Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Milbow

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Milbow

  • Placering
    Kadett
  1. Skippar nog det med Aspens 2takt , ska försöka blanda upp i dunkar så man kan ta med sig en liten dunk vid varje tur istället. När vi ändå pratar bensin och olja.... vilken 2takts olja ska man använda? Duger biltemas för marinmotorer?
  2. Var idag hos Hjertmans, och efter att ha tittat på grejerna blev det ännu dyrare. Nu lutar det åt Garmin echomap 50s med G2 Vision, känns lite maffigt för min lilla båt men den var så tydlig och lätt förstå sig på. Och så slipper jag köpa separat ekolod. Vad är livslängden på en gps med programvara? Nån som har echomap 50s, hur tycker ni den funkar?
  3. Har forskat lite själv och funderar nu på om jag ska köpa en modell som stöder Bluchart G2 Hur är det med dessa som har kombinerad plotter/ekolod? http://www.hjertmans.se/article/garmin-gpsmap-421s-med-givare http://www.hjertmans.se/article/garmin-gpsmap-421 Synpunkter?
  4. Tack för denna info Hittade dock ingen klassning på oljan i produktdatabladet för Aspen 2 http://www.aspen.se/Files/PDF/sakerhetsdatablad/SE/SDS-SE-Aspen_2-140407.pdf?TS=635355697202171250
  5. Japp, tänkte bara i akuta fall om man inte hinner/pallar när familjen står å trampar. Tackar!
  6. Kan man tanka färdigblandad akrylatbensin typ Aspen med 2% blandning ? Motorn är en 40HP Yamaha 2takt från -92. Mvh
  7. Helst nåt som inte kräver ström under färd, blir inga längre turer.
  8. Grymt! Själv har jag en jordhög på tomten som jag har bestämt att jag ska lyckas sprida ut. Jag är en sån som drömmer om såma här projekt, men knappt klarar av att jämna till tomten på 600kvm. Lycka till!
  9. Tjena! Tänkte jag skulle ha lite teknik i min lilla båt för enklare navigering i mälaren. Vad rekommenderar ni för instrument för en nybörjare som vill : * Hitta lite fisk? * Djup *Eventuellt lite rutter * GPS Pos och liknande. Inga stora dyra grejer, utan små fiffiga saker. Om det finns sammankoppling till telefon så har jag en Sony Z1 Compact. Tacksam för svar!
  10. Nån som har erfarenhet av 70hp evinrude/johnson, är det som min lokala marina påstår att dom ofta går sönder/skär ihop osv?
  11. Japp, men det blir inte den, har bestämt mig för en annan båt. (mest pga motorn, men även skrovets skick samt maxbegränsningen på 25hp) http://www.blocket.se/vastmanland/Ryds_565_3O_Hk_Yamaha_och_30_karra_54502615.htm?ca=9&w=1
  12. Selco 18 HT, gick riktigt bra, men kändes lite för sliten, samt att jag ej vet hur botten såg ut. Fick även höra att Johnson och Evinrude 70hp ofta går sönder och krånglar. Hittade en Crescent 49 HT med en 40hp Yamaha från 92, hos en marina. Dem skulle ge mig några månaders garanti på motorn som skall servas nu i veckan. (dom tog in den som byte) Får ge 25.000 komplett med vagn. Den var nymålad utvändigt och i ganska bra skick, något skitig/ful invändigt. Känns lite säkrare att köpa från en närbelägen marina, då jag inte kan så mycket själv. Blir nog en bra båt att börja med...eller vad tror ni?
  13. Hallå! Ska åka och titta på en Selco 18 HT idag med en 70hk evinrude. synpunkter på den? Han berättar att den funkar bra men varje gång han ska stara om den måste han öppna en orange-kran innanför motorkåpan. http://www.blocket.se/vastmanland/Selco_18_70hk_utombordare_54716906.htm?ca=9&w=1
  14. Mysko, tog du kort på märkplåten?
×
×
  • Skapa nytt...