag som skrivit det. Är lite nyfiken på hur du löser det med revkroken så lägg gärna upp nån bild när du trixat ihop det.
  2. @supernils Om man kan ta loss stolpen från tak och golv med snabbfästen så slipper du stolpen, fast det är stabilt när du skall använda det, såvida det inte har nån bärande funktion. Man skulle ev kunna spara en del i taket för att fortfarande ha det kvar där vid förvaring.
  3. Finns även i winga 25 ett bord man hissar upp i taket, var väldigt stabilt om jag inte kommer ihåg fel. http://images.scanboat.com/boatsale/12059849_6_600X800.jpg http://images.scanboat.com/boatsale/14008182_1_405X780_A.jpg
  4. Härligt !!! Lycka till med allt ! Jag är med nybliven segelbåtsägare (Compis 28) så ser fram emot lite rapporter
  5. Får även jag tacka för missad sömn, skulle bara... och tappade bort mig totalt i tid. Skall göra min första säsong på grannsjön Vättern och blev klart inspirerad av din uppfinningsrikedom samt ditt sätt att ta det på. Frågan är nu om båten är kvar i din ägo eller har du en annan " sommarbåt "
  6. Skepp o hoj nu är man båtägare då Det blev en Compis 28 och köpt på orten så det känns bra. Kanske stor första båt ? men har stor sittbrunn, rullgenua samt toa och bra kök samt en hel del tillbehör som gps, autopilot mm. Tack för alla synpunkter och hjälp med mitt beslut. Ska försöka dela med mig med tankar mm samt försöka ta in eran samlade kunskap =) Ses därute !
  7. Hm blir nog lite bökigt med på och avlastning om man väljer och ta den så, men helt klart ett alternativ istället för hyra full transport. Kan man kanske använda bilbärgare ?
  8. Ojdå... riktigt kul med alla tankar Har " fördelen " att jag och frun är 1,70 " långa " så ståhöjd är det nästan jämt så den biten tror jag är ganska lugn, Idén med att köpa en Viggen "så länge " är inte fel, kan även bli så att jag tokgillar den ? Bor nu vid Vettern så har fått tag i en vettig plats. Idén med att värdera grejerna i pengar och vad som behövs för att uppgradera är med väldigt smarta. Ang plats så har jag inte gått med i segelklubben ännu och fått plats där, i värsta fall har jag tomt som jag kan ställa båten på. Problemet är som du säger om jag hittar rätt båt på fel plats =( då blir det lite småjobbigt med fix o trix och båttransporterna är inte gratis tyvärr. Väldigt tacksam för alla synpunkter jag fått hittills, Tack!
  9. Bra ide bhemac tack för alla synpunkter ,uppskattas mycket ! finns det fler bra sajter att handla båt på än blocket som är bra ? Ja jag vet att det finns här med , har kollat in den redan En kompis kompis har en granada 27 , bu eller bä ?
  10. Mina tankar är att försöka lära mig först och sedan dagsutflykter/ helgpass men senare lite veckoturer under semestern. Målet till slut är att gå göta kanal runt då jag bor mitt i, vid vättern.
  11. Tack för alla snabba svar Peter, Du har ju så rätt, hittar man rätt båt så köp ! Men samtidigt är ju frågan lite hur priserna stiger/sjunker vid säsongs byte och med min lilla budget så gör 10k en del. Grejen är att jag vet inte om jag kommer att fastna för seglingen eller inte därav budgeten. ( hobbyn är dock aldrig dyr he he ) Men är det som bhemac skriver att det inte skiljer så mycket och utbudet är större på våren så är detta bra. Firefish:Du har rätt så bra skäl till att köpa på hösten, bra tid att kolla upp div fel o brister innan säsongen, bra åsikter ! Ivan65: har tyvärr inget mc-kort =( men om jag fattar det hela rätt så är seglingen inte glödhet just nu , mera folk som köper mc o drar iväg. Kan dock ha fel om detta Slänger iväg en fråga till, vilken båt ? Blir nog en del ensamsegling tror jag ...
  12. Hej alla ni med erfarenhet, ja ni andra med Efter mycket om och men och kanske är det dags att prova på seglingskonsten ,först nu har jag tillgång till tid samt båtplats. Det jag lurar på är när skall jag köpa båten ? samt iofs vilken båt... Kostnad ca 30-50k vill gärna ha toalett ombord samt kunna sova över i den tittat på maxi 68/77/Racer Skall man köpa på hösten när det är billigt? är det billigare ? Med det kommer ju oftast upptagning samt vinterförvaring samt iläggning till våren på det. Köper man på våren är det dyrare?Är det dyrare ? Fördelen är att man bara kan segla iväg . Är som ni förstår nybörjare men hoppas på några bra svar !
×
×
  • Skapa nytt...