Jump to content
Thursday 20 June 2024

optimax75

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About optimax75

 • Rank
  Kadett
 1. Hej! Efter startmotorbyte (1995:-) så startade motorn direkt. Att byta startmotor var en ganska lätt operation. 1) kolla batteri(tips ovan i tråden,vid belastning och utan) 2) kolla startspärr (dvs klick eller inte om avlarmat) 3) mät spänningen vid startmotorn(beskrivning i tråden ovan) Felsökning ca 30min och byte startmotor ca 30 min.
 2. Hej tack för svaren. det är den här (eller en sån HÄR ref Thomas-1). Jag såg att det gick att köpa kol på https://www.startmotor.se/och jag skall åka förbi lite senare idag men det blir nog att köpa en ny där.
 3. hej igen. Nu har jag varit och letat med voltmetern och har kommit fram till att startmotorn skall ha tillräcklig spänning så nu får jag nog hitta en ny alt. ngn som renoverar den. Försökte snurra och ta själva "splinten" upp och ner men fick den bara att röra sig som mest ett halvt varv när jag testade att starta.
 4. tack för tipsen. skall ut med voltmetern imorgon ser jag... återkommer.
 5. tack för svar. Var nere precis och mätte samtidig som jag försökte starta och då gick den ner till 12.4-5 borde det inte ha gått ner mer än så när man försöker starta?
 6. Hej! Är hyfsat rookie vad gäller motorer men har försökt och tom läst manualen. Sjösatte i söndags. Motorn var otroligt segstartad men startade trots allt efter 15-20 min testande. Var ute och körde i dryga 2h under söndagen(inkl stanna och tanka). Kunde inte släppa den dåliga starten så jag knallade ner igår och försökte starta den men den ville inte tända(startmotorn gick men inte ens en nära att tända motorn). Gick ner ikväll igen men nu med lite verktyg, mätte batteriet (12.8V), kollade säkringen, tändstiften. När jag sedan skulle testa att starta så gick inte ens startmotorn runt.(eller det kom ett märkligt gällt tjut första gången men sedan klickar det bara när jag vrider försöka vrida på tändningen) Någon som har ett tips innan jag ringer någon riktig meck? Mathias
 7. Tackar och bockar för era svar. Då kan jag sova gott i vinter
 8. Hej! Har frågat många personer om mitt problem men fått lite olika svar. När jag för ett par veckor sedan skulle byta olja inför vinterkonserveringen så ser jag en grönfärgad olja som rinner ut. Har ngn sett eller stött på ngt liknande?(bifogar bild). MOtorn är en optimax mercury 75hk - 06. Bra skick. En annan sak som jag heller inte tänkt på tidigare var att när jag hällde i lite olja i tändstiftshålen så rann det ut vid propelleraxeln när jag tippade ner motorn. Ngn som har sett eller hörttalas om detta? Tack på förhand!
×
×
 • Create New...