Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Wilmat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Wilmat

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Själv har jag varit ute mycket och övat med min son som börjar bli mogen för att lära sig köra. Vi har slängt ut en tom 10 lit dunk i en lugn vik och sedan kört en bit därifrån. Man kan göra många olika roliga övningar mot dunken, försöka komma så nära som möjligt utan att nudda med stäven, backa emot, man över bord övningar och mycket annat. Mycket givande och utmanande då vind och strömmar ändrar förutsättningar varje dag. Nu har vi börjat öva mot en madrasserad brygga. Övning ger färdighet! Lycka till! //Wilmat
  2. Ok, tack för svar. Menar du att jag kan måla bottenfärgen direkt på epoxin? Vad skall jag måla den del som är över vattnet med om jag inte kan använda gelcoat? //Wilmat
  3. Hej! Jag håller på och lagar en skada på min akterspegel. Jag har sågat upp ett hål ca:25x15 cm som jag har plastat med polyester och glasfiber. Ett lager med epoxi filler har jag också fått på och nu kommer den svåra frågan... De översta 10 cm av lagningen är över vattenytan, hur skall jag göra med gelcoat? Skall jag lägga på gelcoat på hela lagningen och sedan blanda en ny sats med topcoat och lägga på den övre delen?. Akterspegeln är i övrigt bottenmålad, går det att bottenmåla rakt på gelcoaten eller behöver jag lägga på ytterligare något på epoxit? Tack på förhand! //Wilmat
  4. Ett liknande problem har jag med min båt. Startar utmärkt när den är kall, men när den är varm så klickar bara startmotorn som om batteriet skulle vara dött. Efter en god stunds nedkylning så fungerar det igen, förmodligen är det solenoiden i startmotorn som går trögt och har svårt att slå till. I ditt fall kan det vara tändmodulen som krånglar, dom kan vara väldigt luriga.
  5. Ring och prata med Propellertrim 08-6690105. Dom kommer kunna hjälpa dig direkt, jag har fått mycket hjälp av dom via telefon.
  6. Tack, nu fick jag vatten på min kvarn, att den har ju gått bra innan och jag har inte rört något på förgasaren. därför min ovilja att skruva på något... Känns just nu som att jag tror (hoppas) att det är kondens i bränslet. Annars får det bli en ny snurra, någon som har en 3,0 till salu???
  7. Tack för era tips! Skall nu montera en vattenavskiljare på bränsleledningen. När jag fick tillbaka min förgasare från renovering så var den "grundinställd" (tillverkarens rekomendationer). Jag vågar inte skruva hej vilt utan att veta vad jag gör... jag vet ju inte om den behöver mer luft eller mer bränsle, lutar dock åt att den går fett då jag måste starta med full gas.
  8. Själv har jag använt mig av Carb guy. kostade några tusenlappar men väldigt bra service och bra resultat. Rekomenderar starkt!
  9. Japp, förgasaren renoverades och provtrycktes förra vintern. Har nu haft isär och rengjort samt ohm mätt fördelare och kablar. Nu går den på alla 4 men är väldigt orkeslös på höga varv och bluddrar lite då och då. På mellanvarv (marschfart) går den bra.
  10. Hallå! Efter att båten blivit sjösatt och använd 1 hel helg utan några helst problem så blev den inte använd på 3 veckor. Kommer ner glad i hågen och skall starta, men det går ej. Efter mycket besvär så får jag igång den men den går bara på 3 cyl, ryker något kopiöst (ej blåfärgat utan mer sotsvart). Enda chansen att få igång den är att ha full gas och då varvar den ca:2000 varv. Jag är säker på att det kommer bränsle till 2:ans cyl. Som ej går och gnista finns det också. Finns det någon som kan ha något bra tips på vad det kan vara? Skall idag ta bort ventilkåpan och se om det kan vara en ventil som hängt sig.
  11. Tack för svaren! Fick höra att "- det är bara att byta rakt av...", men kände själv att det nog inte var så enkelt. Bättre att ställa frågan här än att lyssna på alla förståsigpåare på jobbet!
  12. Hallå! Finns det någon därute som vet om det går att byta en Mercruiser 3,0 till en 4,3 utan att behöva plasta om motorfästen?
  13. Ancas Queen med en nyare maskin kan ju vara ett alternativ...! http://www.blocket.se/goteborg/Ancas_Queen_24__sjosatt_och_klar_54599955.htm?ca=11&w=3
  14. Tack för tipsen! Tyvärr så har jag inga trimplan (än.. ) att trycka ner. Kanske skall prova med självjusterande trimplan. //Wilmat
  15. tackar! Kanske dax att flytta fram ruffhäxan med en 20 lit dunk i knät.....
×
×
  • Skapa nytt...